aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΚλάφουριτς: «Αν η Λέγκια υποτιμήσει την Ομόνοια...»

Κλάφουριτς: «Αν η Λέγκια υποτιμήσει την Ομόνοια…»

Για την Ομόνοια και τον επικείμενο αγώνα κόντρα στην Λέγκια Βαρσοβίας μίλησε σε πολωνική ιστοσελίδα («Sport.tvp.pl») ο προπονητής του Εθνικού Άχνας, Ντιν Κλάφουριτς, ο οποίος στο πολύ πρόσφατο παρελθόν εργάστηκε στην πρωταθλήτρια Πολωνίας και μάλιστα πανηγύρισε και τον τίτλο. Εκτενής ανάλυση για τους παίκτες-κλειδιά της Ομόνοιας, έκανε 48χρονος κόουτς ο οποίος σκιαγράφησε μέχρι και τον Φρανσίσκο Κίκο έως ένα μικρό σημείο.

«Είναι μια πολύ καλή ομάδα με ιστορία και παράδοση. Τα τελευταία χρόνια έχαναν το πρωτάθλημα. Ήταν πολύ κοντά στο να σπάσει την κυριαρχία του ΑΠΟΕΛ, αλλά το πρωτάθλημα διακόπηκε λόγω του κορωνοϊού. Είναι ίσως το πιο οργανωμένο κλαμπ στην Κύπρο αυτήν τη στιγμή. Επιπλέον έχει θερμούς υποστηρικτές, όχι σαν της Λέγκια. Φυσικά αυτό δεν έχει σημασία γιατί την Τετάρτη δεν θα υπάρχουν φίλαθλοι. Θα έχει μεγάλο πρόβλημα η Λέγκια αν δεν εκτιμήσει σωστά την Ομόνοια. Αν υποτιμηθεί η Ομόνοια θα είναι πολύ επικίνδυνο. Δεν πιστεύω σ’ ένα τέτοιο σενάριο γιατί γνωρίζω καλά τον Αλεξάνταρ Βούκοβιτς. Πιστεύω σε αυτόν. Η Λέγκια πρέπει να είναι πολύ προσεκτική. Είναι η αγαπημένη μου ομάδα», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Η Ομόνοια είναι μια έμπειρη ομάδα. Ο μέσος όρος ηλικίας είναι άνω των 26, υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές άνω των 30. Έχει πολύ καλή τακτική οργάνωση. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές σε εθνικές ομάδες όμως ο Λανγκ και ο Χούμποτσαν. Είναι και ο Μποτεάκ που έπαιξε πολλούς αγώνες στην Ligue 1. Αμύνονται με 4-4-2 αλλά όταν επιτίθενται, είναι 4-2-3-1. Η συμπεριφορά του Τιάγκο είναι σημαντική. Είναι ένας έμπειρος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής. Δεν ξέρεις από που θα σου εμφανιστεί, σε ποια θέση του γηπέδου. Βοηθά στην δημιουργία και είναι πλεονέκτημα. Η Ομόνοια είναι καλά οργανωμένη αμυντικά».

«Ο Μποτεάκ είναι ένας πολύ ενδιαφέρον παίκτης. Δεν είναι ο κορυφαίος αλλά μπορεί να ενεργήσει σαν δεύτερος επιθετικός. Είναι πολύ επικίνδυνος και πρέπει να προσεχθεί. Ο Λέτσιακς επίσης μπορεί να εκπλήξει. Είναι αριστερός μπακ συμμετέχει στις επιθέσεις. Είναι δυνατός στις μονομαχίες. Επίσης η Ομόνοια απέκτησε τον Κίκο που είναι πολύ αποτελεσματικός στις στατικές φάσεις. Η Λέγκια να μην ανησυχεί για τον Ανδρόνικο Κακουλλή ο οποίος είναι τραυματίας. Το ίδιο και ο Φώτης Παπουλής. Έχουν ένα καλό δίδυμο στο κέντρο, οι Γκόμεθ-Γκόμες. Ο πρώτος είναι Ισπανός και είναι αρχηγός. Συμμετέχει στο επιθετικό παιχνίδι», υπογράμμισε ακολούθως.

«Αντιμετώπισα δυο φορές τον Χένινγκ Μπεργκ. Τον Φεβρουάριο νικήσαμε στην Λευκωσία με 2-1. Κάναμε μεγάλη έκπληξη τότε, κανείς δεν το περίμενε. Τον Ιούλιο είχαμε φιλικό παιχνίδι, χάσαμε με 0-2. Δεν άλλαξε πολύ το στυλ της ομάδας», κατέληξε.

Ο κόουτς του Εθνικού έκανε εκτίμηση και για την εντεκάδα της Ομόνοιας: Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Λούφτνερ, Λανγκ, Λέτσιακς, Μαυρίας, Γκόμες, Γκόμεθ, Τιάγκο, Μποτεάκ, Ντούρις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ