aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαBUNDESLIGAMεγάλα πρωταθλήματα: Πλάνα επιστροφής στην «κανονικότητα»

Mεγάλα πρωταθλήματα: Πλάνα επιστροφής στην «κανονικότητα»

Με οδηγό τη Γερμανία, ο κόσμος του ποδοσφαίρου θα επιστρέψει σιγά-σιγά στην «κανονικότητα», σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Λοθάνο, ο οποίος καταγράφει τα σενάρια επιστροφής σε αγώνες (αρχικά χωρίς θεατές) στα πιο δημοφιλή πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Τα κρούσματα και τα θύματα του ιού Covid-19 είναι ουκ ολίγα και στη Γερμανία, η πειθαρχία και η οργάνωση της οποίας όμως, δείχνει τον δρόμο για τα υπόλοιπα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Την περασμένη βδομάδα και οι 18 ομάδες της Μπουντεσλίγα επέστρεψαν στις προπονήσεις. Στόχος των γερμανικών ποδοσφαιρικών αρχών είναι η (δεύτερη) σέντρα να γίνει στις 9 Μαΐου, με τους παίκτες να υποβάλλονται πολύ τακτικά στο τεστ για τον κορωνοϊό.

Ο εφιάλτης που βιώνει η Ιταλία παίρνει μικρές «ανάσες», αφού ο αριθμός των θυμάτων πέφτει σταθερά. Οι ομάδες ενδέχεται να επιστρέψουν στις (ελεγχόμενες) προπονήσεις τις πρώτες ημέρες του Μαΐου, για να προετοιμαστούν για την επανέναρξη, πιθανόν το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου.

Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται όλο και περισσότερο στη Μεγάλη Βρετανία. Στην Πρέμιερ Λιγκ η τεχνολογία θα τεθεί στην υπηρεσία των ιατρικών τιμ των ομάδων, με διαρκή και αξιόπιστα τεστ. Αρκετοί παίκτες έχουν ενημερωθεί ότι από τα μέσα Μαΐου πρόκειται να ξεκινήσει μια μίνι προετοιμασία, με στόχο το πρωτάθλημα, να επαναρχίσει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου.

Στην Ισπανία η καμπύλη των κρουσμάτων και των θανάτων έχει αρχίσει καθοδική πορεία. «Τα τωρινά σενάρια που χειριζόμαστε για την επανέναρξη είναι 28-29 Μαΐου, 6-7 Ιουνίου ή 28 Ιουνίου» δήλωσε ο πρόεδρος της ισπανικής Λίγκας, Χαβιέρ Τέμπας. Στη Γαλλία, στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι φετινές διοργανώσεις στις 17 και στις 25 Ιουλίου, αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει να ξεκινήσουν στις αρχές Ιουνίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ