aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΠΑΦΟΣΜάτσχροβιτς: «Στόχος μας το πρωτάθλημα και η Ευρώπη, ο Μπεργκ με έπεισε...»

Μάτσχροβιτς: «Στόχος μας το πρωτάθλημα και η Ευρώπη, ο Μπεργκ με έπεισε…»

Δηλώσεις στην Πολωνία παραχώρησε ο τερματοφύλακας της Πάφος FC, Φίλιπ Μάτσχροβιτς, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για την προσαρμογή του στην Κύπρο, αλλά και τη συνεργασία του με τον Χένινγκ Μπεργκ, για τον οποίο μίλησε με τα καλύτερα λόγια…

Όσα δήλωσε ο Φίλιπ Μάτσχροβιτς:

Ακόμα περιμένεις για το ντεμπούτο σου με την Πάφος FC:

«Ναι, είναι δύσκολο να ντεμπουτάρω, από τη στιγμή που η ομάδα κερδίζει χωρίς να δεχθεί γκολ. Αλλά είμαι εντάξει, προσαρμόστηκα ήδη στον καιρό και την προπόνηση. Υπάρχουν τέλειες συνθήκες εδώ. Ελπίζω να παίξω το πρώτο μου παιχνίδι στις 5 Οκτωβρίου, που έχουμε αγώνα Κυπέλλου. Πρόσφατα, δεν ήμουν διαθέσιμος διότι έκανα θεραπεία λόγο ενός τραυματισμού στο γόνατος. Σε λίγες ημέρες θα είμαι έτοιμος για προπόνηση. Πιστεύω υπολογίζουν σε εμένα. Η ομάδα με καλωσόρισε ζεστά, είναι φανταστικά εδώ. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές στο ρόστερ είναι ξένοι, υπάρχουν μόλις τέσσερις Κύπριοι. Και ο προπονητής είναι ξένος, ο Χένινγκ Μπεργκ, υπάρχει οπότε ένα μείγμα εθνοτήτων».

Πως έγινε και πήρες μετεγγραφή στην Κύπρο;

«Οι Κάρολ Στρούσκι και Μάριους Στεπίνσκι είναι εδώ επίσης, στον Άρη. Το πρωτάθλημα είναι πολύ πιο δυνατό απ’ όσο νομίζουμε στην Πολωνία. Υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες. Αν αυτοί που αποκτήθηκαν από την ομάδα, έρχονταν στην Πολωνία όλοι θα ήταν περισσότερο από ευχαριστημένοι. Ένας ποδοσφαιριστής από τη Β’ Γαλλίας, μάλιστα, αποκτήθηκε έναντι 1,5 εκ. ευρώ (σ.σ. Ναμ) και είναι αναπληρωματικός. Μίλησα με τον Μπεργκ, ο οποίος με έπεισε για το πρότζεκτ. Ότι θα παλέψουμε για το πρωτάθλημα, την πρόκριση σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και όλα όσα μπορούμε. Ότι βρήκα εδώ επιβεβαιώνει τα λεγόμενα και τις προθέσεις του».

Είναι αλήθεια όσα λες, υπάρχουν δύο κυπριακές ομάδες στο Γιουρόπα Λιγκ άλλωστε και καμία πολωνική:

«Ναι, και μια ακόμη στο Κόνφερενς Λιγκ. Δεν ξέρω πότε η Πολωνία θα καταφέρει κάτι τέτοιο».

Πέρασες μια περίοδο εγκλιματισμού. Ήταν δύσκολο να συνηθίσεις τις νέες συνθήκες, αλλά και τις κλιματολογικές;

«Μια ημέρα, όταν ξεκινήσουμε, τα επίπεδα υγρασίας ήταν τόσο υψηλά που ήταν αδύνατο να αναπνεύσεις. Υπάρχουν βουνά κοντά στο προπονητικό μας, δεν μπορούσαμε να τα δούμε καθόλου. Όταν επέστρεψα σπίτι είχα πονοκέφαλο. Ήταν ωστόσο, μόνο για μια ημέρα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας (12:00-13:00) δεν βγαίνω από το σπίτι, προπονούμαστε το απόγευμα που έχει χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Όσον αφορά το πρωτάθλημα, παίζουν αρκετά επιθετικά, οι πλαϊνοί μπακ επιτίθενται συνεχώς. Υπάρχει αρκετή ένταση. Ο προπονητής τερματοφυλάκων που έχουμε είναι και στην Εθνική Κύπρου. Υπάρχει αρκετός επαγγελματισμός, που δεν το περίμενα. Ήξερα ότι η Πάφος FC είναι καλή ομάδα, αλλά είναι όλα προσεγμένα στην εντέλεια. Στην Πολωνία, η προπόνηση τερματοφυλάκων είναι σε καλό επίπεδο, και δεν ήξερα τι να περιμένω στην Κύπρο. Ο άλλος τερματοφύλακας, ο Όιερ έπαιξε παιχνίδια στη La Liga, δεν είναι πρωτάρης. Ο Αντός ήταν στις ακαδημίες της Σάλτσμπουργκ. Οπότε, αν επιστρέψω στην Πολωνία δεδομένα θα είμαι καλύτερος, ωστόσο ελπίζω να μείνω περισσότερο εδώ και να πάρω συμμετοχές. Έχουμε φιλοδοξίες. Κανένας δεν θα είναι ικανοποιημένος με χαμηλή θέση στη βαθμολογία».

Είπε νωρίτερα είναι δύσκολο να παίξεις, η ομάδα τα πάει πολύ καλά:

«Από τότε που ήρθα νικήσαμε δύο ματς με 4-0, και στο τελευταίο 1-0 την ΑΕΚ. Σε αυτά τα τρία παιχνίδια δεν απειληθήκαμε, παρά μόνο με ένα πέναλτι που πήγε στο δεκάρι. Έχουμε αρκετά δυνατή ομάδα. Είμαι ενθουσιασμένος με το πώς αμυνόμαστε. Πρώτα από όλα, ο προπονητής επιλέγει τακτική στην οποία η μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση γίνεται αμέσως. Υπάρχει μοτίβο στη δουλειά που γίνεται. Έχουμε έναν επιθετικό, τον Ζάιρο, που έπαιξε στην Ευρώπη, είναι φανταστικός. Όσον αφορά εμένα, είναι δύσκολο να παίξω, αλλά όταν συμβεί, ελπίζω ότι θα συνεχίζω. Όπως είπα, δεν δεχόμαστε σουτ, και όσο δεν κάνουμε εμείς λάθη θα είμαστε καλά».

Με ποιόν περνάς την περισσότερη ώρα στην ομάδα;

«Έχω αρκετούς φίλους, πολλοί είναι νέοι. Στο δωμάτιο κατά την προετοιμασία ήμουν με τον Όιερ. Εμείς οι τερματοφύλακες είμαστε κλειστό γκρουπ, και ο προπονητής είναι πολύ ανοικτός».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ