aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΟλυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Με σύμμαχο το κατάμεστο ΣΕΦ

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα: Με σύμμαχο το κατάμεστο ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ για το Game 3 των playoffs και με τη σειρά στο 1-1 θέλει να πάρει τη νίκη και να γίνει το απόλυτο αφεντικό για το εισιτήριο του Final 4.

Η μεγαλύτερη ώρα -μέχρι την επόμενη- είναι τώρα για τον Ολυμπιακό! Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται την Μπαρτσελόνα (21:30) στο ΣΕΦ για το τρίτο παιχνίδι της σειράς των playoffs της Euroleague και με τη σειρά στο 1-1 θέλουν τη νίκη που θα τους βάλει σε ρόλο οδηγού για το εισιτήριο του Final 4.

Η παρουσία των Πειραιωτών στη Βαρκελώνη μόνο πετυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα παρότι ξεκίνησε με μειονέκτημα έδρας, κατάφερε να κάνει το break από το πρώτο, κιόλας, ματς νικώντας με 77-75, έχοντας ως μεγάλους πρωταγωνιστές τους Γκος και Κάαναν.

Το δεύτερο παιχνίδι δεν εξελίχθηκε καλά για τους φιναλίστ της περσινής διοργάνωσης, που πλήρωσαν το κακό πρώτο και τελευταίο δεκάλεπτο, γνωρίζοντας την ήττα με 77-69, που έφερε τη σειρά σε απόλυτη ισορροπία. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που ήθελε, αφού είναι στο χέρι του να καθαρίσει τη σειρά στο σπίτι του, το ΣΕΦ που αναμένεται να είναι κατάμεστο, προκειμένου να στηρίξει την προσπάθεια των «ερυθρόλευκων» για πρόκριση σε τρίτο συνεχόμενο Final 4.

Ο Μπαρτζώκας θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, με τον Κώστας Παπανικολάου να ξεπερνάει την ίωση που τον ταλαιπώρησε και να δηλώνει παρών για τις κρίσιμες αναμετρήσεις.

«Οι παίκτες είναι άνθρωποι, δεν είναι μηχανές και πολλά εξαρτώνται από τον ανθρώπινο παράγοντα. Θα υπάρχει σίγουρα όμως η ίδια ένταση, η λεγόμενη physicality. Ο Πετρούσεφ είναι καλά, ο Παπανικολάου έκανε χθες προπόνηση με την ομάδα. Δείχνει να έχει λίγο έλλειμμα δυνάμεων. Προφανώς δεν θα χρειαστεί να παίξει 30 λεπτά, αλλά θα δώσει το ‘παρών’ και πιστεύω πως θα μας βοηθήσει», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις του ο Μπαρτζώκας.

Στην αντίπερα όχθη, η Μπαρτσελόνα πριν έρθει στην Ελλάδα έκανε τραγική εμφάνιση, γνωρίζοντας πολύ βαριά ήττα με 108-92 από την 12η στο πρωτάθλημα, Ανδόρα. Εύκολα γίνεται αντιληπτό πως στο μυαλό τους οι «μπλαουγκράνα» είχαν τις μάχες με τον Ολυμπιακό, όμως, κάτι τέτοιο δεν δικαιολογεί την κάκιστη αγωνιστική τους εικόνα.

Ο Ρότζερ Γκριμάου έδωσε ανάσες στους Γιαν Βέσελι και Ρίκι Ρούμπιο, που δεν αγωνίστηκαν, ενώ προσπάθησε να κάνει διαχείριση στον χρόνο των βασικών παικτών του, κάτι που ήταν καθοριστικό για την ήττα.

«Δεν έχω καλές μνήμες (σ.σ. γέλια). Αυτά είναι στο παρελθόν, αλλά κάθε εμπειρία σε βοηθάει. Ξέρουμε πόσο σκληρή έδρα είναι (σ.σ. το ΣΕΦ) και πόσο συγκεντρωμένοι πρέπει να είμαστε. Θυμάμαι τον κόσμο εδώ. Το έχω στο μυαλό μου, το τρίποντο του Πρίντεζη (σ.σ. γέλια). Ήταν ένα καλό σουτ, που σκότωσε τα όνειρά μας για το Final Four. Όμως το να είμαι μέρος εκείνου του παιχνιδιού είναι ένα πλεονέκτημα για εμένα», ανέφερε στις δηλώσεις του για το ματς ο Τόμας Σατοράνσκι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της σειράς:

Game 1 (24/04) Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 75-77
Game 2 (26/04) Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 77-69
Game 3 (30/04, 21:30) Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα
Game 4 (02/05, 19:45) Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα
Game 5 (αν χρειαστεί 08/05) Μπαρτσελόνα Ολυμπιακός

ΠΗΓΗ:sport-fm.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ