aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΟ Τζόκοβιτς έχει βάλει στον λογαριασμό του 107 εκατομμύρια δολάρια!

Ο Τζόκοβιτς έχει βάλει στον λογαριασμό του 107 εκατομμύρια δολάρια!

Κάθε μισή ώρα ένα παιδί μέχρι πέντε ετών πεθαίνει, επειδή δεν έχει πρόσβαση σε πόσιμο νερό και η οικονομική κρίση πλήττει τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων ανά την υφήλιο.

Στη σφαίρα των αντιφάσεων, ένα από τα φαινόμενα που τυγχάνουν εξαιρετικά μεγάλης αποδοχής, είναι ο αθλητισμός και ειδικότερα ο πρωταθλητισμός επαγγελματικού επιπέδου. Εταιρείες «κολοσσοί» δαπανούν και επενδύουν εκατομμύρια δολάρια σε αθλητικά γεγονότα ατομικού και συλλογικού επιπέδου.

Ένα από τα αθλήματα που έχουν εξέχουσα θέση σ’ αυτό το οικονομικό «αλισβερίσι» είναι και το τένις. Τα χρήματα που «διακινούνται» στον χώρο της αντισφαίρισης είναι απίστευτα πολλά. Οι απολαβές των πρωταγωνιστών, φθάνουν σε δυσθεώρητα ύψη και με βεβαιότητα αποτελούν ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα των αντιφάσεων που διέπουν τη σημερινή παγκόσμια κοινότητα.

Για παράδειγμα, ο Σέρβος επικεφαλής της σχετικής κατάταξης σε έσοδα, Νόβακ Τζόκοβιτς, έχει βάλει στον τραπεζικό του λογαριασμό, ούτε λίγο, ούτε πολύ… 107 εκατομμύρια  (και κάτι ψιλά…) δολάρια, στη διάρκεια της καριέρας του. Αντίστοιχα, στην κορυφή του σχετικού πίνακα για τις γυναίκες, είναι η Αμερικανίδα, Σερένα Ουίλιαμς με έσοδα 81 εκ. δολάρια! Ο Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος κέρδισε την Κυριακή το Αυστραλιανό Όπεν έχει έσοδα 102 εκ. δολάρια και ο φιναλίστ Ναδάλ 80 εκ. δολάρια!

Ένα μόλις χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το μουσείο της FIFA στη Ζυρίχη, αλλά υπάρχει μεγάλη γκρίνια με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με κλείσιμο. Το πρόβλημα; Δεν συμφέρει οικονομικά!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ