aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΕθνικός – Απόλλων 0-1: Ο Ουέλινγκτον «λύτρωσε» τους… λαβωμένους κυανόλευκους (vid)

Εθνικός – Απόλλων 0-1: Ο Ουέλινγκτον «λύτρωσε» τους… λαβωμένους κυανόλευκους (vid)

Με… χρυσό γκολ στο 83ο λεπτό ο Ουέλινγκτον «λύτρωσε» τον λαβωμένο Απόλλωνα που επικράτησε με 1-0 στην αναμέτρηση με αντίπαλο τον Εθνικό στο Δασάκι, για τη δωδέκατη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι λεμεσιανοί τα βρήκαν «μπαστούνια», η καρφωτή κεφαλιά όμως του Βραζιλιάνου κεντρικού αμυντικού τους έστειλε ξανά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα η ομάδα του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ, παρά τις πάρα πολλές απουσίες και με την ένατη νίκη της στο πρωτάθλημα, σε δώδεκα αγώνες, ανέβηκε στους 28 βαθμούς και στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Επόμενος αντίπαλος ο Άρης την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, με τους κυανόλευκους ως τυπικά γηπεδούχους.

Ένατη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα και τέταρτη στα τελευταία πέντε ματς για τους Αχνιώτες, που δεν μπόρεσαν να δώσουν συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα, μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού. Παρέμειναν έτσι στους 5 βαθμούς και την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Επόμενος αντίπαλος η ΠΑΕΕΚ το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου στο Μακάρειο.

Το ματς

Ένα «άοσμο» πρώτο ημίχρονο με τον Απόλλωνα να αναλαμβάνει σταδιακά των πρωτοβουλία των κινήσεων και τον Εθνικό να περιορίζεται στο δικό του μισό του γηπέδου. Οι φιλοξενούμενοι γυρόφερναν την περιοχή του Χριστοδούλου και έψαχναν διαδρόμους. Δεν μπόρεσαν όμως να βρουν λύσεις στην καλά οργανωμένη αμυντική γραμμή της προσφυγικής ομάδας, απείλησαν ελάχιστα, χωρίς να καταγράψουν κάποια καλή ευκαιρία. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν σημειώθηκε ούτε μια τελική προσπάθεια στο πρώτο μέρος.

Ανέβασε ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλων και ταυτόχρονα την πίεση στους γηπεδούχους. Δημιούργησε σημαντικές ευκαιρίες, ήταν όμως άστοχος. Από την πλευρά του ο Εθνικός προσπάθησε να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις, οι παίκτες του όμως τα… χαλούσαν στην τελική πάσα.

Τελικά το γκολ της «λύτρωσης» για τους κυανόλευκους της Λεμεσού ήρθε από έναν παίκτη που λίγοι θα περίμεναν. Ο Ουέλινγκτον που είχε προωθηθεί κάρφωσε με το κεφάλι την μπάλα στα δίκτυα του Χριστοδούλου, μετά από σέντρα του Ψύχα, διαμορφώνοντας το 1-0, που έμεινε μέχρι τέλους.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εθνικός (Μπόγιαν Μαρκόφσκι):  Χριστοδούλου, Γκόρουπετς, Ταράσοβς, Χολ, Κυπριανού, Χουντόμπιακ, Κ. Ηλία (88′ Ελουντού), Καρασάουσκς (55′ Αμπντουλάγιεφ), Ντόλεζαλ (72′ Κουμής), Μ. Ηλία, Τολεμές.

Απόλλων (Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ): Α. Γιοβάνοβιτς, Φιλιώτης, Ουέλινγκτον, Β. Γιοβάνοβιτς, Χαμάς, Κολ, Σπόλιαριτς (59′ Ντζουμ), Ζράντι, Ίλιεφ (59′ Ίντζια), Αλμπάνης (88′ Αλεσάμι), Στορ (72′ Ψύχας).

Σκόρερ: – / Ουέλινγκτον 83′

Κίτρινες: Ντόλεζαλ, Γκόρουπετς, Τολεμές / Ίλιεφ, Ντζουμ.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Εθνικού Άχνας.

Διαιτητής: Χριστοδούλου Κυριάκος.

Α’ Βοηθός: Δημητριάδης Μάριος.

Β’ Βοηθός: Σάββα Γιώργος.

4ος: Κώστα Ροβέρτος.

VAR: Σολωμού Δημήτρης.

AVAR: Ευαγόρου Ευαγόρας.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Θεοδότου Κώστας.

TO LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

– Έχει τα ηνία ο Απόλλων, γυροφέρνει την περιοχή του Χριστοδούλου και προσπαθέι να βρει διαδρόμους.

21′ Κίτρινη κάρτα στον Ίλιεφ, για φάουλ στον Μ. Ηλία. Πρώτη στον αγώνα.

23′ Κίτρινη κάρτα και στον Ντόλεζαλ.

– Χωρίς τη μεγάλη ευκαιρία το ματς.

32′ Φωνάζει για πέναλτι ο Απόλλων, σε μαρκάρισμα του Γκόρουπετς στον Κολ. Ο Αργεντινός βρέθηκε στο έδαφος και με έντονο τρόπο ζήτησε το πέναλτι. Ο Χριστοδούλου συνέχισε το παιχνίδι. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR, με την αρχική απόφαση να μην αλλάζει.

37′ Δυνατό φάουλ του Γκόρουπετς στον Ίλιεφ, κίτρινη κάρτα.

– Δύο λεπτά ο έξτρα χρόνος.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

– Χωρίς τελική προσπάθεια το πρώτο ημίχρονο.

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Σουτ του Καρασάουσκς εκτός περιοχής, κόντραρε και μάζεψε εύκολα ο Α. Γιοβάνοβιτς. Πρώτη τελική προσπάθεια στο ματς.

55′ Πρώτη αλλαγή στο παιχνίδι, Αμπντουλάγιεφ στη θέση του Καρασάουσκς, για τον Εθνικό.

57′ Γύρισμα του Αλμπάνη στον Ζράντι, που από καλή θέση δεν έπιασε όπως ήθελε του σουτ. Ήταν άστοχο.

57′ Πολύ καλή στιγμή χαμένη για τον Απόλλωνα. Έγινε το παράλληλο γύρισμα από αριστερά, δεν μπόρεσε να βάλει την προβολή ο Στορ. Πέρασε από όλους η μπάλα.

59′ Διπλή αλλαγή για τον Απόλλωνα. Ντζουμ αντί Σπόλιαριτς και Ίντζια αντί Ίλιεφ.

60′ Εκτός περιοχής σουτ του Ζράντι, πάνω από τα δοκάρια.

61′ Νέο σουτ, από τον Ντζουμ αυτή τη φορά. Μπλόκαρε ο Χριστοδούλου.

63′ Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Από το ύψος της περιοχής και μετά από… μπέρδεμα με τον διαιτητή, ο Κολ έκανε το σουτ, πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι.

– Ανεβάζει ρυθμό ο Απόλλωνα.

64′ Λάθος του Β. Γιοβάνοβιτς, έκλεψε ο Τολεμές όμως δεν μπόρεσε να βρει τον Μ. Ηλία στην περιοχή.

70′ Κίτρινη κάρτα στον Τολεμές.

72′ Ψύχας αντί Στορ για τον Απόλλωνα και Κουμής αντί Ντόλεζαλ για τον Εθνικό.

75′ Σε θέση βολής βρέθηκε ο Ψύχας, το σουτ που επιχείρησε πήγε στο δοκάρι.

76′ Νέα καλή φάση για τον Απόλλωνα, σουτ του Αλμπάνη από το ύψος της περιοχής, ελάχιστα έξω.

77′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζράντι, εύκολα ο Χριστοδούλου.

77′ Κίτρινη κάρτα στον Ντζουμ.

80′ Γρήγορη αντεπίθεση για τον Εθνικό. Ο Τολεμές έδωσε στον Μ. Ηλία, που πέρασε από έναν και έκανε το σουτ. Πρόλαβε ο Ουέλινγκτον και έβαλε την προβολή.

– Στο 32% η κατοχή για τον Εθνικό, στο 68% για τον Απόλλωνα.

82′ Μακρινό σουτ του Γκόρουπετς, άστοχο.

83′ ΓΚΟΛ 0-1 Ανοίγει το σκορ με κεφαλιά του Ουέλινγκτον ο Απόλλων. Μετά από σέντρα του Ψύχα ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός που είχε προωθηθεί κάρφωσε με το κεφάλι την μπάλα στα δίκτυα του Εθνικού. Ελέγχθηκε από το VAR η φάση, για οφσάιντ στον Ντζουμ στο ξεκίνημα της φάσης. Μέτρησε κανονικά το γκολ.

88′ Ελουντού στη θέση του Κ. Ηλία.

88′ Αλλαγή και για τον Απόλλωνα, Αλεσάμι αντί Αλμπάνη.

–  Έξι λεπτά ο έξτρα χρόνος.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ