Σαββίδης: «Δεν έδωσε στοιχεία ο Παπασταύρου, δεν θα κουκουλωθεί η υπόθεση»

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη με αντιπροσωπεία της UEFA στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Στη συνάντηση έδωσαν το παρών τους ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, ο προέδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας, και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως Γιώργος Σαββίδης.

Ο Γιώργος Σαββίδης πήρε πρώτος τον λόγο, μιλώντας για την σύσκεψη αλλά και τις τοποθετήσεις της Ομόνοιας.

Οι σχετικές αναφορές του Υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Σαββίδη:

«Θέλω να ευχαριστήσω την αντιπροσωπεία της UEFA που ήρθε για να βοηθήσει σε θέματα σχετικά με την απόφαση που είχαμε πάρει. Είχαμε μια κρίσιμη συνάντηση στην οποία συζητήσαμε και ανταλλάξαμε απόψεις με τα στελέχη της UEFA για τα προβλήματα.  Ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση, διαπιστώθηκε η κοινή προσπάθεια για να πετύχουμε το καθαρό ποδόσφαιρο. Μας εξήγησαν τις διαδικασίες συλλογής πληροφοριών, έτσι ώστε να εντοπιστούν πιθανοί στόχοι και να τους αναλάβει η Αστυνομία. Είναι διαπίστωση της ΟΥΕΦΑ ότι η διαλεύκανση είναι δύσκολη και χρονοβόρα. Σε όλες τις περιπτώσεις που οδηγήθηκαν σε συλλήψεις και καταδίκες έγινε με τη χρήση των τηλεφωνικών αρχείων. Κάνω έκκληση να περάσουμε τον νόμο που να μπορεί να βοηθήσει στη διαλεύκανση υποθέσεων. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε συλλήψεις από τη μια μέρα στην άλλη, χρειάζεται χρόνος και συνεχείς επαφή Αστυνομίας και ερευνητών της ΟΥΕΦΑ. Να μπορεί να γίνεται άμεση ανταλλαγή πληροφοριών, καθιερώθηκε η άμεση επικοινωνία των δύο πλευρών. Θέλουμε ένα καθαρό ποδόσφαιρο. Συμφωνήθηκε να υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση από τα άτομα της ΟΥΕΦΑ, να επαναλάβω την παράκλησή μου για όσους ξέρουν πληροφορίες, δεν είναι αρκετό να ξέρουν αλλά να τις δίνουν. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι οφείλουμε να απομακρύνουμε τα σάπια μήλα από το κυπριακό ποδόσφαιρο. Η εχεμύθεια διασφαλίζεται σίγουρα αφού έχουμε ορίσει έναν έντιμο αστυνομικό. Δεν έχει περάσει ακόμη ο νόμος, δεν έχει υπογραφεί από τον Πρόεδρο ο συγκεκριμένος νόμος για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις. Έχοντας διαβάσει και την πρόταση νόμου, είχα πει ότι έχω κάποια επιφύλαξη, υπάρχει μια ανησυχία, η παρακολούθηση είναι απαραίτητη για τη διαλεύκανση. Θα τα συζητήσω αυτά τα θέματα με τον Γενικό Εισαγγελέα και θα περιμένουμε την απάντηση. Ελπίζω ότι ο μόνος ουσιαστικός τρόπος για τη διαλεύκανση είναι η παρακολούθηση των συνομιλιών. Δεν μπορώ να υποσχεθώ οτιδήποτε, απλά σας λέω τις πληροφορίες και τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κουκουλωθεί η υπόθεση».

Για τις δηλώσεις του Παπασταύρου σχολίασε: «Δεν έχει γίνει επίσημη καταγγελία μέχρι στιγμής από την Ομόνοια. Ζητήθηκε να δοθούν στοιχεία και δεν δόθηκαν από τον κ. Παπασταύρου. Δεν υπήρξε ανταπόκριση από τους ανθρώπους του σωματείου της Ομόνοιας, τους είπαν περιμένετε να έρθει ο πρόεδρος και να αποφασίσουμε. Είχα συνάντηση με τον κ. Παπασταύρου και του διαβίβασα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κουκουλώσουμε οποιαδήποτε υπόθεση. Το θέμα έμεινε εκεί χωρίς να υπάρχει απάντηση αν θα δοθούν στοιχεία, δεν γνωρίζω κάτι».

Το κείμενο ανανεώνεται…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ