aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΜια κίνηση που αξίζει πολλά γκολ και νίκες

Μια κίνηση που αξίζει πολλά γκολ και νίκες

Ο Ματέι Κβάτσεκ πέτυχε το πέμπτο γκολ της Τσεχίας απέναντι στην Κύπρο στο 90’+3, στην πρεμιέρα του EURO K17. Ε και; Πανηγύρισε το γκολ με έντονο τρόπο, κι ας ήταν το 5-0, με αποτέλεσμα να φέρει την αντίδραση μερικών νεαρών φιλάθλων της Εθνικής μας που βρίσκονταν στο ΑΕΚ Αρένα. Λίγα λεπτά μετά, όμως, ο νεαρός διεθνής ποδοσφαιριστής τον Τσέχο, όχι μόνο κέρδισε το χειροκρότημα από την εξέδρα, αλλά και τον θαυμασμό.

Με μια κίνηση κέρδισε τον κόσμο και έδειξε τι σημαίνει παιδεία. Μια κίνηση που αξίζει πολλά γκολ και νίκες. Με το που ολοκληρώθηκε το ματς, κατευθύνθηκε ακριβώς στο ίδιο σημείο που βρέθηκε όταν πανηγύρισε το γκολ του και απολογήθηκε. Ζήτησε την κατανόηση του κοινού και απέσπασε θερμό χειροκρότημα. Σημαντική κίνηση από ένα νεαρό ποδοσφαιριστή, είτε το έκανε με δική του πρωτοβουλία είτε παρακινήθηκε από τον προπονητή του ή άλλους από τον πάγκο της Τσεχίας. Επίσης, οι Τσέχοι έκαναν το γύρου του αγωνιστικού χώρου του ΑΕΚ Αρένα και χειροκρότησαν τον κόσμο, που στην πλειοψηφία ήταν νεαρά παιδιά από ακαδημίες και σχολεία.

Σε αντίθεση με τους Κύπριους διεθνείς που αποχώρησαν άμεσα για τα αποδυτήρια. Ήταν κάτι που σχολιάστηκε αρνητικά, έστω κι αν ήταν απογοητευμένοι από τη βαριά ήττα. Στις εξέδρες ήταν νεαρά παιδιά κι ένα χειροκρότημα ως ένδειξη εκτίμησης για την παρουσία τους δεν έκανε κόπο. Είναι κάποια μικρά πράγματα που κάνουν τη διαφορά και θα πρέπει να διδάσκονται και να είναι πάνω από την τακτική, το καλό σουτ, το γκολ, το ταλέντο.

Cha 1109

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ