aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΣτις 4-5 Ιουνίου το 5ο Cyprus Elite Players Camp

Στις 4-5 Ιουνίου το 5ο Cyprus Elite Players Camp

Το πρώτο και μεγαλύτερο καμπ επίλεκτων ποδοσφαιριστών της Κύπρου διεξάγεται φέτος το διήμερο 4-5 Ιουνίου στην Αγία Νάπα, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, κάτι που το αναγάγει στην πλέον διαχρονική διοργάνωση επιμόρφωσης και επιλογής ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι επιζητούν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους.

Στο 5ο Cyprus Elite Players Camp θα μετέχουν ποδοσφαιριστές 9-16 χρόνων, χωρισμένοι σε τέσσερα ηλικιακά γκρουπ. Μέσα από τέσσερις περιόδους προπονήσεων, θα έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν τις ικανότητές τους αλλά και να διορθώσουν τις αδυναμίες τους, αφού θα πάρουν αναλυτικές εκθέσεις από τους Άγγλους προπονητές και σκάουτερ, που θα έχουν την ευθύνη των προπονήσεων. Με το τέλος των προπονήσεων, όσοι νεαροί ποδοσφαιριστές ξεχωρίζουν, θα κληθούν στο Λονδίνο για φιλικά και προπονήσεις, που θα γίνουν τον Οκτώβριο υπό το βλέμμα ανιχνευτών ταλέντων. Προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα των προπονήσεων, στο καμπ θα λάβουν μέρος μόνο εκατό ποδοσφαιριστές.

Οι παίκτες που θα επιλεγούν θα στελεχώσουν τις ομάδες των Cyprus Elite Players οι οποίες μέσα από φιλικά παιχνίδια και προπονήσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα, συμβάλλουν στη βελτίωση των ποδοσφαιριστών, χωρίς να επηρεάζεται η σχέση και οι υποχρεώσεις του παίκτη με την ομάδα ή την ακαδημία του.

«Το πρόγραμμα μετράει ήδη πέντε χρόνια ζωής και υπάρχουν αποτελέσματα. Πάνω από 30 παιδιά έχουν περάσει όλα αυτά τα χρόνια από μεγάλες ομάδες της Αγγλίας, όπου είχαν την ευκαιρία να συλλέξουν μοναδικές εμπειρίες, κάποια να ενταχθούν στα προγράμματα παρακολούθησης αυτών των συλλόγων και ορισμένα εξασφάλισαν προτάσεις και κάποια μια θέση στις ακαδημίες» εξηγεί ο Μάριος Κουδελλής του Σωματείου SoccerWorldCyprus, που «τρέχει» το πρόγραμμα των Cyprus Elite Players.

Ο κ. Κουδελλής προσθέτει πως «αρκετοί ποδοσφαιριστές θα λάβουν μέρος για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, κάτι που δείχνει πως το καμπ δεν είναι σημαντικό μόνο για την επιλογή, αλλά και για τη βελτίωση ενός παίκτη».

Είναι σημαντικό να τονιστεί πως για παιδιά κάτω των 12 χρόνων το ζητούμενο δεν είναι η μετακόμιση σε έναν σύλλογο της Αγγλίας, καθώς κάτι τέτοιο απαγορεύεται τόσο από τους διεθνείς κανονισμούς όσο και από τη νομοθεσία της χώρας, αλλά η συλλογή εμπειριών, η βελτίωση και η ένταξη στο πρόγραμμα παρακολούθησης ομάδων του εξωτερικού, κάτι που ανοίγει για τον ποδοσφαιριστή έναν δίαυλο επικοινωνίας που μπορεί να αξιοποιηθεί μελλοντικά.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 99637865, στο [email protected] και στο www.facebook.com/cypruseliteplayers.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ