aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Με μείωση 23% μένει στο ΓΣΠ!

Ομόνοια: Με μείωση 23% μένει στο ΓΣΠ!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Ο κύβος ερρίφθη. Η Ομόνοια θα αγωνίζεται και τη νέα σεζόν στο ΓΣΠ. Παρά την απόφαση του ΚΟΑ για παραχώρηση του Μακαρείου Σταδίου, η διοίκηση του Συλλόγου της Λευκωσίας κατέληξε στην απόφαση να διατηρήσει για έδρα της το ΓΣΠ. Μάλιστα, πληροφορίες του «Goal» κάνουν λόγο πως, μετά τις διαβουλεύσεις που έγιναν με την πλευρά του ΓΣΠ, το κόστος ανά παιχνίδι μειώθηκε περίπου στο 23%.

Διαβάστε επίσης: Πόσα πλήρωσε για Μπεργκ η Ομόνοια, το αντίο του Νορβηγού

Σημαντική η εξέλιξη που προέκυψε, γεγονός που άφησε ικανοποιημένη την Ομόνοια αφού εξ’ αρχής επιδίωξε να μειώσει όσο το δυνατό περισσότερο το κόστος. Η απόφαση για παραμονή της ομάδας στο ΓΣΠ, είναι κάτι που χαιρετίστηκε από την μάζα των οπαδών της Ομόνοιας, που θεωρούν πως το ΓΣΠ είναι ένα πολύ καλό στάδιο που αρμόζει σε μια μεγάλη ομάδα, σε σχέση πάντα και με το Μακάρειο. Άλλωστε, στο ΓΣΠ ο Σύλλογος της Λευκωσίας θα έχει πολύ περισσότερα έσοδα.

Όσον αφορά στο Μακάρειο και την άρνηση τελικά να το χρησιμοποιήσει ως έδρα της στη νέα σεζόν, όπως τονίζεται και στην μακροσκελή ανακοίνωση της Ομόνοιας, χάθηκε πολύτιμος χρόνος μέχρι να απαντήσει στο αίτημά της ο ΚΟΑ. Επιπλέον, με τα νέα δεδομένα που δημιούργησε η έκθεση της Αστυνομίας σχετικά με απαραίτητα έργα που πρέπει να γίνουν για ζητήματα ασφαλείας και αστυνόμευσης οποιουδήποτε αγώνα, καθιστά εξαιρετικά δύσκολο για την Ομόνοια να προχωρήσει και να ολοκληρώσει έγκαιρα όσα παρουσιάζονται ως απαραίτητες προϋποθέσεις για να χρησιμοποιήσει το στάδιο τη νέα σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Μπεργκ: «Θέλω τρόπαια με την Ομόνοια, αντιπαλότητα με τον ΑΠΟΕΛ»

Με τα όσα αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ομόνοια, αφήνει εκτεθειμένο τον ΚΟΑ αφού τα όσα απαιτεί η Αστυνομία να γίνουν, ήταν αίτημά της από πέρσι τον Απρίλιο. Εντούτοις δεν έγινε τίποτα και στο Μακάρειο στη λήξασα σεζόν φιλοξενήθηκαν αγώνες Α’ Κατηγορίας αλλά και μικρότερων Κατηγοριών. «Βασικές πρόνοιες της νομοθεσίας φαίνεται πως παραβιάζονταν και όμως το γήπεδο λειτουργούσε κανονικά, εν γνώση της Πολιτείας και της Αστυνομίας. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να απασχολήσει πολύ σοβαρά όλους τους αρμόδιους φορείς του κράτους», τονίζεται από πλευράς Ομόνοιας.

Σημειώνει ακόμη ότι, σύμφωνα με την έκθεση της Αστυνομίας το Μακάρειο είναι ένα πεπαλαιωμένο στάδιο, ακατάλληλο για να χρησιμοποιείται από οποιαδήποτε ομάδα και για οποιοδήποτε παιχνίδι, καθώς θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια αθλητών, προσωπικού και φιλάθλων και επιπλέον καθιστά αδύνατη την αστυνόμευση όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία». Η Ομόνοια θα ζητήσει από την ΚΟΠ να εγγυηθεί την ασφάλεια όλων και τη σωστή αστυνόμευση σύμφωνα με τη νομοθεσία ενόψει της νέας σεζόν. «Εάν η ΚΟΠ αδυνατεί να δώσει τις πιο πάνω εγγυήσεις, τότε δεν επιθυμούμε να αγωνιστούμε στο Μακάρειο Στάδιο», υπογραμμίζουν οι πράσινοι.

Καταλήγοντας, ανάμεσα σε άλλα, η Ομόνοια επισημαίνει πως, θα καταθέσει νέο αίτημα στον ΚΟΑ για κατεδάφιση του Μακαρείου και ανέγερση νέου σύγχρονου γηπέδου – στον ίδιο χώρο – «που θα αποτελεί στολίδι για την Κύπρο και στο οποίο εκτός από την Ομόνοια που θα το διαχειρίζεται, θα μπορούν να αγωνίζονται και προσφυγικά Σωματεία». Στην ανακοίνωση ο Σύλλογο επισυνάπτει και την έκθεση της Αστυνομίας για το Μακάρειο στάδιο, όπως την απέστειλε ο ΚΟΑ την περασμένη Τρίτη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ