aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Έφυγε ένα μεγάλο βάρος από τους ώμους

Ομόνοια: Έφυγε ένα μεγάλο βάρος από τους ώμους

Η προσπάθεια κατάκτησης του κυπέλλου από τους πράσινους θα είναι λιγότερο αγχώδης.

Δεν ήταν απλά μια νίκη στο ντέρμπι «αιωνίων». Ήταν πολύ περισσότερα, τα οποία θα εμπεδωθούν στη διαδρομή μέχρι την 18η Μαΐου, όταν η Ομόνοια θα προσπαθήσει να κατακτήσει το τρίτο σερί τρόπαιο κυπέλλου.

Προχθές βράδυ, οι οπαδοί της πανηγύριζαν μια νίκη επί του ΑΠΟΕΛ, η οποία έχει πάντοτε ξεχωριστή αξία, αλλά το κάτι παραπάνω αποτυπώθηκε -εν μέρει- στην ατάκα που ανάρτησε ο Γιάννης Αναστασίου: «Εξαιρετικός τρόπος για να εξασφαλίσουμε τη θέση μας για τα ευρωπαϊκά προκριματικά. Ο πρώτος στόχος επιτεύχθηκε, πάμε για τον επόμενο!».

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλο, ότι το άγχος και η πίεση δεν είναι καλός σύμβουλος στην προσπάθεια για τη διάκριση. Με εξασφαλισμένο το ευρωπαϊκό εισιτήριο, έφυγε ένα μεγάλο βάρος από τους ώμους όλων όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Και για τη διοίκηση, και για την τεχνική ηγεσία και για τους ποδοσφαιριστές, πρώτιστος στόχος ήταν η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στη νέα σεζόν. Εφόσον επιτεύχθηκε, η προσπάθεια κατάκτησης του κυπέλλου θα είναι λιγότερο αγχώδης κι ενδέχεται να βαρύνει τα πόδια των αντιπάλων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ