aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΕυκαιρία για πολλά κέρδη

Ευκαιρία για πολλά κέρδη

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το θέλω από το μπορώ έχει πολλές φορές τεράστια διαφορά ή, αν το θέσουμε και αλλιώς, πάνε και μαζί για να επιτευχθεί ένας στόχος. Και η ΑΕΛ στο σημερινό της παιχνίδι, με αντίπαλο την Καρμιώτισσα, θέλει άμεσα τους βαθμούς της νίκης, αλλά καλείται να αποδείξει και ότι μπορεί να τους κερδίσει. Τίποτε δεν κερδίζεται, μόνο με το «θέλω». Το σημερινό παιχνίδι εύκολο δεν θα είναι, όμως στην ΑΕΛ γνωρίζουν, ότι από τη δική τους απόδοση θα κριθούν πολλά.

Η ευκαιρία, που θα έχουν απέναντι στην Καρμιώτισσα, για να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης θα έχει πολλά οφέλη. Με το τρίποντο θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην πρώτη θέση και παράλληλα θα πάνε με ιδανική ψυχολογία στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα. Ο Πάμπος Χριστοδούλου, είδε με ικανοποίηση όλους τους ποδοσφαιριστές του να προπονούνται κανονικά.

Έχει όλες τις επιλογές στη διάθεσή του, ωστόσο δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα με τον Εθνικό. Αν θα γίνουν μία ή δύο αλλαγές, αυτές θα αφορούν τη μεσοεπιθετική γραμμή, με τους Αρουαμπαρένα και Γεωργιάδη να έχουν καλές πιθανότητες να αρχίσουν τον αγώνα. Αν οι δύο παίκτες, συμπεριληφθούν στο αρχικό σχήμα, τότε θα μείνουν εκτός οι Ουέλινκτον και Μπουένο.

Όλα είναι πιθανά, με τον Κύπριο τεχνικό να σκέφτεται πιο πολύ, πώς θα καταφέρει η ομάδα του να σκοράρει. Τα σενάρια περί πιθανών αλλαγών, ίσως και να μην έχουν τόση βάση, γιατί πρέπει να ληφθεί υπόψη και μια άλλη παράμετρος.

Αυτό, δηλαδή, που δήλωσε πριν από δύο βδομάδες ο Πάμπος Χριστοδούλου, πως δεν βρίσκονται όλοι οι ποδοσφαιριστές του στα ίδια επίπεδα αγωνιστικής και φυσικής κατάστασης. Άρα ο ίδιος, μπορεί να κρίνει καλύτερα ποιο είναι το σωστό. Το παιχνίδι χρειάζεται προσοχή, σοβαρότητα και αγωνιστική πειθαρχία. Μπορεί να είναι σημαντικό για την ΑΕΛ να βρει τον δρόμο για τα δίχτυα, όμως όλα ξεκινούν από το μηδέν παθητικό.

Οι γαλαζοκίτρινοι, παρουσιάζουν μια στιβαρή αμυντική γραμμή, η οποία δεν πρέπει να παρασυρθεί και να χαλαρώσει αφήνοντας κενά, όταν θα ψάχνει για το γκολ στην αντίπαλη εστία. Είναι παιχνίδι, που ένα γρήγορο γκολ θα βοηθήσει την ΑΕΛ να φτάσει στον στόχο της, όμως θα χρειαστεί και πολλή υπομονή, πάθος και συγκέντρωση, όταν η αντίπαλός της αμύνεται ή έχει κατοχή και επιτίθεται.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ