aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Η Τορπέντο δεν την τρομάζει – Το προφίλ των Λευκορώσων

ΑΕΚ: Η Τορπέντο δεν την τρομάζει – Το προφίλ των Λευκορώσων

Χαμογέλασε η τύχη στην ΑΕΚ. Η ομάδα της Λάρνακας θα αρχίσει το ευρωπαϊκό της οδοιπορικό στον β΄ προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ απέναντι στην Τορπέντο Ζόντινο Λευκορωσίας. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει εκτός έδρας σε ουδέτερο γήπεδο (δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί η έδρα) στις 27 Ιουλίου και ο επαναληπτικός στην «Αρένα» στις 3 Αυγούστου.

Πρόκειται για ομάδα χωρίς επιτυχίες στο εγχώριο πρωτάθλημα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η καλύτερη θέση στην ιστορία της ήταν η 3η. Στη λήξασα σεζόν τερμάτισε στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα, όμως κατάφερε να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο με την κατάκτηση του κυπέλλου. Επικράτησε της ΜΠΑΤΕ 2-0 με γκολ των Χόρμπατσικ και Oβόνο.

Αυτή θα είναι η πέμπτη συμμετοχή της Τορπέντο σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Δεν κατάφερε ποτέ να περάσει πέραν του β’ προκριματικού γύρου σε Γιουρόπα Λιγκ και Κόνφερενς Λιγκ. Πέρσι αποκλείστηκε από τη Κοπεγχάγη με δύο βαριές ήττες (1-4, 1-5). Η ΑΕΚ είναι το αδιαφηλονίκητο φαβορί και καλείται να το αποδείξει στο γήπεδο.

Φέτος η Τορπέντο βρίσκεται στην 3η θέση του πρωταθλήματος με μόλις 3 βαθμούς διαφορά από τον πρωτοπόρο. Τη δεδομένη στιγμή η αντίπαλος της ΑΕΚ βρίσκεται σε αρκετά καλή φόρμα, έχοντας 4 νίκες και 2 ισοπαλίες στους τελευταίους της 6 αγώνες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ