aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟ Γιώργος ήταν… ΦΟΒΕΡΟΣ και τέζα η ΑΕΚ!

Ο Γιώργος ήταν… ΦΟΒΕΡΟΣ και τέζα η ΑΕΚ!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ

Γκολάρα βγαλμένη από παραμύθι και τέζα η ΑΕΚ. Ο Γιώργος Εφραίμ δεν ήταν πονηρός (σύμφωνα με το λαϊκό άσμα), αλλά ΦΟΒΕΡΟΣ! Πέρασε στο γήπεδο στο 67ο λεπτό και αφού στο 75′ σημείωσε το γκολ της ζωής του από το κέντρο του γηπέδου, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε έτοιμο τέρμα στον Ενσούε, ο οποίος έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για το 3-1 του ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι. Η ΑΕΚ προσπάθησε, είχε τα δικά της καλά διαστήματα, προηγήθηκε και σωστά φωνάζει για πέναλτι που δεν υπήρχε στο γκολ με το οποίο ισοφάρισαν οι γαλαζοκιτρινοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ: Μόνο αυτό αξίζει να δεις! (video)

Το παιχνίδι δεν είχε τις μεγάλες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, ο ΑΠΟΕΛ είχε την περισσότερη ώρα την κατοχή, αλλά η ΑΕΚ ήταν αυτή που «χτύπησε» στο 20λεπτό, όταν ο Τέτε έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Φλοριάν με ένα… σεντερφορίσιο τελείωμα έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίκτυα του Πέρεθ. Ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά χωρίς κάποια μεγάλη φάση, τουλάχιστον μέχρι το 31ο λεπτό όταν ο Μασιάς είδε πέναλτι σε τάκλιν του Τέτε, που έδιωξε καθαρά την μπάλα, στον Ενσούε. Ο Μοράις ευστόχησε και ισοφάρισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άστραψε και βρόντηξε για ΑΠΟΕΛ και διαιτησία

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γαλαζοκίτρινοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν μέσω αντεπιθέσεων να απειλήσουν την εστία του ΑΠΟΕΛ. Σπουδαίες φάσεις δεν είδαμε και όλα έδειχναν πως το ματς θα κρινόταν από μία φάση. Έτσι και έγινε, στο 75ο λεπτό ο Εφραίμ είδε τον Κολίνας εκτός εστίας και από το ΚΕΝΤΡΟ του γηπέδου σκόραρε το γκολ της ζωής του για το 2-1. Η εξέλιξη αυτή έριξε στο καναβάτσο την ΑΕΚ, που έφτασε κοντά στο 2-2 με τον Τρισκόφσκι, αλλά το γκολ δεν ήρθε και τελικά στο 90’+2 ο Ενσούε από την ασίστ του Εφραίμ σημείωσε το τελικό 3-1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Μίλησε η ποιότητα του Εφραίμ…»


ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Δώνης): Πέρεθ, Ενσούε, Πολιάκοφ, Μερκής, Λάγο, Μοράις, Σόουζα, Ζαχίντ, Σάλαϊ (67′ Εφραίμ), Ορ (86′ Βούρος), Ποτέ (78′ Ντε Καμάργκο).

ΑΕΚ (Ιμανόλ Ιδιάκεθ): Κολίνας, Ακοράν, Μoϊσόφ (84′ Ρουσιάς), Μουρίγιο Καταλά, Τέτε, Λαμπάν (72′ Τρισκόφσκι), Λαρένα, Τομάς (77′ Χέφελ), Φλοριάν.

Σκόρερ: Μοράις 31′, Εφραίμ 75′, Ενσούε 90’+2 / Φλοριάν 20′

Κίτρινες: Εφραίμ / Λαμπάν, Τέτε, Φλοριάν (3η), Μουρίγιο, Τρουγιόλς (3η)

Αποβολές: –

Στάδιο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Δημήτρης Μασιάς.

Α’ βοηθός: Μάριος Δημητριάδης.

Β’ βοηθός: Μιχάλης Μαρίνου.

Τέταρτος: Γεώργιος Νικολάου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Τσαγγάρης Μάριος.


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ