aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΔΟΞΑΗ Δόξα... έσβησε τα φώτα της Νέας Σαλαμίνας για εξάδα και έμεινε «ζωντανή»!

Η Δόξα… έσβησε τα φώτα της Νέας Σαλαμίνας για εξάδα και έμεινε «ζωντανή»!

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Σε ένα παιχνίδι που άργησε να ξεκινήσει λόγω προβλήματος με τους προβολείς (διακόπηκε για 23’), η Δόξα πήρε τεράστιας σημασίας «διπλό» (δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα) με 0-1 και έμεινε «ζωντανή» για την παραμονή στην Α’ κατηγορία. «Χρυσή» αλλαγή και σκόρερ ο Καλό, σπουδαίο παιχνίδι από τον Παπαφώτη.

Η Νέα Σαλαμίνα παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και «πέταξε» στα σκουπίδια την ευκαιρία που είχε να πατήσει στην πρώτη εξάδα και εκτροχιάσει την ΑΕΛ. Έμεινε στην 7η θέση και τους 24 βαθμούς σε 19 αγώνες, ενώ η ομάδα της Κατωκοπίας πήρε πολύτιμο «τρίποντο», έφθασε τους 11 βαθμούς και μείωσε την διαφορά από τον Εθνικό Άχνας στους 6 βαθμούς.

«Μουδιασμένοι» οι ποδοσφαιριστές, καλύτερη η Δόξα.

Απόλυτα ισορροπημένο ήταν το πρώτο ημίχρονο του αγώνα. Δικαιολογημένα αν θεωρήσει κανείς το κρύο που υπάρχει και πως οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων ήταν… μουδιασμένοι ελέω και της διακοπής του αγώνα λόγω προβολέων (διήρκησε 23΄’).

Στον αγώνα, η Νέα Σαλαμίνα είχε την κατοχή, αλλά η Δόξα ήταν αυτή που απειλούσε περισσότερο. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Ερανοσιάν απείλησε δύο φορές την εστία του Κίσσα. Αρχικά, το «γεμάτο» σουτ του Ίταλο, νικήθηκε από τον Κίσσα, ενώ στις καθυστερήσεις το σουτ του Παπαφώτη πέρασε δίπλα από την εστία του Κύπριου κίπερ.

Στο ίδιο έργο οι θεατές, «λυτρωτής» ο Καλό!

Στο ίδιο τέμπο άρχισε και το δεύτερο ημίχρονο. Αργός ρυθμός, κακό ποδόσφαιρο και λιγοστές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Η Δόξα ήταν καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο και έψαχνε τις αντεπιθέσεις με τους γρήγορους ποδοσφαιριστές που διαθέτει.

Μία στιγμή αδράνειας στην άμυνα των ερυθρολεύκων ήταν αρκετή όμως για να δώσει το προβάδισμα την ομάδα της Κατωκοπιάς. Ο Παπαφώτης που ήταν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του αγώνα, μπήκε από πλάγια στην περιοχή, ο Καλό εκμεταλλεύτηκε τα λάθη στην άμυνα της Σαλαμίνας και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Κίσσα (75’, 0-1).

Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης, θέλοντας να δώσει πνοή στον ομάδα του, έβαλε στο παιχνίδι τον Σιαθά (76’ Σαν Ρομάν) αλλά μάταια. Η ομάδα της Αμμοχώστου ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Γκράσα. Μέχρι το τέλος του αγώνα γυρόφερνε την περιοχή της Δόξας αλλά σε κανένα σημείο δεν κατάφερε να απειλήσει την ομάδα του Ερανοσιάν.

Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι και οι ποδοσφαιριστές της Δόξας πανηγύρισαν έξαλλα τη νίκη μένοντας παράλληλα ζωντανοί στο παιχνίδι της παραμονής στα «σαλόνια» της πρώτης κατηγορίας.

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Κίσσας, Κορέια, Χριστοφόρου, Σαν Ρομάν (76′ Σιαθάς), Λαμπό, Φουστάρ, Κωστή (46′ Ρεϊνολντς), Μαριάνοβιτς, Σίμπσον, Ελουντού (60′ Τέφλερ), Κίνγκσλει.

Δόξα (Έντουαρντ Ερανοσιάν): Γκράσα, Μιντίκκης, Χριστοφή, Ντερβίντ, Ζε Βαλέντε (41′ Καλό), Μέσκα (84′ Ασαμόα), Μπόλιεβιτς, Τραϊτσέφσκι, Παπαφώτης, Ζορζίνιο (70′ Κάρλος), Ίταλο.

Σκόρερ: 75′ Καλό

Κίτρινες: Κωστή / Ντερβίντ, Καλό

Αποβολές:

Στάδιο: N. PAPAS GROUP – Αμμόχωστος Επιστροφή

Διαιτητής: Ροβέρτος Κώστα

Α’ Βοηθός: Ανδρέας Μιχαηλίδης

Β’ Βοηθός: Μιχάλης Μαρίνου

4ος: Ανδρέας Μ. Αργυρού

Παρατηρητής Διαιτησίας:  Ανδρέας Ξάνθου



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ