aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Το limit up του Μαντσίνι

Ο νέος (Πάλμα) είναι ωραίος και εξελίξιμος, ο Μάνου Γκαρθία βρίθει από ποιότητα αλλά όπως και να το κάνουμε, ο παλιός (Μαντσίνι) είναι αλλιώς. Σαν το παλιό καλό κρασί που αναδύει τις μυρωδιές που έκρυβε στο μπουκάλι. Ο Αργεντίνος κάθε χρόνο που περνάει γίνεται και καλύτερος. Εξελίσσει το παιχνίδι του, βελτιώνει τις αδυναμίες του, βάζει κι άλλα στοιχεία στο ρεπερτόριό του (σουτάρει περισσότερο, εκτελεί τις στατικές φάσεις και έχει περισσότερες τελικές προσπάθειες) και πλέον μπορεί ακόμη και ένας ουδέτερος να ισχυριστεί ότι είναι ο πιο επιδραστικός παίκτης του κιτρινόμαυρου ρόστερ.

Μετά από μια αναγνωριστική χρονιά (2019-20), την πρώτη του στο Βικελίδης, ο 26χρονος παίκτης, κάθε σεζόν γίνεται και καλύτερος και πλέον μαζί με τους δυο προαναφερόμενους είναι αυτός από τον οποίο το club προσδοκά ότι θα βάλει ένα αρκετά μεγάλο ποσό στα ταμεία του όταν αποφασίσει να τον παραχωρήσει. Κάτι που αν συνεχίσει έτσι δεν θα αργήσει να συμβεί. Ήδη μετά από εννιά μόλις παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη μετράει τρία γκολ και δυο ασιστ και συμμετοχή στο μεγαλύτερο μέρος του επιθετικού παιχνιδιού της ομάδας. Πέρσι που ψηφίστηκε και MVP είχε πέντε γκολ και τρεις ασιστ. Η πρόοδός του ευδιάκριτη. Ομοίως και το ενδιαφέρον από διάφορες ομάδες που εδώ και καιρό τον παρακολουθούν και τον έχουν στο μπλοκάκι τους, με πρόθεση να εκδηλώσουν επίσημο ενδιαφέρον.

Κάποιες το έχουν κάνει ήδη, όπως η Ομόνοια αλλά ο Άρης έκρινε ότι το 1εκ συν κάποια μπόνους που έδινε η κυπριακή ομάδα δεν αντιστοιχεί με την αξία του και με αυτά που μπορεί να φέρει στο προσεχές μέλλον, εφόσον φυσικά συνεχίσει τις υψηλές αγωνιστικές πτήσεις. Με τα σημερινά δεδομένα ένα ποσό γύρω στα 2εκ ευρώ, ίσως και λίγο παραπάνω είναι κάτι που μοιάζει εφικτό με βάση τι ισχύει στην αγορά. Ο Μαντσίνι προέρχεται από μια αγορά… πιασάρικη, αυτή της αργεντινής, είναι σε εξαιρετική ηλικία (μόλις 26), έχει δυο εξαιρετικές σεζόν στην πλάτη του και μια τρίτη που εξελίσσεται περίφημα για τον ίδιο και εκτός όλων των άλλων είναι καλός χαρακτήρας και πρότυπο επαγγελματία.

Στον Άρη δεν έχει το μεγαλύτερο συμβόλαιο σε σχέση με αυτά που προσφέρει στο χορτάρι και είναι βέβαιο ότι αν τελικά δεν παραχωρηθεί (δεν είναι και αυτοσκοπός), ο Θόδωρος Καρυπίδης που αναγνωρίζει την εξέλιξή του και τον ρόλο του μέσα στην ομάδα, θα προχωρήσει σε αναπροσαρμογή των οικονομικών όρων του συμβολαίου του που έχει επεκταθεί ως το καλοκαίρι του 2024. Όχι άσχημα για ένα 22χρονο παιδί για το οποίο ο Άρης το καλοκαίρι του 2019 δαπάνησε μόλις 300.000 ευρώ για να τον πάρει από την Μπορντό που για τον εαυτό της κράτησε ένα ποσοστό μεταπώλησης 15%. Ο Μαντσίνι ανεβάζει συνεχώς τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και είναι βέβαια ότι θα συνεχίσει να μας δίνει αφορμές για να ασχολούμαστε μαζί του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ