aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠάνοπλος και χωρίς φόβο για το «διπλό»

Πάνοπλος και χωρίς φόβο για το «διπλό»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Απόλλων έχει αποκομίσει πολλές εμπειρίες τα τελευταία χρόνια με τη συμμετοχή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Παράλληλα, οι διακρίσεις στον εσωτερικό ποδοσφαιρικό ιστό τον ανέβασαν ποιοτικά και του πρόσθεσαν αντοχές στα δύσκολα. Με όλα αυτά τα εφόδια θα μπει το απόγευμα στον αγωνιστικό χώρο του ΓΣΠ για να κυνηγήσει τη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ. Δεν πάει για να μην χάσει, αλλά για να χτυπήσει το παιχνίδι και παίρνοντας το «διπλό» θα δείξει πως ο στόχος του είναι ο τίτλος. 

Οι κυανόλευκοι δηλώνουν πάνοπλοι και δεν φοβούνται τον αντίπαλό τους. Ο Σωφρόνης Αυγουστή θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας καθώς εξέτισε την ποινή της τιμωρίας του και όλοι ξέρουν τι σημαίνει αυτό για τους ποδοσφαιριστές. Η δυναμική τους αυξάνεται καθώς συμμετέχει ενεργά μαζί τους. Ο Απόλλων βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και θα μπει στο παιχνίδι με το γνωστό του πάθος. Με «όπλο» την αγωνιστική πειθαρχία θα προσπαθήσει να επιβάλει τον ρυθμό του, με αρχικό στόχο να μην δεχθεί γκολ και μετά να φτιάξει ευκαιρίες που θα τον οδηγήσουν στο αντίπαλο τέρμα.

Ο τεχνικός του Απόλλωνα ξεκούρασε βασικούς παίκτες στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Άρη και σήμερα θα παρατάξει όλα τα δυνατά του «χαρτιά». Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Βάλε και στα άκρα της άμυνας οι Πέδρο (δεξιά) και Σαντάνα (αριστερά). Στο κέντρο της άμυνας θα είναι οι Γιούστε, Ρομπέρζ και στη μεσαία γραμμή οι Σατσέτι, Άλεφ και Ντα Σίλβα. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρεθεί ο Μαγκλίτσα και στις πτέρυγες ο Σκέμπρι με τον Γιάκολιτς.

Έχει μια πολύ καλή παράδοση ο Απόλλων στα παιχνίδια με τον ΑΠΟΕΛ (δεν έχασε κανένα ματς πέρσι), όμως δεν θα μπει στο ντέρμπι ποντάροντας σε αυτό το γεγονός. Προέχει η συγκέντρωση και το πάθος, τα οποία σε συνδυασμό με την ποιότητα της ομάδας, μπορούν φέρουν το ποθητό αποτέλεσμα. Οι κυανόλευκοι έχουν μπροστά τους ένα σημαντικό παιχνίδι και ξέρουν πόση δυναμική σε αυτή τη φάση του πρωταθλήματος μπορεί  να δώσει μια νίκη στο ΓΣΠ. Ο Απόλλων βρίσκεται στο -5 από την κορυφή και δεν θέλει να μείνει άλλο πίσω. Βέβαια, σε σχέση με τις άλλες ομάδες που έχουν στόχο την κατάκτηση του τίτλου, έχει και δύο παιχνίδια λιγότερα. Λογικά, δεν θα πρέπει να νοιώθει κανενός είδους πίεση. Νικώντας σήμερα μπορεί να φτερουγίσει και να πιστέψει περισσότερο στην υλοποίηση του στόχου του.

Μπορεί ο Ζάντερ Σαντάνα να προβάλει σαν το φαβορί για τη θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας, όμως είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να δούμε στο βασικό σχήμα τον Γιώργο Βασιλείου. Ο τελευταίος είναι σε καλή κατάσταση και παρουσιάζεται πιο συγκεντρωμένος στα αμυντικά του καθήκοντα. Ο Σωφρόνης Αυγουστή βρισκόταν σε δίλημμα. Το σίγουρο είναι πως οι κυανόλευκοι διαθέτουν δύο πολύ καλές επιλογές, οπότε όποιος χρησιμοποιηθεί μπορεί να φέρει εις πέρας την αποστολή του.

Είναι αήττητος και σκοράρει ανελλιπώς: Στο Τσίρειο είναι αήττητος ο Απόλλων με τον Σωφρόνη Αυγουστή στον πάγκο και αυτή τη… συνήθεια θέλει να την αποκτήσει και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Έχει κοουτσάρει τους κυανόλευκους σε 20 αγώνες στο στάδιο της Λεμεσού (17 παιγνίδια πρωταθλήματος και 3 κυπέλλου), μετρώντας 16 νίκες και 4 ισοπαλίες, (τρεις με ΑΕΛ και μια με Ανόρθωση). Σε αυτά τα 20 εντός έδρας ματς με προπονητή τον Αυγουστή, ο Απόλλων δεν έχει μείνει ποτέ άσφαιρος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ