aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣVAR: Οι αποδείξεις για τα μάγια και οι «καμένοι» από γήπεδο σε βαν

VAR: Οι αποδείξεις για τα μάγια και οι «καμένοι» από γήπεδο σε βαν

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Έχουμε τα πρώτα δείγματα του VAR στην Κύπρο και τα αισθήματα είναι ανάμικτα. Από τη μια διορθώνονται λάθη, από την άλλη ούτε η δυνατότητα της τεχνολογίας βοηθά τους διαιτητές να αποφύγουν τις φωνές.

Έπρεπε όμως να ήμασταν προετοιμασμένοι. Κατ’ αρχάς, είναι κάτι νέο για εμάς. Έχει δοκιμαστεί σε διάστημα περίπου δέκα ημερών σε δύο κουτσουρεμένες αγωνιστικές. Λεγόταν ξανά και ξανά πως όταν θα έρθει ο Video Assistant Referee δεν θα λυθούν ως διά μαγείας όλα τα προβλήματα της διαιτησίας. Και ιδού οι αποδείξεις…

Είναι ύστερα και ένα άλλο θέμα που χρήζει προσοχής από τους αξιωματούχους της ΚΟΠ και όλους όσοι έχουν να κάνουν με θέματα διαιτησίας.

Λέγαμε σε προ-VAR εποχή ότι όλα περιστρέφονται γύρω από τους ίδιους διαιτητές, σε βαθμό που κινδυνεύαμε να τους «κάψουμε». Όπως γίνεται διαχρονικά. Τώρα το πράμα διπλασιάστηκε. Τη μια κάνουν διαιτησία στο γήπεδο, την άλλη από το βαν. Ένα σαββατοκύριακο, ή ένα τριήμερο αν προτιμάται, από το ένα γήπεδο στο άλλο και από τον έναν ρόλο στον άλλο.

Όχι πως τους κακοφαίνεται ο μισθός που πέφτει βαρύς, αλλά αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Εμείς την απόδοσή τους κρίνουμε. Έχουν που έχουν να μάθουν να λειτουργούν με νέο τρόπο λόγω της έλευσης του VAR στη ζωή μας, δίνουν και πολλά παιχνίδια μαζεμένα, ενώ έχουν και μεσοβδόμαδες υποχρεώσεις. Οι ίδιοι, οι ίδιοι και ξανά οι ίδιοι. Ε, θα το… κάψουν το φαί, που θα πάει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ