aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑΗ. Χαραλάμπους: «Ας είμαι ο “φάρος” για να δείξουμε ότι υπάρχει ο Κύπριος προπονητής»

Η. Χαραλάμπους: «Ας είμαι ο “φάρος” για να δείξουμε ότι υπάρχει ο Κύπριος προπονητής»

Ο Ηλίας Χαραλάμπους μίλησε στον Σούπερ Σπορ FM για την ιστορική στιγμή της κατάκτησης του πρωταθλήματος με τη Στεάουα Βουκουρεστίου, εκφράζοντας τη χαρά επειδή κέρδισε το στοίχημα αναφορικά με την τεράστια πρόκληση που ανέλαβε.

Ευχήθηκε να αποτελέσει φάρο για τους Κύπριους προπονητές στη διεθνή αγορά, τόνισε την ποιότητα της κυπριακής σχολής και εξέφρασε την ελπίδα για περισσότερες ευκαιρίες για τους ντόπιους συνάδελφούς του. Τέλος, αφιέρωσε την επιτυχία του στην αφοσίωση των παικτών και στην πάθος του κόσμου της Στεάουα:

Για το πρωτάθλημα με τη Στεάουα Βουκουρεστίου: «Καλημέρα σας. Σε ευχαριστώ για τις ευχές και ολόκληρη την Κύπρο που μου έστειλε μηνύματα για το πρωτάθλημα, είναι σημαντικό για εμένα. Δεν είμαι σίγουρος εάν είμαι ο πρώτος Κύπριος στο εξωτερικό που κατακτάει πρωτάθλημα, όμως δεν έχει σημασία αυτό. Ευελπιστώ να είμαι ένας “καλός οδηγός” για να βγουν κι άλλοι ντόπιοι προπονητές στο εξωτερικό γιατί το αξίζουν ως άνθρωποι. Πήγα στην ομάδα την περασμένο Απρίλιο και νιώθω χαρούμενος για την επιτυχία. Είναι σπουδαίο το πρωτάθλημα. Ας είμαι εγώ ο “φάρος” να δείξουμε ότι υπάρχει ο Κύπριος προπονητής στην αγορά. Βλέποντας και από τη σχολή, υπάρχει μία αξιόλογη σχολή προπονητών στο νησί μας. Αρκετά παιδιά είναι σε υψηλό επίπεδο, ευελπιστώ να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες. Ο Κύπριος προπονητής έχει μέλλον».

Για τα πανηγύρια με τον Μπεκάλι: «Έπειτα από την πίεση της σεζόν, ήρθε η στιγμή των πανηγυρισμών για όλους μας. Ήταν εννέα χρόνια δίχως πρωτάθλημα και ο κόσμος το περίμενε με αγωνία, ευτυχώς τα καταφέραμε ως ομάδα».

Για τη νίκη με τη Φαρούλ και το +12: «Ήταν ένα παιχνίδι που θέλαμε πολύ, χρειαζόμασταν έναν πόντο και τον πήραμε. Τα παιδιά δείξανε τρομερό χαρακτήρα, έκαναν τεράστια προσπάθεια και είμαι χαρούμενος για την απόδοση τους. Τα καταφέραμε γιατί τα παιδιά αξίζουν πολλά».

Περίμενες να πάρεις πρωτάθλημα τόσο νωρίς; «Ήταν σπουδαία πρόκληση για εμένα, διότι ανέλαβα έναν “μεγάλο” σύλλογο όπως η Στεάουα Βουκουρεστίου. Είχα στο μυαλό μου να φύγω για το εξωτερικό, όμως δεν περίμενα τέτοιου είδους πρόκληση στην καριέρα μου. Δεν το πίστευα ότι θα είχα τέτοια πρόταση. Όταν ανέλαβα ήξερα ότι κάθε αρχή είναι δύσκολο, όμως πίστευα στις ικανότητες μου και στη δουλειά μου. Ο τρόπος που με υποδέχτηκαν ήταν σημαντικός, διότι έκαναν το “έργο” μου πιο εύκολο, διότι δεν άργησα να μπω στο κλίμα της ομάδας».

Τι σημαίνει αυτό το πρωτάθλημα; «Είναι σημαντικό για εμένα. Είναι το πρώτο μου πρωτάθλημα ως προπονητής και είναι κάτι διαφορετικό. Με τη βοήθεια του Θεού θα συνεχίσω στο ίδιο μοτίβο και ευελπιστώ σε αντίστοιχες μέρες. Όταν είσαι προπονητής έχεις περισσότερες ευθύνες, διότι έχεις να διαχειριστείς αρκετά σε μία ομάδα από το υπόλοιπο σταφ, τους παίκτες, τα media, τον πρόεδρο και τον κόσμο μίας ομάδας. Οι χαρές είναι πάνω-κάτω ίδιες, όταν είσαι ποδοσφαιριστής ή προπονητής».

Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι του Ηλία Χαραλάμπους; Θα μείνεις στην ομάδα; «Με πήρε τηλέφωνο για συγχαρητήρια, δεν ειπώθηκε κάτι περισσότερο τη δεδομένη χρονική στιγμή. Δεν έρχεται καθόλου στο γήπεδο και στις προπονήσεις ο κ. Μπεκάλι δεν τον βλέπουμε καθόλου».

Ποια ήταν τα συστατικά του πρωταθλήματος; «Το πιο σημαντικό κομμάτι ήταν τα αποδυτήρια, είχαμε εξαιρετικούς χαρακτήρες. Τρομερά αποδυτήρια, συν την αγωνιστική ποιότητα. Πιστεύω στον χαρακτήρα του ποδοσφαιριστή. Το οικοδόμημα λειτουργούσε πολύ καλά. Τα σημαντικότερα παιχνίδια ήταν οι ήττες με το Γαλάτσι και μετά το 4-0 από τη Ραπίντ Βουκουρεστίου. Εκεί ξυπνήσαμε ως ομάδα, μπορεί να υπήρξε στεναχώρια όμως μας έκαναν καλό αυτές οι ήττες. Τους είπε ότι ίσως ήταν ένα καλό “ξύπνημα” και όντως έτσι ήταν».

Για τον κόσμο της Στεάουα Βουκουρεστίου: «Το κλίμα είναι πανηγυρικό. Ο κόσμος έχει παθολογική αγάπη για την ομάδα. Το 27ο πρωτάθλημα ήταν σημαντικο. Το πανηγυρίζουν παντού, σε ολόκληρη τη χώρα. Σε δύο εβδομάδες θα γίνει η φιέστα με 55.000 κόσμο στις κερκίδες, θα έρθουν και αρκετοί Κύπριοι να σου πω την αλήθεια».

Θα είσαι και του χρόνο ο τεχνικός ηγέτης της πρωταθλήτριας ομάδας; «Δεν γνωρίζω, λήγει το συμβόλαιο μου, όμως τον πρώτο λόγο έχει η Στεάουα Βουκουρεστίου. Είμαι ευχαριστημένος εγώ και η υπόλοιπη ομάδα του. Δεν είχαμε τον χρόνο να συζητήσουμε λόγω των υποχρεώσεων, όμως είμαι ικανοποιημένος και περνάω καλά. Στο ποδόσφαιρο και στη ζωή δεν ξέρει τι μπορεί να ξημερώσει, όμως τον πρώτο λόγο έχει η ομάδα. Αυτό ισχύει 100%. Ήμουν έναν χρόνο δίχως ομάδα και εκείνη μου έδωσε την ευκαιρία να δείξω τις ικανότητες μου. Έχει τον πρώτο λόγο η Στεάουα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ