aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΤης πάει η «πρώτη» του έτους

Της πάει η «πρώτη» του έτους

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Ποια ενίσχυση; Προέχει το σημερινό (19:00) ματς με την Αλκή και αυτή μπορεί να περιμένει μερικές μέρες ακόμη. Αυτό τονίζουν στην Ομόνοια, που έχουν επικεντρωθεί στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς, το οποίο θέλουν με… χίλια να κερδίσουν, δίνοντας και συνέχεια στην επιτυχία επί της Πάφου. Άλλωστε, οι πράσινοι βρίσκονται αρκετά μακριά από τον στόχο που έθεσαν στο ξεκίνημα και θα επιδιώξουν αντεπίθεση διαρκείας για να σώσουν ό,τι σώζεται. Αρχικά να είναι στην εξάδα και ακολούθως να κυνηγήσουν μέχρι τέλους το τρένο που οδηγεί στην Ευρώπη.

Με αυτούς, όλα είναι εντάξει για τον Ματ! (pic)

Στα θετικά της προσπάθειας που θα κάνουν οι πράσινοι απόψε στο «Αμμόχωστος» απέναντι στην Αλκή, συγκαταλέγεται και η παράδοση που τους φέρει (συνήθως) να κάνουν ποδαρικό με νίκη στο νέο έτος. Επτά νίκες, μιαν ισοπαλία και δύο ήττες, είναι ο απολογισμός του «τριφυλλιού» την προηγούμενη δεκαετία, που θα θελήσει να προσθέσει άλλη μιαν επιτυχία.

Το λουκούμι το έφαγε ο Μαργκάσα!

Ο Ιβάιλο Πέτεφ αναμένεται να στηριχθεί στους ποδοσφαιριστές που οδήγησαν την ομάδα στην επιτυχία επί της Πάφου. Η αλλαγή που ενδέχεται να κάνει θα αφορά στον «άσο», με τον Μιχαΐλοφ να συγκεντρώνει πιθανότητες να πάρει θέση κάτω από τα δοκάρια, κάνοντας ντεμπούτο με το τριφύλλι στο στήθος. Χωρίς να αποκλείεται η διατήρηση του Χριστοδούλου, που διατήρησε το μηδέν παθητικό στο προηγούμενο παιχνίδι.

Η επιστροφή ενός «τουρίστα»!

Στην Ομόνοια δεν ξεχνούν τα πολύ δύσκολα που τους έβαλε η Αλκή στο πρώτο ματς, θα πάνε υποψιασμένοι στο αυριανό ματς και παράλληλα αποφασισμένοι. Το νικηφόρο παιχνίδι επί της Πάφου, όπως τονίζουν στο «τριφύλλι», ήταν μόνο η αρχή της αντεπίθεσης που επιβάλλεται να γίνει για να σωθεί η σεζόν. Οι πράσινοι θέλουν να πετύχουν ένα σερί νικών για να «πατούν» καλύτερα στην προσπάθεια υλοποίησης του στόχου. Με τον Πέτεφ και τις προσθήκες που θα γίνουν, εκφράζεται η πίστη πως η Ομόνοια θα βρεθεί έστω και αργά στον σωστό δρόμο.

Κρίνεται το μέλλον του στην Ομόνοια

Η τελευταία νίκη και η προσπάθεια για αλλαγή των δεδομένων, βαθμολογικών και μη, έχει εξιτάρει σε κάποιο βαθμό τον κόσμο της ομάδας και η στήριξή του σε άλλο ένα ματς θεωρείται δεδομένη. Λόγω του εργάσιμου της ημέρας αλλά και ώρας έναρξης του αγώνα (19:00), δεν μπορεί να γίνει ακριβής εκτίμησης για τον αριθμό.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

2007-08: ΑΕΚ – Ομόνοια 1-0

2008-09: Ομόνοια – Απόλλων 1-0

2009-10: Ομόνοια – Δόξα 3-0

2010-11: Ομόνοια – Αλκή 2-0

2011-12: Ομόνοια – Άρης 3-0

2012-13: ΑΕΚ – Ομόνοια 2-1

2013-14: Παραλίμνι – Ομόνοια 0-3

2014-15: ΑΕΚ – Ομόνοια 1-3

2015-16: Ανόρθωση – Ομόνοια 0-0

2016-17: Ομόνοια – Εθνικός 3-2

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ