aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤο εκπληκτικό 93,3% του Νούνο Μοράις

Το εκπληκτικό 93,3% του Νούνο Μοράις

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο Νούνο Μοράις ήταν να μην ανακαλύψει το ξεχωριστό ταλέντο που έχει στις εκτελέσεις πέναλτι. Από τη στιγμή που δεν λάθεψε στο πρώτο, πήρε φόρα και δεν λέει με τίποτα να σταματήσει. Για να καταλάβετε, κατά την τρέχουσα σεζόν έφτασε ήδη τέσσερα γκολ με εκτέλεση πέναλτι, δύο στην προκριματική φάση του Γιουρόπα Λιγκ και ισάριθμα στο πρωτάθλημα.

Ο Πορτογάλος άσος αποδεικνύεται, δίχως αμφιβολία, σπεσιαλίστας. Το ποσοστό ευστοχίας του ανέρχεται στο εκπληκτικό 93,3%! «Βίδωσε» συνολικά την μπάλα στην άσπρη βούλα 15 φορές και την έστειλε να αναπαυτεί στο αντίπαλο πλεκτό στις 14. Μία όλη κι όλη φορά αστόχησε, στον επαναληπτικό με τη Φλόρα Ταλίν, κάτι που προφανώς δεικνύει πάρα πολλά.

Από τις 17 Ιανουάριο του 2018, όταν παραβίασε την εστία της ΑΕΛ στο 78ο λεπτό (2-1), πέτυχε 13 διαδοχικά τέρματα από εκτέλεση πέναλτι. Δηλαδή, όλα τα γκολ που πέτυχε από πέρσι έως τώρα προήλθαν από την άσπρη βούλα.

Ο Μοράις σε όλες τις διοργανώσεις πέτυχε 37 τέρματα με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα. Δηλαδή, 23 δεν προήλθαν από το σημείο του πέναλτι. Στο πρώτο ημίχρονο χρίστηκε 20 φορές σκόρερ και 17-εννοείται- στο δεύτερο. Είδε δίχτυα σε 35 διαφορετικά παιχνίδια εκ των οποίων τα πλείστα στο ΓΣΠ. Συγκεκριμένα 20, πανηγυρίζοντας στο στάδιο της πρωτεύουσας 22 γκολ.

Θέλετε κι άλλα; Όταν σκοράρει ο Νούνο, πολύ δύσκολα ο ΑΠΟΕΛ δεν φτάνει στη νίκη. Για να ακριβολογούμε, κατά 88,5% είναι νικητής. Σε 35 αγώνες, λοιπόν, οι πρωταθλητές έφτασαν στο ζητούμενο 31 φορές, σε δύο αναμετρήσεις έμειναν στην ισοπαλία και ισάριθμες ηττήθηκαν.

Ο εμβληματικός αρχηγός των γαλαζοκιτρίνων, όπως διαπιστώνει κανείς ρίχνοντας μια ματιά στον πίνακα που παραθέτουμε, «χτυπά» ως συνήθως στις αρχές και στο τέλος των αγώνων. Κατά το πρώτο 15λεπτο πέτυχε εννέα τέρματα και κατά το τελευταίο ένα λιγότερο (76΄-90΄+) . Από έξι πέτυχε από το 16΄-30΄ και 46΄-60΄, πέντε φορές σκόραρε από το 31΄-45΄+ και τις λιγότερες, δηλαδή τρεις, από το 61΄-75΄.

Ανεξαρτήτως από την απόδοσή του ή τις όποιες εκτιμήσεις γίνονται από ειδικούς κι άσχετους επί ποδοσφαιρικών θεμάτων για το μέλλον του, ο Μοράις ήταν και παραμένει ηγετική φυσιογνωμία στον ΑΠΟΕΛ. Δεν αντιλέγει κανείς πως οι εμφανίσεις του δεν κυμαίνονται στο επίπεδο της προπέρσινης για παράδειγμα σεζόν, αλλά δεν παύει να αποτελεί ισχυρό πιόνι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ