aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Το… χαστούκι αφύπνισης από τον ΑΠΟΕΛ

Ομόνοια: Το… χαστούκι αφύπνισης από τον ΑΠΟΕΛ

Το… χαστούκι που δέχθηκε η Ομόνοια από τον «αιώνιο» αντίπαλό της στις 27 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής, την αφύπνισε. Το «φωνάζει» με τις επιδόσεις στις τελευταίες έξι αγωνιστικές. Συγκεκριμένα, στο διάστημα αυτό των πρόσφατων έξι αγωνιστικών, η ομάδα του Φερέρα πέτυχε πέντε νίκες και δέχθηκε μια ήττα. Μάζεψε τους 15 από τους 18 βαθμούς που διεκδίκησε, που είναι σχεδόν όσοι μετρούσε το προηγούμενο διάστημα σε 12 αγωνιστικές, συνολικά ήταν 16.

Παράλληλα, η Ομόνοια έκανε άλμα τριών θέσεων στον βαθμολογικό πίνακα. Από την 8η θέση αναρριχήθηκε στην 5η και την ίδια ώρα μείωσε τη διαφορά από την κορυφή, αλλά και την 3η θέση που εξασφαλίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Από το -14 και το -10 αντίστοιχα, σήμερα η διαφορά είναι στο -10 και στο -7. Σμίκρυνε την απόσταση και με την αυτοπεποίθηση και τη δυναμική που της δίνει το μεγαλύτερο φετινό νικηφόρο σερί, δείχνει ικανή και έτοιμη να πλησιάσει ακόμη περισσότερο και να διεκδικήσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο, που προηγουμένως φάνταζε απομακρυσμένο.

Οι «τριφυλλοφόροι» βρίσκονται σε καλό φεγγάρι και στο ντέρμπι με την ΑΕΛ, την προσεχή Δευτέρα, θα θελήσουν να δώσουν συνέχεια. Άλλωστε, με συνέπεια και συνέχεια θα μπορέσουν να πετύχουν τον στόχο τους. Στα θετικά των πρασίνων είναι ότι, στα πέντε από τα έξι τελευταία παιχνίδια τους που ήταν νικηφόρα, διατήρησαν το μηδέν παθητικό. Συνολικά σ’ αυτή τη σειρά των έξι αγώνων που ακολούθησαν της ήττας από τον ΑΠΟΕΛ, πέτυχαν 13 γκολ και δέχθηκαν μόλις 2.

Ο Φερέρα, που δέχθηκε έντονη κριτική μετά τη βαριά ήττα από τον «αιώνιο» αντίπαλο, οδηγεί την Ομόνοια σταθερά σε ανοδική πορεία και ανεβαίνει στα μάτια του κόσμου της. Εντός της ημέρας αναμένεται να γνωστοποιηθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού που αποκόμισε ο Χαραλάμπους και το διάστημα αποχής του. Εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία ότι απέφυγε τα χειρότερα. Για το ματς με την ΑΕΛ θα είναι διαθέσιμος και ο Ταχούρι-Σράντι, την ώρα που ο Μάταβζ οδεύει προς Καρμιώτισσα.

Διαβάστε επίσης:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ