aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑΠρώην Απολλωνίστας κόουτς το παλεύει για Ίπσουιτς και συγκινεί!

Πρώην Απολλωνίστας κόουτς το παλεύει για Ίπσουιτς και συγκινεί!

ΤΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Θυμάστε τον Σκωτσέζο τεχνικό Τζορτζ Μπέρλι ο οποίος άρχισε δουλειά στον Απόλλωνα τον Μάιο του 2012 αλλά έκατσε στον πάγκο σε μόλις δύο επίσημα παιχνίδια κι ακολούθως αντικαταστάθηκε από τον Νικόδημο Παπαβασιλείου (για να αντικατασταθεί κι αυτός αργότερα από τον Χριστάκη Χριστοφόρου);

Ο Μπέρλι, που λέτε, πρόσφατα έκανε αίτηση για την θέση του προπονητή στην Ίπσουιτς. Από τότε που έφυγε από τον Απόλλωνα μέχρι σήμερα δεν εργάστηκε σε κάποια άλλη ομάδα ως προπονητής. Παρόλα αυτά αισθάνεται έτοιμος –όπως τονίζει στην ιστοσελίδα «Eadt.co.uk»– να επιστρέψει στους πάγκους και θεωρεί ότι μπορεί να εργαστεί για λογαριασμό της αγαπημένης του ομάδας.

Διαβάστε επίσης: Φανούριος: «Δεν μας αξίζει το κλάμα… υπάρχει πάθος για τον τελικό»

Ο Μπέρλι, έγραψε Ιστορία ως παίκτης της Ίπσουιτς. Εκεί αγωνίστηκε για 12 σερί χρόνια (1973-1985). Ακολούθως έφυγε και μετά από εννέα χρόνια κατά τα οποία αγωνίστηκε σε διάφορες ομάδες, επέστρεψε το 1994-95, κλείνοντας ουσιαστικά εκεί την καριέρα του. Κατέγραψε σχεδόν 400 εμφανίσεις με την Ίπσουιτς και το ντεμπούτο του με την ανδρική ομάδα το έκανε όταν ήταν 15 χρόνων.

Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι διετέλεσε με επιτυχία, προπονητής στην αγγλική ομάδα από το 1994 μέχρι το 2002. Ανέβασε την Ίπσουιτς στην Πρέμιερ Λιγκ το 2001 και κατέκτησε την πέμπτη θέση που οδηγούσε στην Ευρώπη. Μετά την περιοδεία του σε διάφορους συλλόγους, μεταξύ αυτών οι Ντέρμπι, Χαρτς, Σαουθάμπτον, Εθνική Σκωτίας και Απόλλωνα, ο Μπέρλι επέστρεψε στο Λονδίνο και μιλώντας σε αγγλικά μέσα, συγκινεί με τα λόγια του για την αγάπη του προς την Ίπσουιτς. Μεταξύ άλλων, είναι διατεθειμένος μετά από την αποχή από τους πάγκους, να αναλάβει την ηγεσία της ομάδας και τονίζει ότι θα πρέπει να στηριχθούν σε νεαρούς παίκτες.

Διαβάστε επίσης: Για το 3-peat, για το 10ο… για 1954 λόγους! (video)

«Ο κόσμος νομίζει ότι είμαι έξω από το παιχνίδι αλλά δεν είναι έτσι. Έζησα στο Ίπσουιτς τα τελευταία τέσσερα χρόνια και ήμουν σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι, γι’ αυτό και καταλαβαίνω τη κατάσταση και τι χρειάζεται για να προχωρήσουμε. Δούλεψα με την LMA (σ.σ. εταιρεία με μάνατζερ) και τα τελευταία χρόνια με βοήθησε αρκετά. Έβλεπα ποδόσφαιρό περισσότερο από ποτέ. Η Ίπσουιτς είναι η ομάδα μου και νιώθω μέλος της οικογένειας του Συλλόγου. Ήρθα εδώ στα 15 μου, έκανα το ντεμπούτο μου στα 17 και είμαι εδώ 14 χρόνια σαν παίκτης και 9 χρόνια σαν τεχνικός. Είναι ξεκάθαρο ότι πάνα απ’ όλα είμαι οπαδός της ομάδας», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης: Για τους ίδιους και τον κόσμο τους!

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ο πρόεδρος μου έκανε ξεκάθαρο ότι πρέπει να επενδύσουμε στους παίκτες της Ακαδημίες μας, οι νεαροί παίκτες μπορούν να οδηγήσουν το σωματείο στις επιτυχίες, και ας είμαστε ειλικρινείς, κανένας δεν έχει καλύτερο βιογραφικό από εμένα όσον αφορά στις αναπτυξιακές ηλικίες».

«Στην Ίπσουιτς εδώ και δέκα χρόνια δεν δουλεύουν σωστά με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Πολύ συχνά βλέπεις ένα νεαρό να αγωνίζεται 2 ή και 3 παιχνίδια, και ξαφνικά δεν τον βλέπεις ξανά για τον υπόλοιπο χρόνο. Αυτό το γεγονός θεωρώ ότι έχει κακή επιρροή προς την ανάπτυξη τους σαν ποδοσφαιριστές. Μισώ να ακούω ότι η Ίπσουιτς είναι πιο επιτυχημένη από το προσδοκώμενο. Αυτή η ομάδα ήταν στην Ευρώπη κάθε χρόνο όταν ήμουν παίκτης, και όταν ήρθα εδώ ως τεχνικός όλοι γελούσαν όταν είπα ότι ο στόχος ήταν να επιστρέψουμε στην Ευρώπη, αλλά το κάναμε. Γιατί δεν μπορούμε να μπούμε στα πλέι οφ; Γιατί δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στην Πρέμιερ Λιγκ; Πρέπει να είσαι φιλόδοξος αλλιώς δεν έχει καμία αξία», καταλήγει.

Διαβάστε επίσης: Το ποτάμι που δεν γυρίζει πίσω και η προσπάθεια τους Γιάκολις-Άλεφ

Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι στην ιστοσελίδα όπου μίλησε ο Μπέρλι, διεξάγεται ένα γκάλοπ και ο κόσμος ψηφίζει «Ναι ή Όχι» στην πιθανότητα επιστροφής του Μπέρλι στην Ίπσουιτς. Πραγματικά η αγάπη και η συμπάθεια που τρέφει ο κόσμος της ομάδας στον Μπέρλι, καταγράφεται σε μεγάλο ποσοστό. Βλέπετε, ποσοστό σχεδόν 80 τοις εκατό από 3000 και πλέον ψήφους, επιθυμεί την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Άγγλο τεχνικό, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω, εργάστηκε για εννέα χρόνια και ως τεχνικός διευθυντής στην Ίπσουιτς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ