aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΜπάλογκ-Νατέλ: Όταν δέχονται ήττα η ηλικία κι οι φτωχές επιδόσεις!

Μπάλογκ-Νατέλ: Όταν δέχονται ήττα η ηλικία κι οι φτωχές επιδόσεις!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Νόρμπερτ Μπάλογκ και Λέο Νατέλ, είναι ποδοσφαιριστές νεαροί. Λογικό ήταν να έλθουν με «φτωχό» βιογραφικό και επιδόσεις στον ΑΠΟΕΛ το περασμένο Καλοκαίρι.

Όπως κι ο Μούσα Αλ Τάαμαρι, αλλά θα ασχοληθούμε περισσότερο με τον Ούγγρο στράικερ ο οποίος αγωνίζεται ως δανεικός από την Παλέρμο στον ΑΠΟΕΛ και τον Βραζιλιάνο εξτρέμ ο οποίος διέσχισε για πρώτη φορά τον Ατλαντικό για να φορέσει τα γαλαζοκίτρινα με τη μορφή υποσχετικής από τη Σάο Πάουλο της πατρίδας του.

Αυτό επειδή αμφότεροι έβαλαν τα μεγαλύτερα λιθαράκια στην τεράστια επιτυχία του ΑΠΟΕΛ επί του Απόλλωνα στο ντέρμπι κορυφής του Τσιρείου (2-1). Τρίποντο το οποίο επανέφερε τον ΑΠΟΕΛ στην κορυφή και θεωρείται το πιο σημαντικό στο φετινό πρωτάθλημα, μέχρι το επόμενο.

Όσα αγωνιστικά κουσούρια κι αν είχαν οι Μπάλογκ και Νατέλ, ξεπεράστηκαν. Κι όσα αν ψάξει να τους βρει η… ιδιότροπη μερίδα του κόσμου του ΑΠΟΕΛ, ελάχιστα θα βρει, τα οποία ωστόσο ηττώνται από την μέχρι σήμερα προσφορά, τόσο του 23χρονου Μαγυάρου φορ, όσο κι από αυτήν του 21χρονου άσου από τη χώρα του καφέ. ΟΚ, αμφότεροι άργησαν να φανερώσουν την καλή πλευρά του αγωνιστικού εαυτού τους. Πολύ περισσότερο ο Μπάλογκ. Την βρήκαν όμως και πλέον μόνο προς τα πάνω πάει η αξία τους.

Για τον ψηλόλιγνο Ούγγρο φορ, τέσσερα γκολ (τρία στο κύπελλο) σε εννέα συμμετοχές δεν τα λες και λίγα, βάσει της ηλικίας του και των στατιστικών που κατέγραψε πριν από τον ΑΠΟΕΛ. Ας μην ξεχνάμε πως με την Ντέμπρετσεν, πέτυχε μόνο έξι σε δύο χρόνια (39 συμμετοχές) και με το Παλέρμο μηδέν (26 συμμετοχές) σε τρία χρόνια. Είναι παίκτης ο οποίος και φοβερή ντρίπλα-τεχνική διαθέτει, και έφεση στο σκοράρισμα όταν του το επιτρέψουν οι συνθήκες: Δηλαδή εμπιστοσύνη προς σ’ αυτόν με ευκαιρίες και βοήθειες από τους υπόλοιπους παίκτες της εμπροσθοφυλακής. Δεν δαπανήθηκαν τυχαία 2.200.000 ευρώ άλλωστε για να τον αποκτήσει το Παλέρμο από την Ντέμπρετσεν. Ούτε τυχαία ενήργησε το «αετίσιο μάτι» αυτών που επέλεξαν να τον φέρουν στον ΑΠΟΕΛ, έστω ως δανεικό.

Όσο για τον Νατέλ, κι αυτός διαθέτει ευχέρεια στο σκοράρισμα. Συν εξαιρετικά στοιχεία όπως ταχύτητα, εξυπνάδα και φοβερά σουτ. Όλα του τα γκολ ήταν καθοριστικά. Και τα 8 που πέτυχε σε 18 συμμετοχές στις εγχώριες διοργανώσεις (7 πρωτάθλημα, 1 στο κύπελλο) ήταν σημαντικά και χάρη σε αυτά ο ΑΠΟΕΛ έβαλε πρόσθεσε ουκ ολίγους πόντους. Προσέξτε: Πρόκειται για παίκτη ο οποίος από το 2016 που αγωνίζεται ως επαγγελματίας, μέχρι τη στιγμή που μπήκε στο αεροπλάνο για να έλθει στην Κύπρο, κατέγραψε μόνο 14 συμμετοχές και μόλις δύο γκολ στη Σάο Πάουλο και τη Φορταλέσα (με αυτήν σημείωσε τα τέρματά του στη Βραζιλία).

Πολλές φορές, όταν κόβει το ποδοσφαιρικό μάτι, δεν έχουν καμία, μα καμία σημασία τα στατιστικά, οι επιδόσεις και τα βιογραφικά. Και σε περιπτώσεις όπως αυτές των Μπάλογκ, Νατέλ και Τάαμαρι, όλα αυτά περί επιδόσεων και βιογραφικών, δέχονται μία εξευτελιστική ήττα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ