aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΤρεις Κύπριοι στους νεαρότερους της Ευρώπης σε ένα καθόλου τιμητικό ρεπορτάζ

Τρεις Κύπριοι στους νεαρότερους της Ευρώπης σε ένα καθόλου τιμητικό ρεπορτάζ

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Η ιστοσελίδα «laola1.at», σε ρεπορτάζ της αναφέρεται στους νεαρότερους ποδοσφαιριστές σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που έκαναν ντεμπούτο ή έπαιξαν στην διακοπείσα ή τρέχουσα σεζόν.

Αναμφίβολα, ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουν: Το όνομα του Ανσού Φατί της Μπαρσελόνα, του Χάρβι Έλιοτ της Λίβερπουλ, του Τρόι Πάροτ της Τόττεναμ, του Αμάντ Τραορέ της Αταλάντα, του Χερμάν Βαλέρα της Ατλέτικο Μαδρίτης, του Ελληνοελβετού Λεωνίδα Στεργίου της Σεν Γκαλέν, του Τζιοβάνι Ρέινα της Ντόρτμουντ και αρκετών άλλων νεαρών αστέρων.

Αυτός που θα διαβάσει, όμως, το αναλυτικό ρεπορτάζ, θα «πέσει» και απάνω σε τρεις Κύπριους. Τον 16χρονο Λοΐζο Λοΐζου που έκανε ντεμπούτο ως αλλαγή με το Παραλίμνι και σκόραρε μάλιστα, τον επίσης 16χρονο Ανδρέα Μιχαήλ της Δόξας που έπαιξε δύο φορές (έπαιξε και στο κύπελλο με τον Ακρίτα και σκόραρε) και τον 17χρονο Δημήτρη Ηροδότου του Απόλλωνα ο οποίος έπαιξε για κάποια δευτερόλεπτα απέναντι στον Ολυμπιακό. Είναι ένας από τους δύο παίκτες του Απόλλωνα που υπέγραψαν επαγγελματικό συμβόλαιο και ανακοινώθηκαν σήμερα.

Το ρεπορτάζ δεν τιμάει καθόλου τις κυπριακές ομάδες, μιας και το πρωτάθλημα μας χαρακτηρίζεται σαν «Μέκκα» (τόπος λατρείας για τους Μουσουλμάνους που καλούνται να την επισκεφτούν τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους) για τους ξένους παίκτες, αλλά όχι για τους νεαρούς γηγενείς από τα «σπλάχνα» των ομάδων. Επιβεβαιώνοντας πόσο τραγικό είναι που σπανίως οι προπονητές δίνουν ευκαιρίες σε νεαρούς Κύπριους παίκτες.

ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟΥΣΙΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ