aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΠοιος είναι Ρούελ Σωτηρίου που κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική (vid)

Ποιος είναι Ρούελ Σωτηρίου που κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική (vid)

Με ένα νέο πρόσωπο η κλήση του προπονητή της Εθνικής μας ομάδας των Ανδρών Τιμούρ Κετσπάγια για τους φιλικούς αγώνες με Λετονία (21/3) και Σερβία (25/3). Ο λόγος για τον Ρούελ Σωτηρίου, που πήρε κλήση για πρώτη φορά και ο οποίος ανήκει στην αγγλική Λέιτον Όριεντ. Αν και στο ευρύ φίλαθλο κοινό είναι άγνωστος, στο παρελθόν έχει παίξει με τις Εθνικές μας ομάδες Νέων Κ19 και Ελπίδων.

1568152774

Το Goal.com.cy σας τον παρουσιάζει…

Είναι 23 ετών και έχει γεννηθεί στο Λονδίνο. Αγωνίζεται κυρίως ως κεντρικός επιθετικός, όμως μπορεί κάλλιστα να παίξει σε όλες τις θέσεις της γραμμής κρούσης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στα τμήματα υποδομής της Λέιτον Όριεντ, στην οποία αγωνίζεται μέχρι και σήμερα (τον Ιούνιο ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του). Από το 2019, όταν και επέστρεψε από έναν δανεισμό στην Ντόβερ έχει καθιερωθεί και πλέον πρωταγωνιστεί…

Σε συνολικά 167 συμμετοχές με τη Λέιτον έχει σκοράρει 37 γκολ. Πέρσι ήταν εκ των κορυφαίων και βοήθησε τα μέγιστα στην άνοδο της ομάδας του από τη Λιγκ 2 στη Λιγκ 1 σκοράροντας εννέα γκολ. Φέτος όμως, πραγματοποιεί την κορυφαία σεζόν της καριέρας του. Σε 37 συμμετοχές (2,681’) στην τρίτη τη τάξει κατηγορία της Αγγλίας, έχοντας ματώσει τα αντίπαλα δίχτυα δέκα φορές, ενώ μοίρασε και εφτά ασίστ.

Με την Εθνική Ελπίδων της Κύπρου έχει σκοράρει τρία γκολ σε συνολικά οκτώ συμμετοχές, με τελευταία να χρονολογείται πίσω στο 2021.


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ