aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Φλόγα και πάθος έφεραν την ανατροπή

ΑΕΛ: Φλόγα και πάθος έφεραν την ανατροπή

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η ΑΕΛ δεν κρατά μόνο την προψεσινή νίκη επί της Ομόνοιας στο ΓΣΠ με 2-1, μα και τη φλόγα και το πάθος που έβγαλαν οι ποδοσφαιριστές της, οι οποίοι πανηγύρισαν έξαλλα στο τέλος. Λογικό, αφού ώς το 87’ βρίσκονταν πίσω στο σκορ, όμως τα γκολ των Ρομάν και Λαφράνς (90’+5) γύρισαν το παιχνίδι.

Η σεζόν τελειώνει και οι γαλαζοκίτρινοι ήθελαν μια διάκριση, η οποία δεν ήρθε, αν και μαθηματικά όλα είναι ακόμη ανοικτά και δεν αποκλείεται να δούμε ένα συγκλονιστικό φινάλε και για την ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ. Θα είναι εκπληκτικό αν κυνηγήσει το θαύμα ώς το τέλος.

Το πιο πιθανό, είναι πως η σεζόν δεν θα χαρίσει κάτι ιδιαίτερο, αλλά αυτό που φάνηκε προχθές, είναι πως η ΑΕΛ διαθέτει πολύ καλό έμψυχο δυναμικό για να κτίσει για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Από τη στιγμή που η συντριπτική πλειονότητα των ποδοσφαιριστών δεσμεύεται με συμβόλαιο, θα χρειαστούν μόνο λίγες προσθήκες.

Σε έξι παιχνίδια στον πάγκο, ο Ντούσαν Κέρκεζ χρησιμοποίησε 23 ποδοσφαιριστές. Πήγαν πολύ καλά οι Ηλία, Φιντέλις, Ζντραβόνσκι, Τεϊσέιρα, Σίλβα, Ρομάν, ενώ όλη η ομάδα έδειξε γενικά καλά στοιχεία. Ο Ζούνιορ που αποχώρησε τραυματίας, δεν έχει κάτι σοβαρό, όμως θα φανεί τις επόμενες ημέρες, αν θα ξεπεράσει σύντομα το μυϊκό πρόβλημα που τον ανάγκασε να μην ολοκληρώσει τον προψεσινό αγώνα.

Ο Βόσνιος προπονητής έβγαλε νέα συμπεράσματα προχθές και έμεινε ευχαριστημένος, από την εμφάνιση και τη διάθεση των παικτών του. Και μόνο το γεγονός πως η ΑΕΛ μπόρεσε να γυρίσει το παιχνίδι, είναι επιτυχία, όπως επιτυχία είναι πως οι ποδοσφαιριστές της, κυνήγησαν τη νίκη μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Το ξαναγράψαμε, πως η σεζόν δεν είναι πετυχημένη για την ΑΕΛ, όχι ειδικά γιατί δεν είχε καλή ομάδα. Πολλά γεγονότα σημάδεψαν την πορεία της, με αποκορύφωμα την αποχή του κόσμου, αλλά και γιατί η προηγούμενη τεχνική ηγεσία (Μπρούνο Μπαλταζάρ) «κόλλησε» σε κάποιους ποδοσφαιριστές καίγοντάς τους με τη συνεχή χρησιμοποίηση τους, ενώ «φώναζαν» πως ήθελαν και ξεκούραση σε κάποιους αγώνες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ