aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Στριμωγμένη στο Δασάκι

ΑΕΚ: Στριμωγμένη στο Δασάκι

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η ΑΕΚ συνήθισε να μη νικά στο τρέχον πρωτάθλημα, κάτι που μαρτυρούν τα μόλις τέσσερα τρίποντά της, γι’ αυτό και θέλει να μάθει ξανά αλλιώς. Η ευκαιρία της βρίσκεται απόψε στο Δασάκι (19:00), όπου θα την περιμένει ο Εθνικός στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής. Θα είναι στριμωγμένη λοιπόν και έχει μεγάλη ανάγκη το τρίποντο, που θα τη βοηθήσει βαθμολογικά και ψυχολογικά.

Μετά την ήττα από την Ομόνοια στο ΓΣΠ (2-3) και την γκέλα στο ΑΕΚ Αρένα με τον Ολυμπιακό (0-0), υποχώρησε στην έβδομη θέση και ενδεχόμενο νέο στραβοπάτημά της θα θέσει σε αμφιβολία ακόμα και το πλασάρισμα στο α’ γκρουπ. Κάτι που ασφαλώς θα δημιουργήσει νέο προβληματισμό, σε μία περίοδο που επιχειρείται νέα αρχή με τον Ηλία Χαραλάμπους στον πάγκο.

Ο Κύπριος προπονητής είχε την τεχνική ευθύνη σε τρία παιχνίδια πρωταθλήματος και μετρά μόνο τη νίκη στο ντεμπούτο του απέναντι στην Πάφος FC (1-0). Με τρίτο συνεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα, απέναντι μάλιστα σε ομάδα που παλεύει για τον υποβιβασμό, δεν θα μπορεί κανείς να υποστηρίξει ότι έφερε την αλλαγή προς το καλύτερο η διαδοχή του Ιμανόλ Ιδιάκεθ.

Το θετικό για τον Χαραλάμπους είναι ότι στη χθεσινή προπόνηση είδε τους Τόνιο Ραμίρεθ, Μικέλ Γκονθάλεθ και Τζόζεφ Κίβενι να γυμνάζονται σε φουλ ρυθμό. Έτσι, αν αποφασίσει μπορεί να τους ρίξει στο αποψινό παιχνίδι. Σίγουρη, όμως, θεωρείται η συμμετοχή του Ιβάν Τρισκόφσκι από την αρχή, κάτι που ενισχύει σημαντικά τη γραμμή κρούσης, καθώς πρόκειται για τον πιο αξιόπιστο σκόρερ των Λαρνακέων. Αντιθέτως, ούτε χθες προπονήθηκε ο Κάρλες Πλάνας, ενώ εκτός πλάνου βρίσκονται οι Ακοράν Ρέγιες, Φλοριάν Τολεμές, Νάτσο Κάσες, Ματίγια Σπόλιαριτς και Ντανιέλ Μοϊσόφ.

Πέρα από την αποψινή αναμέτρηση, η ΑΕΚ ασχολείται παραλλήλως με τον μετεγγραφικό σχεδιασμό. Ο Αρνάλ Κόντε ηγείται της προσπάθειας ενίσχυσης και ελπίζει πως σύντομα θα είναι σε θέση να ενημερώσει τη διοίκηση του συλλόγου της Λάρνακας για το αποτέλεσμά της. Σύμφωνα με το πλάνο που έχει τεθεί, αναζητείται δεξιός εξτρέμ, δεξιός μπακ και μέσος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ