aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Κάθε θέση και μετεγγραφή...

Ομόνοια: Κάθε θέση και μετεγγραφή…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Την αλλάζει ριζικά! Αυτή είναι η πρόθεση του Πάμπου Χριστοδούλου αφού δεν του αφήνει περιθώρια η ποιότητα κάποιων ποδοσφαιριστών, αλλά και η εικόνα της Ομόνοιας στην τρέχουσα σεζόν. Για άλλη μια σεζόν οι πράσινοι οδηγούνται στην αναδόμηση του ρόστερ τους, με την προσδοκία ότι αυτή τη φορά θα τεθούν οι βάσεις για τα επόμενα χρόνια. Παρόλο που ακόμη δεν άνοιξε τα χαρτιά του, τουλάχιστον δημόσια, ο Πάμπος Χριστοδούλου προτίθεται να προχωρήσει σε αρκετές μετεγγραφές. Θέλει να «χτίσει» ένα ισχυρό σύνολο, ικανό να πρωταγωνιστήσει και να δώσει χαρά στον κόσμο της ομάδας.

Γι’ αυτό, σύμφωνα με τα όσα πληροφορούμαστε, ίσως μια ντουζίνα μετεγγραφές να είναι λίγες. Ο Χριστοδούλου κινείται για προσθήκες ποδοσφαιριστών σε όλες τις θέσεις: Τερματοφύλακας, δεξιός μπακ, δύο αριστεροί μπακ, δυο κεντρικοί αμυντικοί, τρεις μέσοι (κόφτης, «οκτάρι», επιτελικός), δεξί και αριστερό εξτρέμ και επιθετικός κορυφής. Μάλιστα, οι πλείστοι προορίζονται για βασικές επιλογές.

Άλλωστε, είναι κάτι που «φώναζε» καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν η ομάδα με τις (κακές) εμφανίσεις της. Είναι ξεκάθαρο πως για να μπορέσει η Ομόνοια να εισέλθει σε τροχιά πρωταθλητισμού, θα πρέπει να αλλάξει αρκετά στο έμψυχο δυναμικό της. Αρκετοί ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι ή ήταν και προηγουμένως στην ομάδα, έδειξαν ότι δεν είναι σε θέση να σηκώσουν το βάρος της φανέλας μιας μεγάλης ομάδας.

Ίσως κάποιες μετεγγραφές να εξαρτηθούν και από τις αποχωρήσεις αφού όσοι ποδοσφαιριστές αποκτήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι, δεσμεύονται με συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν. Η διοίκηση στο προσεχές διάστημα θα εισέλθει σε συζήτηση με υποψήφιους ποδοσφαιριστές προς αποχώρηση, μετά από εισήγηση που θα κάνει ο νέος προπονητής.

Ωστόσο, μπορεί να βρει εμπόδια σ’ αυτή την προσπάθειά της και να μη γίνει εφικτή η απομάκρυνση όλων. Σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να συμβιβαστεί και ο Χριστοδούλου, προσδοκώντας ότι θα παρουσιαστούν αλλαγμένοι προς το καλύτερο.

Με την επιστροφή του Κύπριου τεχνικού από την Πορτογαλία, την Κυριακή, θα δρομολογηθούν εξελίξεις σε ό,τι αφορά στο υφιστάμενο ρόστερ. Θα ενημερώσει τη διοίκηση για τους ποδοσφαιριστές που θα αποχωρήσουν. Ήδη ο πρόεδρος είναι ενήμερος για πολλά ζητήματα, ανάμεσα σ’ αυτά και οι αποχωρήσεις αλλά και οι προσθήκες (αριθμός και θέσεις) και από βδομάδας θα τρέξουν όλα.

Το γεγονός ότι η Ομόνοια δεν θα δηλώσει παρούσα στα ευρωπαϊκά κύπελλα προσφέρεται για την τεχνική ηγεσία να δουλέψει με άνεση χρόνου ώστε να αποκτήσει το σύνολο ομοιογένεια αφού πολλοί ποδοσφαιριστές θα είναι νεοφερμένοι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ