aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠετρίδης στο «Goal»: Το αναπάντητο μήνυμα στον Σα Πίντο, ο κακοφανισμός και η απάντηση του...

Πετρίδης στο «Goal»: Το αναπάντητο μήνυμα στον Σα Πίντο, ο κακοφανισμός και η απάντηση του Δώνη

Αυθόρμητος, ήρεμος, αποκαλυπτικός και επικριτικός ήταν ο Πρόδρομος Πετρίδης στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Goal Νews» και τον Ανδρέα Μαύρο. Απάντησε σε όλα όσα αφορούν το χθες, το σήμερα και το αύριο του ΑΠΟΕΛ και φυσικά δεν μπορούσε να μην αναφερθεί στη συνεργασία με τον Ρικάρντο Σα Πίντο.

Ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ στάθηκε στον εκρηκτικό χαρακτήρα του Πορτογάλου και παραδέχθηκε πως από τον Φεβρουάριο σκεφτόταν τη διάδοχη κατάσταση. Αποκάλυψε ότι δεν απάντησε στο προσωπικό μήνυμα που του έστειλε ο Σα Πίντο για την απουσία του από τη φωτογράφιση των πρωταθλητών και επιβεβαίωσε πως υπήρξαν επαφές με τον Γιώργο Δώνη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

«Γνώριζα ότι είναι ιδιόρρυθμος χαρακτήρας, ένας εκρηκτικός άνθρωπος. Όταν όμως δουλέψεις μαζί του είναι διαφορετικά τα πράγματα. Οι λόγοι που είχε εκρήξεις εκτός αγωνιστικών χώρων, ήταν κάποιες φορές αδικαιολόγητοι. Ο Σα Πίντο χαρακτηρίζεται από το πάθος που έχει για τη δουλειά του. Θέλει να κερδίζει ακόμα και στην προπόνηση, ωστόσο κάποτε ξεφεύγει. Αυτό ήταν το κυριότερο του πρόβλημα. Αν το περιορίσει είναι προπονητής αξίας για πολύ μεγάλες ομάδες. Επίσης, οι οικονομικές απαιτήσεις που έθεσε για να ανανεώσουμε τη συνεργασία ήταν κάποιοι που δεν μπορούσαμε να ανταποκριθούμε. Δεν μπήκαμε όμως σε βάθος διότι βλέπαμε ότι με αυτήν τη μεγάλη ένταση δεν μπορούσαμε να αντέξουμε για ακόμα ένα χρόνο. Τον ευχαριστούμε, πήρε πρωτάθλημα με τον ΑΠΟΕΛ».

-Γιατί δεν έδωσε το παρών του στη φωτογράφηση και στο πάρτι;
«Είναι κρίμα έπρεπε να έρθει πρώτα για τους συνεργάτες και τους ποδοσφαιριστές. Δεν είχαμε κάτι μαζί του. Δεν ξέρω γιατί δεν μου απάντησε. Μου έστειλε μήνυμα ότι δεν μπορώ να παρευρεθώ και δεν του απάντησα. Εκ των υστέρων έμαθα ότι ήταν κακοφανισμένος γιατί στη φιέστα, όταν έγινε η απονομή, δεν του φώναξαν οι αρχηγοί ή εγώ για να έρθει να πάρει το τρόπαιο».

-Υπήρξαν φήμες ότι ήταν τελειωμένος πριν από το τέλος της σεζόν. Τι απαντάτε;
«Από τον Φεβρουάριο ήμασταν σε επαφές με τον Σα Πίντο για ανανέωση και επειδή είδα ότι προέβαλε ψηλές οικονομικές απαιτήσεις, δεν το κρύβω πως άρχισα από τον Φεβρουάριο να κάνω τις σκέψεις μου. Κάναμε μικρή λίστα και γι’ αυτό δεν αργήσαμε να βρούμε προπονητή. Δεν βγήκε τίποτα προς τα έξω αφού χειρίστηκα το θέμα προσωπικά».

-Σε αυτήν τη λίστα, βρισκόταν και η επιλογή του Γιώργου Δώνη;
«Έχω ταχτικότατη επαφή μαζί του. Δεν επέστρεψε στον ΑΠΟΕΛ γιατί έχει πολύ μεγάλο συμβόλαιο στην ομάδα που εργάζεται. Μιλήσαμε και πριν να ανακοινωθεί ο Γκαγιέγο και μετά που τον ανακοινώσαμε. Έχω άριστες σχέσεις μαζί του. όπως σχεδόν με όλους του προπονητές που συνεργάστηκα μαζί τους. Ο Δώνης, μού είπε ότι θα συνεργαστούμε μια άλλη φορά και είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Αυτή η στιγμή δεν ήταν η κατάλληλη».

-Τι σας έκανε να επιλέξετε τον Νταβίδ Γκαγιέγο ως τον νέο προπονητή της ομάδας; Επίσης, τι θέλετε να δει από την ομάδα στη νέα σεζόν υπό την καθοδήγηση του Ισπανού;
«Είδαμε τη δουλειά του στην Ανόρθωση, πήραμε τις πληροφορίες από ανθρώπους της Ανόρθωσης και από ποδοσφαιριστές. Ολοι του έβαζαν 9 από τα 10. Και με τον Ανδρέα Σάντη μίλησα, διατηρούμε φιλική σχέση. Ρωτήσαμε και ανθρώπους στο εξωτερικό όπου εργάστηκε. Είναι φιλόδοξος έπαιζε επιθετικό ποδόσφαιρο στην Ανόρθωση, κάτι που θέλουμε να γίνει και στον ΑΠΟΕΛ. Οι οικονομικές του συμβαδίζουν με τα δεδομένα του ΑΠΟΕΛ, όπως κι οι όροι σε περίπτωση σε που κάτι δεν πάει καλά. Γνωρίζει τα κυπριακά δεδομένα και θα έχει εύκολη προσαρμογή».

Διαβάστε επίσης:

Μείνετε συντονισμένοι με την ιστοσελίδα μας, καθώς θα δημοσιεύσει σταδιακά την αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Goal News» ο Πρόδρομος Πετρίδης. Ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ ήταν αποκαλυπτικός για όλα τα θέματα που αφορούν τους γαλαζοκίτρινους. Το μήνυμα που δεν απάντησε στον Ρικάρντο Σα Πίντο, ο Κβιλιτάια, ο Ντάλσιο, ο Βιγιαφάνιες, ο Μπεν, το οικονομικό, το VAR, η διαιτησία και πολλά άλλα σε μία συνέντευξη που θα αφήσει αρκετό απόηχο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ