aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Το λουκούμι το έφαγε ο Μαργκάσα!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Ο Ρενάτο Μαργκάσα διανύει εξαιρετική περίοδο φόρμας από την αρχή της σεζόν. Διανύει ίσως την καλύτερη περίοδο δεκάχρονης σχεδόν παρουσίας του στο πρωτάθλημά μας. Η κακή πορεία της Ομόνοιας θα έλεγα αδικεί τη δική του παρουσία. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που έκανε σημαντική πρόοδο και το κυριότερο, παρουσιάζει εκπληκτική σταθερότητα στην απόδοσή του. Σε κάποιους μπορεί να μην… γεμίζει το μάτι, όμως οι επιδόσεις του άλλα λένε.

Η πρόταση της Πάφου απορρίφθηκε με την πρώτη από την Ομόνοια, γιατί ο Μαργκάσα αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για την ομάδα και σίγουρα οι 100.000 ευρώ που πρόσφερε στον σύλλογο της Λευκωσίας δεν ήταν ποσό που να τον δελεάσει. Ίσως το ποσό που προσφέρθηκε στον ποδοσφαιριστή να ήταν δελεαστικό και να το σκέφτηκε, όμως κακά τα ψέματα, άλλο Ομόνοια κι άλλο Πάφος. Κι ας η ομάδα της Λευκωσίας βρίσκεται στα χειρότερά της. Ακόμη κι έτσι, παραμένει μεγάλη ομάδα. Σίγουρα τα λεφτά για τους ποδοσφαιριστές αποτελούν ίσως το κύριο μέλημά τους, όπως για τον καθένα στον χώρο του, όμως είναι και πολλά άλλα που θα πρέπει να προσμετρούν σε κάποιες περιπτώσεις.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο Μαργκάσα όχι μόνο συνεχίζει στην Ομόνοια, η οποία το καλοκαίρι επέκτεινε τη συνεργασία τους έως το καλοκαίρι του 2020, αλλά κέρδισε και αύξηση στις απολαβές του. Αυτό θα ισχύσει από την επόμενη σεζόν. Η πρόταση της Πάφου ήλθε λουκούμι για τον κυπροποιημένο διεθνή μέσο. Συνεχίζει σε μια μεγάλη ομάδα, της οποίας είναι εκ των αρχηγών, ενώ από τον Ιούνιο του 2018 θα αμείβεται κατά 2-3 χιλιάδες τον μήνα παραπάνω. Δεν λέω, ο Μαργκάσα κέρδισε με το σπαθί του την αναπροσαρμογή στο συμβόλαιό του, κι ας χρειάστηκε η πρόταση από την Πάφο για να προκύψει αυτό.

Οι καλοί αμείβονται και από τη στιγμή που ο 32χρονος ποδοσφαιριστής ήταν από τους χαμηλά αμειβόμενους, όσον αφορά στους πιο έμπειρους της ομάδας, η διοίκηση θέλησε να τον ανταμείψει για την προσφορά του στην ομάδα. Άλλωστε, είναι άλλοι που αμείβονται με πολύ περισσότερα, ίσως και τα διπλάσια απ’ ό,τι ο Μαργκάσα και η προσφορά τους είναι μηδαμινή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ