aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Χαράσσει το ευρωπαϊκό μέλλον της

Ομόνοια: Χαράσσει το ευρωπαϊκό μέλλον της

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Το υψηλότερο εμπόδιο του 5ου ομίλου στο Γιουρόπα Λιγκ, που ακούει στο όνομα Γρανάδα, καλείται να υπερπηδήσει η Ομόνοια. Το «τριφύλλι» υποδέχεται απόψε στο ΓΣΠ την ισπανική ομάδα (19:55, Cytavision 3) στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της διοργάνωσης. Μετά από μια εκτός έδρας ισοπαλία (ΠΑΟΚ 1-1) και μια εντός έδρας ήττα (Αϊντχόφεν 1-2), η ομάδα του Μπεργκ παρά τη δύσκολη αποστολή της θα ψάξει την πρώτη επιτυχία της στον όμιλο.

Θα είναι τεράστιο επίτευγμα, προκαλώντας αίσθηση, γεγονός που αποτελεί πρόκληση για τον Νορβηγό τεχνικό και τους παίκτες του. Δεν φαντάζει εύκολο αλλά δεν είναι και ακατόρθωτο. Αναλόγως του αποτελέσματος του σημερινού ματς, η Ομόνοια θα χαράξει το ευρωπαϊκό μέλλον της. Η Γρανάδα θα γίνει η πρώτη ισπανική ομάδα που θα αντιμετωπίσει η Ομόνοια, από το 1966 που συμμετέχει στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Το γόητρο κατά κύριο λόγο αλλά και το οικονομικό, αποτελούν τα ισχυρά κίνητρα των πρασίνων απέναντι στη Γρανάδα, που στο πρωτάθλημα Ισπανίας σε 7 αγώνες μετρά 14 βαθμούς και βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας. Εάν μπορέσει η Ομόνοια να απολαύσει το παιχνίδι και να το συνδυάσει με βαθμό ή βαθμούς θα είναι τεράστια τα οφέλη. Θα έχει να λέει για επιτυχία επί ισπανικής ομάδας, την πρώτη της σε ευρωπαϊκό όμιλο. Παράλληλα, θα αντιστρέψει το κλίμα μετά τα τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα με Παραλίμνι, Αϊντχόφεν και Ολυμπιακό. Όχι ότι θα στηθεί στον τοίχο αν δεν κερδίσει τη Γρανάδα. Ταυτόχρονα, με πιθανή επιτυχία θα βάλει στο ταμείο της 570.000 ευρώ, ενώ με ισοπαλία 190.000 ευρώ.

Παρόλο που στα προηγούμενα δύο ματς στον όμιλο η Ομόνοια δεν έφθασε στην επιτυχία, εάν ήταν πιο προσεκτική θα μετρούσε σίγουρα περισσότερους από τον ένα βαθμό που συγκέντρωσε. Με τον ΠΑΟΚ ήταν ικανή ακόμη και για τη νίκη, ενώ απέναντι στην Αϊντχόφεν, με καλύτερη διαχείριση μπορούσε για την ισοπαλία. Από την παρουσία της στο Γιουρόπα Λιγκ, η Ομόνοια μαθαίνει και έχει να μάθε ακόμη περισσότερα στη συνέχεια. Παίρνει εφόδια για το μέλλον, θέλοντας να μεγαλώσει και στην Ευρώπη, προσδοκώντας σε συνεχόμενες παρουσίες σε ομίλους.

Για να ελπίζει σε θετικό αποτέλεσμα το «τριφύλλι», πέρα από το πλάνο που ετοίμασε ο Μπεργκ για να αντιμετωπίσει τον αντίπαλο, θα πρέπει να υπάρξει τεράστια συγκέντρωση και καθαρό μυαλό κυρίως στην άμυνα. Οι Ισπανοί, βάσει και της εικόνας του πρωταθλήματός τους, είναι μερικές ταχύτητες πιο μπροστά από εμάς και θα χρειαστεί τεράστια προσπάθεια να ακολουθηθεί ο ρυθμός που ενδέχεται να δώσουν. Από την άλλη, η Ομόνοια θα πρέπει να αξιοποιήσει στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τις ευκαιρίες της.

Όσον αφορά στο σχήμα του Μπεργκ, δεν αναμένεται να έχει ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα προηγούμενα δυο παιχνίδια στον όμιλο. Κάτω από τα δοκάρια ο Φαμπιάνο. Στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, οι Χούμποτσαν, Λούφτνερ, Λανγκ, Λέσγιακς. Στη μεσαία γραμμή, οι Γκόμες ή Σιεού, Γκόμεθ και Παπουλής. Στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής, οι Μποτεάκ δεξιά, Τζιωνής ή Τιάγκο αριστερά και στην κορυφή της επίθεσης ο Ντούρις.

Τον αγώνα θα διευθύνει ο Κροάτης Ιβάν Μπέμπεκ. Γκόραν Πάτακι (Κροατία), Αντρέας Χέιντενρέιχ (Αυστρία) οι βοηθοί και Χάραλντ Λέχνερ (Αυστρία) ο τέταρτος.

5ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Ομόνοια – Γρανάδα         19:55

ΠΑΟΚ – Αϊντχόφεν           19:55

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Γρανάδα 2 1-1-0 2-1 4
2. Αϊντχόφεν 2 1-0-1 3-3 3
3. ΠΑΟΚ 2 0-2-0 1-1 2
4. Ομόνοια 2 0-1-1 2-3 1

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ