aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΣαββίδης: «Να περάσει ο νόμος της άρσης τηλεφωνικού απορρήτου»

Σαββίδης: «Να περάσει ο νόμος της άρσης τηλεφωνικού απορρήτου»

Τα προβλήματα στο κυπριακό ποδόσφαιρο δεν μπορούν να λυθούν από τη μια μέρα στην άλλη, ούτε σε συλλήψεις όσων εμπλέκονται σε χειραγωγημένους αγώνες μπορεί να προχωρήσει η Αστυνομία άμεσα. Αυτό τόνισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Γιώργος Σάββιδης στη σύσκεψη που είχε με την αντιπροσωπεία της ΟΥΕΦΑ στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ωστόσο, απεύθυνε κάλεσμα ώστε να περαστεί ο νόμος της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου επειδή θεωρεί πως αυτό θα βοηθήσει στη διαλεύκανση υποθέσεων.

Στη συνάντηση το παρών τους έδωσαν επίσης ο αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, ο πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας. Τόσο ο Υπουργός δικαιοσύνης όσο και ο εκπρόσωπος της ΟΥΕΦΑ με το πέρας της σύσκεψης μίλησαν στα ΜΜΕ.

Αναλυτικά οι αναφορές τους:

Ο εκπρόσωπος της ΟΥΕΦΑ, Γιόσεφ Κλίμεντ είπε: «Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε και να καθαρίσουμε το ποδόσφαιρο. Η Κύπρος είναι μέλος της Ομοσπονδίας και σκοπός μας είναι να χτυπήσουμε το πρόβλημα. Μιλήσαμε για το σχέδιο που βγάλαμε μαζί με την ΚΟΠ. Χρειάζεται βοήθεια η Ομοσπονδία. Δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα μέσα σε μια μέρα. Είχαμε διάφορες συζητήσεις με την ΚΟΠ και την Αστυνομία για να μάθουμε τις προκλήσεις. Έχω πολύ καλό προαίσθημα γιατί πιστεύω ότι οι Αρχές θέλουν να χτυπήσουν αυτό το πρόβλημα».

Διαβάστε επίσης: Σαββίδης: «Δεν έδωσε στοιχεία ο Παπασταύρου, δεν θα κουκουλωθεί η υπόθεση»

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Δημόσιας Τάξεως, Γιώργος Σαββίδης ανέφερε:

«Θέλω να ευχαριστήσω την αντιπροσωπεία της UEFA που ήρθε για να βοηθήσει σε θέματα σχετικά με την απόφαση που είχαμε πάρει. Είχαμε μια κρίσιμη συνάντηση στην οποία συζητήσαμε και ανταλλάξαμε απόψεις με τα στελέχη της UEFA για τα προβλήματα. Ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση, διαπιστώθηκε η κοινή προσπάθεια για να πετύχουμε το καθαρό ποδόσφαιρο. Μας εξήγησαν τις διαδικασίες συλλογής πληροφοριών, έτσι ώστε να εντοπιστούν πιθανοί στόχοι και να τους αναλάβει η Αστυνομία. Είναι διαπίστωση της ΟΥΕΦΑ ότι η διαλεύκανση είναι δύσκολη και χρονοβόρα.

Σε όλες τις περιπτώσεις που οδηγήθηκαν σε συλλήψεις και καταδίκες έγινε με τη χρήση των τηλεφωνικών αρχείων. Κάνω έκκληση να περάσουμε τον νόμο που να μπορεί να βοηθήσει στη διαλεύκανση υποθέσεων. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε συλλήψεις από τη μια μέρα στην άλλη, χρειάζεται χρόνος και συνεχείς επαφή Αστυνομίας και ερευνητών της ΟΥΕΦΑ. Να μπορεί να γίνεται άμεση ανταλλαγή πληροφοριών, καθιερώθηκε η άμεση επικοινωνία των δύο πλευρών.

Θέλουμε ένα καθαρό ποδόσφαιρο. Συμφωνήθηκε να υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση από τα άτομα της ΟΥΕΦΑ, να επαναλάβω την παράκλησή μου για όσους ξέρουν πληροφορίες, δεν είναι αρκετό να ξέρουν, αλλά να τις δίνουν. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι οφείλουμε να απομακρύνουμε τα σάπια μήλα από το κυπριακό ποδόσφαιρο. Η εχεμύθεια διασφαλίζεται σίγουρα αφού έχουμε ορίσει έναν έντιμο αστυνομικό. Δεν έχει περάσει ακόμη ο νόμος, δεν έχει υπογραφεί από τον Πρόεδρο ο συγκεκριμένος νόμος για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Έχοντας διαβάσει και την πρόταση νόμου, είχα πει ότι έχω κάποια επιφύλαξη, υπάρχει μια ανησυχία, η παρακολούθηση είναι απαραίτητη για τη διαλεύκανση. Θα τα συζητήσω αυτά τα θέματα με τον Γενικό Εισαγγελέα και θα περιμένουμε την απάντηση. Ελπίζω ότι ο μόνος ουσιαστικός τρόπος για τη διαλεύκανση είναι η παρακολούθηση των συνομιλιών. Δεν μπορώ να υποσχεθώ οτιδήποτε, απλά σας λέω τις πληροφορίες και τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κουκουλωθεί η υπόθεση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ