aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠιο καλή η μοναξιά της κορυφής...

Πιο καλή η μοναξιά της κορυφής…

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Άλλους τρεις βαθμούς μάζεψε η ΑΕΚ του Ιμανόλ Ιδιάκεθ και πλέον απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής. Το στενό 1-0 κόντρα στην Αλκή δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα της αναμέτρησης, μιας και η ΑΕΚ ήταν πάρα πολύ καλή, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, και θα μπορούσε να είχε τελειώσει πιο νωρίς τον αγώνα. Δεν είναι μόνο το χαμένο πέναλτι του Λαρένα, αλλά και οι ευκαιρίες που χάθηκαν, σε συνδυασμό με την κυριαρχία της στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Λαρένα αστόχησε για πρώτη φορά από τα έντεκα βήματα με τη φανέλα της ΑΕΚ, όμως ο Τολεμές ήταν και πάλι αυτός που έδωσε τη λύση. Το γκολ του Γάλλου χάρισε άλλο ένα τρίποντο στην ομάδα της Λάρνακας, η οποία μετά και την ισοπαλία στο Ομόνοια-Ανόρθωση έχει πλασαριστεί μόνη πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα. Για πρώτη φορά φέτος. Η μίνι αγωνιστική κρίση που πέρασε τον προηγούμενο μήνα φαίνεται ότι μόνο καλό έκανε και τώρα άπαντες απολαμβάνουν το τέταρτο συνεχόμενο τρίποντο, που έχει εκτοξεύσει την αισιοδοξία και τον ενθουσιασμό στα ύψη.

Ο Ιδιάκεθ επέλεξε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι το 4-1-4-1 αφήνοντας πίσω το σύστημα με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Κάτι που δείχνει ότι είναι διατεθειμένος να κάνει αλλαγές όταν το κρίνει σωστό κι επιπρόσθετα ότι δεν έχει τα «κολλήματα», για τα οποία κατηγορήθηκε κατά καιρούς. Αν θα παρατάξει το ίδιο σύστημα κόντρα στον Απόλλωνα, σε ένα ντέρμπι με πολύ διαφορετική προσέγγιση αλλά και απαιτήσεις, είναι άγνωστο για την ώρα. Το σημαντικό για την ΑΕΚ είναι να παραμείνει σε αυτό το μομέντουμ και να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες που θα τη διατηρήσουν στο πρώτο σκαλοπάτι του βαθμολογικού πίνακα.

Δεύτερο συνεχόμενο 90λεπτο έβγαλε ο Νέλσον, που ήταν αρκετά καλός και δείχνει να ανεβαίνει, όπως και ο Χέφελ, που πήρε την ευκαιρία με την απουσία του Τομάς. Ο Ολλανδός είναι παίκτης που έχει να δώσει πολλά, ειδικά τώρα που ο Τομάς δεν διανύει και την καλύτερή του περίοδο. Το βάθος που έχει η ΑΕΚ με πρωτοκλασάτες επιλογές είναι αρκετά σημαντικό στην όλη προσπάθεια που κάνει. Η τεχνική ηγεσία καλείται να διαχειριστεί σωστά όλο το ρόστερ και μέχρι στιγμής δείχνει να βρίσκει τον τρόπο, ακόμη και όταν υπάρχουν απουσίες, να μην επηρεάζεται το σύνολο. Κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό στην προσπάθεια για να παραμείνει στην κορυφή.

 «Ζεσταίνονται» ενόψει Απόλλωνα

Η αλήθεια είναι ότι στην ΑΕΚ περίμεναν περισσότερο κόσμο στο παιχνίδι με την Αλκή. Περίπου 600 ήταν οι φίλοι της ομάδας που βρέθηκαν στο πέταλο του «Αμμόχωστος». Ίσως αν οι καιρικές συνθήκες ήταν καλύτερες να υπήρχε περισσότερος κόσμος. Πλέον, οι φίλοι της ΑΕΚ περιμένουν με αγωνία το ματς με τον Απόλλωνα όπου καλούνται στην Αρένα να δημιουργήσουν όμορφη ατμόσφαιρα με έντονη τη δική τους παρουσία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ