aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΧριστοφόρου: «Συγκεντρώσαμε πέντε υπογραφές για Γ.Σ. της ΚΟΠ - Πίεση για αποφάσεις από συγκεκριμένη ομάδα»

Χριστοφόρου: «Συγκεντρώσαμε πέντε υπογραφές για Γ.Σ. της ΚΟΠ – Πίεση για αποφάσεις από συγκεκριμένη ομάδα»

Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα συγκληθεί σύντομα από την στιγμή που η Ανόρθωση έχει συγκεντρώσει άλλες τέσσερις υπογραφές και το συγκεκριμένο έγγραφο έχει κατατεθεί στην ΚΟΠ σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν από την εκπρόσωπο Τύπου της ομάδας.

Ο Δημήτρης Χριστοφόρου μιλώντας στον ΣΠΟΡ ΦΜ ανέφερε πως ήδη άλλες τέσσερις ομάδες έχουν υπογράψει το σχετικό αίτημα και πλέον περιμένουν από την ΚΟΠ την ημερομηνία διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης.

«Εμείς αυτό που μεταφέρουμε είναι ότι όσα αναφέραμε στην ανακοίνωσή μας προσπαθούμε να τα κάνουμε πράξη. Με πρωτοβουλία της Ανόρθωσης έχει ήδη γίνει προεργασία για να συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΟΠ για αυτά τα θέματα. Τις αποφάσεις για τη διαιτησία, δηλώσεις αξιωματούχων της ΚΟΠ μετά από αγώνα και το πώς επηρεάζουν. Συγκεντρώσαμε τις πέντε υπογραφές που χρειάζονται από άλλα σωματεία. Αναμένουμε τον ορισμό της από την Ομοσπονδία. Οι εξελίξεις θεωρούμε ότι πληγώνουν το άθλημα. Όλα όσα έγιναν από την ώρα που ολοκληρώθηκε ο αγώνας κυπέλλου με τον ΑΠΟΕΛ. Πρέπει όλα τα σωματεία να καθίσουν στο τραπέζι και αν δεν ληφθούν αποφάσεις τουλάχιστον να είναι κάτω καταγεγραμμένες οι απόψεις όλων.

Οι απαντήσεις δόθησαν στην εκτελεστική επιτροπή. Εμείς ζητούμε να είναι παρόντα όλα τα σωματεία, κι αυτά που δεν εκπροσωπούνται στην εκτελεστική αλλά επηρεάζονται από τις αποφάσεις. Ομόνοια, Απόλλων, Δόξα και Άρης είναι οι ομάδες που υπέγραψαν για να συγκληθεί γενική συνέλευση. Δεν χρειαζόταν να υπογράψουν άλλοι, άρα δεν είναι ότι μόνο αυτοί συμφωνούν. Χρειαζόμασταν πέντε ομάδες. Πλέον αναμένουμε από την ΚΟΠ να προχωρήσει στη σύγκληση της συνέλευσης για να τεθούν στο τραπέζι όλα τα ζητήματα».

Για τη θέση της ομάδας σε σχέση με την απόφαση του Μάζιτς: «Ζητάμε η απόφαση να ανακληθεί ως ελήφθη. Οι εξελίξεις έτρεξαν όπως παρήγγειλε συγκεκριμένο στέλεχος. Δεν γίνεται με αυτό τον τρόπο να διαγράφονται διαιτητές. Πείτε μου πότε ανακοινώθηκε τιμωρία οποιουδήποτε διαιτητή στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Δεν υπήρχε λόγος να συζητάμε καν διαγραφή όχι μόνο του Νεοκλέους αλλά οποιουδήποτε διαιτητή δύο ώρες μετά τον αγώνα. Η ΚΟΠ ανακοίνωσε τις αποφάσεις σε συνθήκες πίεσης που μπήκε από συγκεκριμένο στέλεχος και συγκεκριμένη ομάδα. Πρωτοκλασάτα μέλη της Εκτελεστικής είπαν ότι δεν είχαν καν ενημερωθεί και δεν ήταν σύμφωνοι με την ανακοίνωση, το παραδέχτηκαν δημοσίως και θεωρούν άδικες τις αποφάσεις. Πρέπει να πάμε σε συνέλευση. Το σημαντικό είναι να μην επαναληφθούν τέτοια πράγματα. Για οτιδήποτε επηρεάζει θέματα αρχών αντιδρούμε. Το μήνυμα που πάει στους διαιτητές όταν λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις μπορεί ο καθένας να το αντιληφθεί».

Για τη δήλωση που είχε κάνει ο Ευγένιος Χαμπουλλάς για τον διαιτητή του αγώνα Πάφος-Ανόρθωση, Μενέλαο Αντωνίου: «Ειπώθηκε αυτό από τον πρόεδρο και συζητήθηκε στα ΜΜΕ. Στο παιχνίδι ΑΕΚ-Απόλλων πριν τρεις μέρες ήταν ο ίδιος διαιτητής. Για ποιο λόγο να μην οριστεί ξανά ο Νεοκλέους; Το πρόβλημα είναι ότι όταν συγκεκριμένοι παραγγέλλουν, η παραγγελία πάει στον προορισμό τους. Δηλώσεις έκαναν πολλοί, διαιτητή να καρατομείται δύο ώρες μετά το παιχνίδι δεν είχαμε δει ποτέ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ