aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΟμόνοια-Εθνικός: Πίεση από κοινού στους Βρετανούς για το Δασάκι

Ομόνοια-Εθνικός: Πίεση από κοινού στους Βρετανούς για το Δασάκι

Είναι δυνατό να προκύψει ανατροπή της απόφασης των Βρετανικών Βάσεων, να απορρίψει το αίτημα της Ομόνοιας για χρησιμοποίηση του σταδίου του Εθνικού Άχνας στο Δασάκι; Ενδεχομένως και ναι, υπό προϋποθέσεις. Η προσπάθεια που καταβάλλεται, από πολλούς φορείς, είναι να βάλει νερό στο κρασί της η πλευρά των Βρετανικών Βάσεων και να ανάψει τελικά πράσινο στην Ομόνοια.

Με το που γνωστοποιήθηκε η θέση της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων, υπήρξε αντίδραση πρωτίστως από το Κοινοτικό Συμβούλιο του Δάσους Άχνας, που με επιστολή του καλεί την Αστυνομία των Βάσεων να επανεξετάσει το αίτημα των πρασίνων «και να μην μετατρέψει την κοινότητά μας… Σπιναλόγκα». Αλλά και από τους ιθύνοντες του σωματείου του Εθνικού Άχνας, με τον πρόεδρο Κίκη Φιλίππου να επιδιώκει συνάντηση με εκπροσώπους των Βάσεων.

Αυτό που συζητείται τη δεδομένη στιγμή και υπάρχει αποφασιστικότητα επίτευξης του στόχου, είναι η Ομόνοια να αγωνιστεί στην έδρα που δήλωσε για τις εγχώριες διοργανώσεις, το Στάδιο του Εθνικού Άχνας στο Δασάκι. Η όποια άλλη κίνηση για στάδιο – έδρα της Ομόνοιας, είτε αυτό είναι το «Αμμόχωστος» ή το ΓΣΖ ή το Μακάρειο που γίνεται λόγος, θα συζητηθεί όταν και εφόσον οι όποιες προσπάθειες προς της Βρετανικές Βάσεις πέσουν στο κενό.

Μια σημαντική πτυχή, που ενδεχομένως να επιφέρει το ζητούμενο, δηλαδή αλλαγής στάσης από τις Βρετανικές Βάσεις, είναι να καλυφθούν από πλευράς Ομόνοιας υπερωρίες των Αστυνομικών που θα καλούνται να έχουν την ευθύνη της αστυνόμευσης των αγώνων. Ναι μεν δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό όπως τόνισε προχθές η εκπρόσωπος της Αστυνομίας των Βάσεων, Κορίνα Ορφανίδη, αλλά με υπερωρίες θα είναι σε θέση να φέρουν εις πέρας την αστυνόμευση των αγώνων.

Ξεκάθαρα γίνεται ύστατη προσπάθεια να εξευρεθεί λύση. Υπάρχει η διάθεση και μέσα από διάλογο πολλά μπορούν να επιτευχθούν. Οι πράσινοι κάνουν την προσπάθειά τους έχοντας ως συμμάχους το Κοινοτικό Συμβούλιο Δάσους Άχνας και τη διοίκηση του Εθνικού. Άλλωστε, παρουσία της Ομόνοιας στο Δασάκι, θα ενισχύσει οικονομικά το προσφυγικό σωματείο αλλά και την Κοινότητα. Τις προσεχείς ημέρες αναμένονται εξελίξεις, με την πλευρά των Βρετανικών Βάσεων να κρατά το κλειδί. Εάν ικανοποιηθούν τα «θέλω» τους, δεν είναι μακριά το «ναι» και διαφοροποίηση της θέσης τους, που θα «κλειδώσει» το Δσσάκι ως έδρα της Ομόνοιας.

Όσον αφορά στην επιλογή του «Αμμόχωστος», ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Σαλαμίνας σε δηλώσεις τους είπε ότι, «επίσημη κρούση δεν έγινε αλλά «είχαμε μία τηλεφωνική επικοινωνία για να ερωτηθούμε κατά πόσο το γήπεδό μας είναι διαθέσιμο». Και πρόσθεσε ότι, είναι έτοιμοι όταν η Ομόνοια προβεί σε επίσημη πρόταση, να το συζητήσουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ