aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Η ανατομία των γκολ και ο συνεπής Πίττας

Απόλλων: Η ανατομία των γκολ και ο συνεπής Πίττας

Ο Απόλλων, έδωσε μέχρι στιγμής 11 αγώνες σε Κύπρο και Ευρώπη. Συγκεκριμένα 6 αφορούσαν στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ, 4 στο πρωτάθλημα και στις 12 Αυγούστου μέτρησε δυνάμεις με την Ομόνοια για το Σούπερ Καπ. Παρά τις πολλές και μαζεμένες απουσίες, ιδιαίτερα στα τελευταία παιχνίδια, παικτών που αγωνίζονται στην επιθετική γραμμή, η ομάδα της Λεμεσού δείχνει αξιοσημείωτη συνέπεια στο σκοράρισμα.

Με εξαίρεση τον πρώτο επίσημο αγώνα της σεζόν στο Ισραήλ απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα (0-4) και στην πρεμιέρα των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ κόντρα στη Βαντούζ (0-0), στα υπόλοιπα βρήκε τον τρόπο να παραβιάσει την αντίπαλη εστία. Συνολικά, ο Απόλλων πέτυχε 12 τέρματα, δηλαδή μέσος όρος κάτι περισσότερο από 1 γκολ σε κάθε αναμέτρηση.

Και το άλλο; Δέκα διαφορετικοί ποδοσφαιριστές χρίστηκαν σκόρερ, με τους 9 εξ αυτών να έχουν πετύχει ωστόσο από 1. Για άλλη μία αγωνιστική περίοδο, ο Ιωάννης Πίττας αποτελεί το πρώτο βιολί, με τον διεθνή επιθετικό να σημειώνει 3 τέρματα, 2 στην Ευρώπη και 1 στο πρωτάθλημα. Ο Πίττας αποδεικνύει και με το παραπάνω ότι εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο, αποτελώντας ηγετική φυσιογνωμία. Οι Ογκεντά, Κολ, Γιάνγκα στις εκτός συνόρων υποχρεώσεις, οι Χέντι, Ρομπέρζ, Ζράντι, Πινακάς στο πρωτάθλημα και οι Νταμπό, Βα στο Σούπερ Καπ, συνδέθηκαν επίσης με το αντίπαλο πλεκτό.

Οι κυανόλευκοι, εν τω μεταξύ, επιστρέφουν σήμερα στις προπονήσεις μετά το διήμερο ρεπό, με τον Καταλά να ενημερώνεται για την κατάσταση των Νταμπό, Ντιγκινί, Μαλεκίδη, Ογκεντά, Φιλιώτη, Αλεσάμι και Πίττα, που ήταν στο ιατρικό δελτίο την περασμένη εβδομάδα. Υπενθυμίζουμε πως το Σάββατο, οι περσινοί πρωταθλητές υποδέχονται την Πάφος FC και πέντε μέρες μετά, θα φιλοξενηθούν από την Άλκμααρ για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ