aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ιδού η επιρροή του Τζόρντι Γκόμεθ

Ομόνοια: Ιδού η επιρροή του Τζόρντι Γκόμεθ

ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Τη δεύτερη καλύτερη επιθετική γραμμή του πρωταθλήματος διαθέτει (μαζί με την ΑΕΛ) η Ομόνοια, με 33 γκολ σε 20 αγώνες, πίσω μόνο από τον Απόλλωνα που πέτυχε 43.

Τα 23 από τα 33 γκολ που έχουν πετύχει οι πράσινοι στο φετινό πρωτάθλημα, τα έχουν πετύχει με τον Τζόρντι Γκόμεθ στη σύνθεση τους. Ο Ισπανός έμπειρος ποδοσφαιριστής αποτελεί έναν από τους πιο επιδραστικούς ποδοσφαιριστές στο δημιουργικό κομμάτι που  που διαθέτει στο ρόστερ ο Χένινγκ Μπεργκ. Έχει αγωνιστεί στα 15 από τα 20 παιχνίδια πρωταθλήματος και είχε συμμετοχή στα οκτώ από τα 23 τέρματα, που πέτυχαν συμπαίκτες του με τον Καταλανό στο γήπεδο.

Από εκτελέσεις κόρνερ του αρχηγού της Ομόνοιας, είχαν αφετηρία τα γκολ της προσωρινής ισοφάρισης με αντίπαλο τη Νέα Σαλαμίνα για την 11η αγωνιστική, αλλά και το γκολ του Λούφτνερ, με το οποίο το «τριφύλλι» άνοιξε το σκορ στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Στο ματς της 15ης αγωνιστικής με την Καρμιώτισσα, ο Γκόμεθ είχε συμμετοχή σε δύο από τα πέντε γκολ που πέτυχε η ομάδα του. Από τα δικά του πόδια ξεκίνησαν τόσο το πρώτο όσο και το τέταρτο γκολ των πρασίνων. Στο πρώτο έδωσε την πάσα στον Τιάγκο, ο οποίος με τη σειρά του έδωσε την ασίστ στον σκόρερ Ασάντε, ενώ στο τέταρτο γκολ πιστώθηκε την εξαιρετική μακρινή μπαλιά στον Λέτσγιακς που γύρισε την μπάλα στον Τιάγκο για το 4-0.

Κόντρα στην Ανόρθωση, για την 16η αγωνιστική, ο 35χρονος ποδοσφαιριστής μοίρασε με εξαιρετική κάθετη μπαλιά ξανά στον Λέτσγιακς, του οποίου τη σέντρα δεν κατάφεραν να απομακρύνουν οι αμυντικοί των κυανόλευκων, με τον Ασάντε να επωφελείται και να γράφει το τελικό 3-0.

Από την… αγαπημένη του συνεργασία, δηλαδή αυτή με τον Τσέχο ακραίο αμυντικό και νέα κάθετη πάσα, προήλθε και το μοναδικό γκολ των πρασίνων στο ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής απέναντι στην ΑΕΛ στο Τσίρειο, το οποίο έδωσε εν τέλει τον βαθμό της ισοπαλίας στην Ομόνοια. Ο Λέτσγιακς μετά την πάσα του Γκόμεθ… σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Λοΐζου που άνοιξε το σκορ για την Ομόνοια.

Ο έμπειρος μέσος ήταν ο πιο καθοριστικός ποδοσφαιριστής της ομάδας του Χένινγκ Μπεργκ στο τελευταίο ματς της Ομόνοιας, για την 20ή αγωνιστική με αντίπαλο τον Εθνικό Άχνας. Τα δύο αυτογκόλ της προσφυγικής ομάδας, τόσο του Ντέιβισον όσο και του Ζάκπα, προήλθαν από ενέργειες του Τζόρντι Γκόμεθ, μετά από σέντρα και από εκτέλεση φάουλ αντίστοιχα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ