aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠάμπος Vs ΑΠΟΕΛ: Κόουτς, κοίτα τι έκανες!

Πάμπος Vs ΑΠΟΕΛ: Κόουτς, κοίτα τι έκανες!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Στο ντέρμπι με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ είναι «καρφωμένοι» άπαντες στην Ομόνοια εδώ και μια εβδομάδα. Το γεγονός ότι το «τριφύλλι» ψάχνει απεγνωσμένα εδώ και τέσσερα χρόνια (σ.σ. από τις 6 Απριλίου του 2013) τη νίκη επί τους «αιώνιους» του αντιπάλου, αποτελεί τεράστιο κίνητρο για όλους στο «πράσινο» στρατόπεδο.

Συγκεκριμένα, έχουν περάσει 17 ματς πρωταθλήματος και 2 κυπέλλου, με τους πράσινους να μετρούν 12 ήττες και 5 ισοπαλίες, ενώ στο κύπελλο 1 ήττα και 1 ισοπαλία. Ναι μεν η προϊστορία των τελευταίων ετών είναι με το μέρος των γαλαζοκιτρίνων, όμως στην Ομόνοια υπάρχει πίστη για τερματισμό της αρνητικής παράδοσης που έχει δημιουργηθεί εις βάρος της.

Η αισιοδοξία πηγάζει κι από την παρουσία του Πάμπου Χριστοδούλου στον πάγκο της ομάδας. Ο Κύπριος τεχνικός φαίνεται πως έχει βρει το… κουμπί του ΑΠΟΕΛ, τον οποίο αντιμετώπισε (ως προπονητής) 16 φορές σε ματς πρωταθλήματος στο πρόσφατο παρελθόν, με τέσσερις διαφορετικές ομάδες.

Μπορεί ο συνολικός απολογισμός του κόντρα στους γαλαζοκιτρίνους (3 νίκες, 4 ισοπαλίες, 9 ήττες) να μην είναι υπέρ του, όμως θα πρέπει να λάβουμε υπόψη το γεγονός πως στα μισά παιχνίδια καθόταν στον πάγκο ομάδων, όπως η Δόξα και ο Ολυμπιακός, που πάλευαν για την παραμονή τους. Αντίθετα, με την ΑΕΛ και την Ανόρθωση, που είχαν πρωταγωνιστικούς στόχους και ήταν περίπου της ίδιας δυναμικότητας με τον ΑΠΟΕΛ, ο νυν κόουτς του «τριφυλλιού» τα πήγε περίφημα, γνωρίζοντας μόλις 2 φορές την ήττα. Στα άλλα 6 ματς πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε (3 νίκες, 3 ισοπαλίες).

Γι’ αυτό λοιπόν, στην Ομόνοια στηρίζουν πολλά πάνω στη θετική παράδοση που έχει «χτίσει» ο Πάμπος Χριστοδούλου κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, με στόχο να μπει μια τελεία στη… φαγούρα των τελευταίων τεσσάρων χρόνων. Επίσης, με νίκη επί του «αιώνιου» αντιπάλου, οι πράσινοι θα καταθέσουν διαπιστευτήρια των δυνατοτήτων τους στη φετινή σεζόν, θα φωνάξουν «παρών» στα δύσκολα και θα πάρουν τεράστια ώθηση ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΜΠΟΣ ΩΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΕΛ

ΣΕΖΟΝ ΟΜΑΔΑ ΣΚΟΡ
2007-08 Δόξα 2-3 ΓΣΠ
»» 2-2 Μακάρειο
2008-09 Δόξα 2-3 ΓΣΠ
»» 0-2 Μακάρειο
2009-10 Δόξα 0-3 ΓΣΠ
»» 1-2 Μακάρειο
2010-11 Ολυμπιακός 1-4 ΓΣΠ
»» 1-2 ΓΣΠ
2011-12 ΑΕΛ 1-0 ΓΣΠ
»» 0-0 Τσίρειο
»» 0-1 ΓΣΠ
»» 0-0 Τσίρειο
2012-13 Ανόρθωση 0-0 ΓΣΠ
»» 2-1 «ΠΑΠ»
2016-17 ΑΕΛ 1-0 Τσίρειο
»» 0-3 ΓΣΠ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ