aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΝταμπίζας: «Δύο προσθήκες και ίσως κάτι εξαιρετικό»

Νταμπίζας: «Δύο προσθήκες και ίσως κάτι εξαιρετικό»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ

Η συνέντευξη Τύπου της Ομόνοιας συνεχίστηκε στα θέματα του σχεδιασμού και των μετεγγραφών. Τι απάντησε ο Νίκος Νταμπίζας για τους ποδοσφαιριστές που θα έρθουν.

Για τις κενές θέσεις στο ρόστερ και τυχόν αποχώρηση: Οι ανάγκες μίας ομάδας δεν γεννιούνται μετά από νέα ήττα, ούτε πεθαίνουν μετά από μία νίκη. Έχουμε μία διαρκή αξιολόγηση από την αρχή, ξέρουμε ότι έχουμε 2 θέσεις κενές, έχουμε κάνει μία ανάλυση με βάσει τους προβληματισμούς και δεν είναι τίποτα δογματικό. Μπορούμε να δούμε αν υπάρχει μια εξαιρετική περίπτωση με ποδοσφαιριστή που μπορεί να βοηθήσει, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με μόνο ένα παιχνίδι. Πρέπει να έχουμε την καλύτερη ομάδα σε βάθος χρόνου. Στο πρωτάθλημα πρέπει να παρουσιαστούμε όσο πιο έτοιμοι γίνεται. Το πιο σημαντικό δεν είναι το όνομα του παίχτη, αλλά τι να προσφέρει. Είναι δεδομένο πως θα γίνουν 2 κινήσεις και αν βρεθεί μία ξεχωριστή περίπτωση για τη λίστα Β’.

Για το μήνα απραξίας: Η ομάδα άρχισε πολύ γρήγορα για να προετοιμαστούμε καλύτερα, δεν πετύχαμε αυτό που θέλαμε, έχουμε κάποια πλάνα για κάποιους ποδοσφαιριστές που δεν πήραν ανάσα. Πρέπει να είμαστε προσεχτικοί για το πως θα διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση. Δεν είναι τόσο απλό. Σίγουρα θα πρέπει να παίξουμε φιλικά παιχνίδια για να δει ο προπονητής κάποια πράγματα στην πράξη.

Αν το οικονομικό βγάζει τον σύλλογο εκτός: Εμείς δεν υπολογίζαμε πάνω από 2-4 παιχνίδια. Πιστεύαμε πάρα πολύ στις πιθανότητες για πρόκριση, αλλά για σκοπούς μπάτζετ θεωρήσαμε τις εισπράξεις μόνο από 2 παιχνίδια. Το μπάτζετ δεν αλλάζει, το ποσό είναι συγκεκριμένο και δεν αλλάζει ούτε για 1 ευρώ. Σίγουρα θα χαθούν κάποια έσοδα, πρέπει να βρούμε τους τρόπους για να αποκαταστήσουμε κάποια έσοδα.

Αν άλλαξε ο προγραμματισμός μετά τα 4 παιχνίδια: Αυτοί που έχουν έρθει είναι μικρό το δείγμα και υπάρχουν και κάποιοι από πέρσι. Γενικά υπάρχουν κάποιοι από πέρσι που δεν είναι σε καλή κατάσταση για κάποιους λόγους, όμως άλλοι που πέρσι δεν ήταν καλοί πραγματικά να βγάζουν μία καλύτερη εικόνα. Πρέπει να έχουμε μία ισορροπημένη προσέγγιση. Κάποιοι είναι καλύτεροι από πέρσι και κάποιοι ακόμη δεν βγάζουν καλή εικόνα. Η διαδικασία αξιολόγησης είναι καθημερινή. Είμαστε σε μία ανοιχτή φάση αξιολόγησης για τις θέσεις και πιθανόν προβλήματα που θα πρέπει να διαχειριστούμε στο μέλλον. Είμαστε ανοιχτοί, έχουμε κάνει την προεργασία μας και το δείξαμε στην πράξη αυτό. Να δούμε όλες τις ανάγκες της ομάδας με βάσει με αυτά που είδαμε πέρσι.

Αν κάποιοι έμειναν στο ρόστερ λόγω οικονομικού: Είναι η εύκολη λύση να έχει παίχτες που δεν αγωνίζονται και πληρώνονται. Προσπαθούμε να αξιολογήσουμε τα χαρακτηριστικά του κάθε παίχτη και ταυτόχρονα να είμαστε κοντά στο οικονομικό προϋπολογισμό. Τα χαρακτηριστικά κάθε παίχτη αξιολογούνται από πέρσι.

Αν θα φύγει κάποιος, που θα γίνει ενίσχυση: Θα κινηθούμε και στις τρεις γραμμές, είμαστε ανοιχτοί σε ότι προκύψει. Θα έχουμε την ομάδα όπως πρέπει να είναι στο κατάλληλο σημείο. Ο κόσμος να είναι ήσυχος ότι η ομάδα έχει μία λειτουργία που καταγράφει τις ανάγκες της καθημερινά. Ο κεντρικός αμυντικός παρουσιάστηκε μία αποχώρηση, όταν έφυγε ο Ρούνιε, αυτό μας πήγε πίσω, όμως αν αναλογιστούμε το οικονομικό και την αξία του παίχτη νομίζω πήραμε την καλύτερη απόφαση. Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο όχι εις βάρος της ποιότητας.

Αν ο ίδιος έχει ευθύνες: Να είναι στον βαθμό που αναλογούν στο καθένα. Να ξέρουμε πότε θα ζητήσουμε τις ευθύνες. Εξήγησα το πως λειτουργήσαμε και πως πήραμε κάποιες αποφάσεις. Δεν θα ελαφρύνω τη θέση μου, φέρνοντας ποδοσφαιριστές πιο νωρίς, πληρώνοντας πιο πάνω από την αξία τους. Πρέπει να τηρούμε το οικονομικό πλάνο για να ελαφρύνω την ευθύνη που μου αναλογεί. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές σε αυτό που θέλουμε να πετύχουμε. Θα μπορούσαμε να λειτουργούμε διαφορετικά, αλλά θα ήταν εις βάρος του συλλόγου. Για να μπορέσεις να φέρεις ποδοσφαιριστές από το εξωτερικό με καλό βιογραφικό, να κάνουν τη διαφορά και να είναι στο οικονομικό πλάνο, δεν είναι εύκολο. Αν γίνει αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ