aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Διαθέτει το «μέταλλο» για να φτάσει στην πηγή  

Ομόνοια: Διαθέτει το «μέταλλο» για να φτάσει στην πηγή  

Η αντοχή στις δυσκολίες είναι το στοιχείο που ως συνήθως διαφοροποιεί τις ομάδες. Και η Ομόνοια, απέδειξε χθες βράδυ πως διαθέτει εκείνο το «μέταλλο» για να φτάσει άλλη μία φορά στην πηγή και να ξεδιψάσει. Σε ένα παιχνίδι που δεν έθελξε με την απόδοσή της, ή για να ακριβολογούμε, έκανε τα απολύτως απαραίτητα, παίζοντας εκεί που χρειαζόταν ποδόσφαιρο σκοπιμότητας, κατάφερε να πάρει τη νίκη επί της ΑΕΛ με 1-0. Έκανε το «3Χ5», διατήρησε για τρίτο σερί ματς το μηδέν στην άμυνα, κάνοντας αυτομάτως άλμα τεσσάρων θέσεων. Από το όγδοο σκαλοπάτι, δηλαδή, ανέβηκε αυτομάτως στο τέταρτο!

Ο αριθμός-κλειδί στο ντέρμπι ήταν το «17». Ο Λέσγιακς, με το νούμερο 17 στη φανέλα, εκμεταλλεύτηκε την έξυπνη εκτέλεση κόρνερ του Γκόμεθ από τα δεξιά στο 33ο λεπτό και με κοντινή κεφαλιά, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Βοζίνια.

Η Ομόνοια, λοιπόν, με νύχια και με δόντια πέτυχε το σκοπό της, γιατί το ζητούμενο σ’ ένα ακόμη φετινό παιχνίδι ήταν η ουσία, οι βαθμοί. «Χτύπησε» από εκτέλεση στατικής φάσης, έφτασε στην πέμπτη συνολικά νίκη και εκμεταλλεύτηκε τις βαθμολογικές απώλειες που κατέγραψαν στην τρέχουσα αγωνιστική και οι τέσσερις ομάδες που βρίσκονταν μέχρι πρότινος πιο μπροστά της (Ολυμπιακός, Πάφος FC, ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση). Τη νίκη πανηγύρισαν έξαλλα και οι 2.000 φίλοι των πρασίνων που βρέθηκαν στο Τσίρειο καθώς βλέπουν την ομάδα τους να επιστρέφει, ενισχύοντας όλο και περισσότερο τη δυναμική της.

Η ΑΕΛ, από την άλλη, δεν λέει να βάλει τέλος στον κατήφορο που ξεκίνησε από τα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου και πιο συγκεκριμένα την 7η αγωνιστική. Συμπλήρωσε έξι διαδοχικά παιχνίδια χωρίς νίκη (2 ισοπαλίες, 4 ήττες) και πέντε χωρίς να σκοράρει ούτε μία φορά. Παρέμεινε στους 12 βαθμούς και μόλις στο +1 από τις προτελευταίες στη βαθμολογία Δόξα και ΠΑΕΕΚ. Η ομάδα του Κέρκεζ, μπορεί να αμύνθηκε καλά στο ψεσινό ματς, να είχε μία ισορροπία μεταξύ των τριών γραμμών, ωστόσο μεσοεπιθετικά υστέρησε, κάτι που προβληματίζει πολύ πιο σοβαρά ενόψει της συνέχειας.

Το παιχνίδι, δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Οι μονομάχοι κράτησαν προσηλωμένη και σφιχτή τακτική, ο ένας στα ατού του άλλου, με αποτέλεσμα η μπάλα να πηγαινοέρχεται στο χώρο του κέντρου ενώ δεν έλειψαν τα δυνατά μαρκαρίσματα (επτά κίτρινες κάρτες). Οι φάσεις για γκολ, όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, ήταν λίγες. Για να αντιληφτείτε, η Ομόνοια είχε δοκάρι με τον Τσέποβιτς στο 6’, πέτυχε γκολ στο 33΄, μετά από 41 λεπτά απείλησε ξανά (Λοΐζου) και στο 84΄με τον Ντούρις. Οσον για την ΑΕΛ; Η καλύτερή της ευκαιρία ήταν στο 10’ με τον Ριστέφσκι και οι άλλες δύο σε άψυχα σουτ των Τσάβες (43΄) και Σάντος (64΄).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ