aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑAEZ – Απόλλων 1-5: Κυανόλευκος περίπατος με ιστορική επίδοση Πέρετζ (vid)

AEZ – Απόλλων 1-5: Κυανόλευκος περίπατος με ιστορική επίδοση Πέρετζ (vid)

Με το πρώτο χατ τρικ στην ποδοσφαιρική καριέρα του Έλιελ Πέρετζ ο Απόλλων επικράτησε με το εμφαντικό 5-1 της ΑΕΖ στο «Αμμόχωστος», στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 13ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο του πρωταθλήματος. Ο Ισραηλινός μεσοεπιθετικός ήταν ασταμάτητος.

Πήρε τη σκυτάλη από τον Μάρκες, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 20’ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Φιλιώτη και με τρία τέρματα (27′, 39′ και 57′) οδήγησε τους κυανόλευκους στο «τρίποντο», μετά από δύο διαdoχικές ισοπαλίες κόντρα σε Εθνικό και Καρμιώτισσα. Στο 44’ ο Κλε μείωσε προσωρινά σε 3-1 για την ΑΕΖ με σουτ εκτός περιοχής (φέρει ευθύνη ο Δημητρίου), ενώ το τελικό 5-1 διαμόρφωσε με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Αρτεάν.

Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, η ανωτερότητα του Απόλλωνα ήταν εμφανέστατη και αποτυπώνεται στη στατική. Η ομάδα του Πάμπλο Ματσίν ολοκλήρωσε το ματς με 18 τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οι εννέα στον στόχο, ενώ η ΑΕΖ είχε μόλις δύο ευκαιρίες. Στους 63 βαθμούς και την 7η θέση ο Απόλλων, τελευταία η ομάδα του Ζακακίου με 17.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΖ (Βλάντιτσα Πέτροβιτς): Στυλιανού, Παστελλής, Σαμπό, Χρίστου (46′ Βάλντι), Χριστοφή (59′ Kυριάκου), Ελευθερίου, Ρόσα (69′ Χαραλάμπους), Ματόνγκο, Κλε (83′ Ρουμπίν), Ιωσηφίδης (69′ Στεφανή), Σίφνεος.

Απόλλων (Πάμπλο Ματσίν): Δημητρίου, Νταρίκουα, Εκπολό, Πεϊμπέρνς, Μαλεκκίδης, Πέρετζ (61′ Αρτεάν), Χ. Κυριακού (61. Χ. Κυριάκου), Σπόλιαριτς, Φιλιώτης (73′ Κοστάκε), Σαγάλ (73′ Ποντικός), Μάρκες (83′ Σοφοκλέους).

Σκόρερ: Κλε 44′ / Mάρκες 20′, Πέρετζ 27′, 39′, 57′, Aρτεάν 74′

Κίτρινες: – / –

Αποβολές: – / –

Στάδιο​: ​VITEX-ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Διαιτητής​:​ Κωνσταντινίδης Αντώνης

​Α’ Βοηθός​:​ Στυλιανού Μάριος

​Β’ Βοηθός​:​ Βίκτωρος Ανδρέας

​4ος​: ​Κουσιάππας Σίμος

VAR​: ​Κώστα Ροβέρτος

AVAR​:​ Νεοφύτου Νεόφυτος

Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ