aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤώρα αρχίζουν τα δύσκολα…

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το δείγμα των πέντε πρώτων αγωνιστικών είναι μικρό, κατά συνέπεια οι αντοχές της ΑΕΛ θα φανούν στα προσεχή παιχνίδια. Οι τρεις νίκες είναι καλό σημάδι για τους γαλαζοκίτρινους, οι οποίοι όμως θα πρέπει να αποδείξουν στη συνέχεια πως έχουν δυνάμεις για να κυνηγήσουν τους στόχους που έχουν θέσει από την αρχή της σεζόν. Τα στατιστικά λένε πως η ΑΕΛ έχει μια πολύ καλή αμυντική λειτουργία και αν βελτιωθεί επιθετικά, όλα θα είναι καλύτερα.

Ακόμη πάντως κι αν οι στενές νίκες αφήνουν πίσω τους ένα προβληματισμό, υπάρχουν θετικά στοιχεία, τα οποία μπορεί να αξιοποιήσει η τεχνική ηγεσία. Αυτά έχουν να κάνουν με την ηλικία κάποιων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι χρειάζονται παιχνίδια στα πόδια τους για να «δουλευτούν» καλύτερα. Αναφερόμαστε στους Ντε Λεόνσο (23), Ηλία (21), Σίλβα (23), Αλντάιρ (25), Μαύρου (24), Μέσκα (23), Φιντέλις (21), Ζντραφκόσκι (21), Γερολέμου (17), Ρεζέντε (23) και Σάσι (26).

Μια πλειάδα μέσων και επιθετικών, οι οποίοι με τον Μπρούνο Μπαλταζάρ μπορούν να ανεβάσουν και άλλο την απόδοση τους. Ειδικότερα ο πρώτος (σ.σ Ντε Λεόνσο), με το που πήρε τις ευκαιρίες και αγωνίστηκε βασικός σε δύο παιχνίδια, κατάφερε να στείλει ισάριθμες φορές την μπάλα στα αντίπαλα δίκτυα και να δείξει πως έχει τα προσόντα ν’ ανεβάσει και άλλο τα νούμερα του. Δεν αμφιβάλει κανείς για το ταλέντο του Ηλία, ούτε πως για τον Φιντέλις προδιαγράφεται μια λαμπρή καριέρα.

Φυσικά για την ΑΕΛ και τους ποδοσφαιριστές της αυτό που έχει σημασία είναι οι νίκες. Το παιχνίδι που ακολουθεί με την Πάφος FC στο Τσίρειο και το αμέσως επόμενο κόντρα στην Ομόνοια στο ΓΣΠ θα αναδείξει τις αντοχές τους. Καλοί οι δέκα βαθμοί που κέρδισαν μέχρι τώρα, όμως τώρα αρχίζουν τα δύσκολα που σιγά-σιγά όλες οι ομάδες, αποκτούν περισσότερη συνοχή. Ο Μπαλταζάρ, δεν βλέπει πιο μακριά από το επόμενο παιχνίδι, στο οποίο έχει συγκεντρώσει την προσοχή του. Ο Πορτογάλος προπονητής συνεχίζει να προετοιμάζει την ομάδας του, έχοντας να αντιμετωπίσει πολλές απουσίες διεθνών παικτών, οι οποίοι θα λείπουν τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη. Οι υπόλοιποι παίκτες ακολουθούν κανονικά το πρόγραμμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ