aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤο είπε και το έκανε ο Βεργέτης

Το είπε και το έκανε ο Βεργέτης

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ο Στάικος Βεργέτης έκανε πράξη αυτό που δήλωσε στην «Goal News» στις 17 του περασμένου Νοεμβρίου. Στις προπονήσεις της Νέας Σαλαμίνας συμμετέχουν έξι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι προέρχονται από τα τμήματα υποδομής.

Σε μόνιμη βάση πλέον, μετά την αποχώρηση των Κούλη Παύλου και Χριστόφορου Χριστοφή, λαμβάνουν μέρος στην προετοιμασία ο Θεοδόσης Σιαθάς και ο Χάρης Κόκκινος. Ο πρώτος είναι επιθετικός, διεθνής με την Κ-19, και ο δεύτερος αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή.

Επίσης, τέσσερις νεαροί κάτω των 17 ετών πήραν «προαγωγή», αλλά λόγω σχολείου δίνουν το «παρών» μόνο στις απογευματινές προπονήσεις. Ο λόγος για τους δύο διεθνείς με την Κ-17, τον επιθετικό Ιάσονα Πική και τον δεξιό μπακ Κωνσταντίνο Σεργίου, τον επιτελικό Κωστή Ιωάννου και τον σέντερ μπακ Λευτέρη Χατζηκωνσταντίνου.

Ο Ελλαδίτης προπονητής θέλει να τους έχει υπό την επίβλεψή του, με στόχο να βοηθήσει στην ανέλιξή τους. Σκοπεύει μάλιστα να τους χρησιμοποιήσει σε παιχνίδια του πρωταθλήματος, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Αυτό έχει περισσότερες πιθανότητες να γίνει αν ισχύσει μία από τις ακόλουθες δύο προϋποθέσεις. 1) Να εξασφαλιστεί η συμμετοχή στο α’ γκρουπ, δίχως να υπάρχει προοπτική διεκδίκησης θέσης στο Γιουρόπα Λιγκ (κάτι που είναι το πιο πιθανό). 2) Να αγωνιστούν οι ερυθρόλευκοι στο β’ γκρουπ, αλλά να υπάρχει διαφορά ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη.

Η τεχνική ηγεσία θα συμπεριλαμβάνει όσους από αυτούς μπορεί στην αποστολή των παιχνιδιών, για να βιώσουν από κοντά τις πρώτες εμπειρίες τους στην α’ ομάδα. Προσδοκώντας ότι θα είναι έτοιμοι όταν θα έρθει η ώρα για τη χρησιμοποίησή τους.

Ολοκληρώνει

Σήμερα θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία για το αυριανό παιχνίδι με την ΑΕΖ στο «Αμμόχωστος», στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής. Οι Άλεξ Κωνσταντίνου και Γιάννης Κούσουλος ξεπέρασαν, αντιστοίχως, τις ενοχλήσεις και την ίωση, που τους ταλαιπώρησαν τις προηγούμενες ημέρες. Έτσι, απών θα είναι μόνο ο τραυματίας Πεδρίτο. Κατά τη σημερινή προπόνηση, ο Βεργέτης θα αποφασίσει το σχήμα με το οποίο θα παρατάξει τη Νέα Σαλαμίνα στον αγωνιστικό χώρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ