aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: «Χούμποτσαν ετοιμάσου…»

Ομόνοια: «Χούμποτσαν ετοιμάσου…»

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ, ο Τόμας Χούμποτσαν αποτέλεσε την έκπληξη του Μπεργκ, αγωνιζόμενος για πρώτη ως βασικός. Κλήθηκε και κάλυψε τη θέση του δεξιού μπακ, με τον Μαυρία να μετακινείται ως εξτρέμ και τον Ορτέγα να μένει στον πάγκο. Ανταποκρίθηκε στον μέγιστο βαθμό, ήταν ίσως ο κορυφαίος. Έκανε τη δουλειά που ήθελε ο Μπεργκ και ακολούθως κάθισε και πάλι στον πάγκο.

Αυτή τη φορά, ελέω της απουσίας του Λούφτνερ λόγω καρτών, τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Ο πολύπειρος Σλοβάκος είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να καλύψει οποιαδήποτε θέση στην άμυνα. Γι’ αυτό και τώρα, αν και νωρίς, αφού μόλις χθες άρχισε η προετοιμασία της Ομόνοιας για το ντέρμπι με τον Απόλλωνα, φαντάζει ως ο επικρατέστερος να καλύψει το κενό που αφήνει ο Λούφτνερ στο κέντρο της άμυνας. Εφόσον επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο το απόγευμα του Σαββάτου, θα είναι η πρώτη φορά που ο 34χρονος (17.9.1985) ποδοσφαιριστής θα αγωνιστεί ως στόπερ φορώντας τη φανέλα της Ομόνοιας. Επίσης, θα είναι μόλις η δεύτερη φορά που θα πάρει θέση στο αρχικό σχήμα.

Ο Μπεργκ, λοιπόν, αναμένεται να δώσει το πρόσταγμα στον Χούμποτσαν να αγωνιστεί στο κέντρο της άμυνας πλάι στον Λανγκ. Η κίτρινη κάρτα που αντίκρισε ο Λούφτνερ απέναντι στην ΑΕΚ, του στερεί την παρουσία στο επικείμενο ντέρμπι με τον Απόλλωνα, ανοίγοντας την πόρτα της ενδεκάδας στον Σλοβάκο άσο. Θα «χαλάσει» για πρώτη φορά φέτος το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ωστόσο ο Νορβηγός προπονητής φέρεται να εμπιστεύεται τον Χούμποτσαν, λόγω ικανότητας αλλά και εμπειρίας.

Επικρατέστερος να ηγηθεί της επιθετικής γραμμής είναι και ο Ντέρμπισαϊρ, που επανέρχεται. Ναι μεν ο Κακουλλής είχε καλή παρουσία στην πρώτη του εμφάνιση ως βασικός, πέτυχε γκολ, είχε δοκάρι και ήταν δραστήριος, όμως όταν είναι διαθέσιμος ο βασικός σου επιθετικός, πολύπειρος και πρώτος σκόρερ, δύσκολα δεν του δίνεις φανέλα βασικού. Δεν θα είναι η πιο εύκολη απόφαση για τον Μπεργκ, όμως ο Άγγλος έχει τον πρώτο λόγο.

Οι πιο πάνω, Χούμποτσαν και Ντέρμπισαϊρ, εκτός απροόπτου θα είναι τα δύο νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα της Ομόνοιας απέναντι στον Απόλλωνα. Δυο αλλαγές δεν είναι σύνηθες φαινόμενο για τη φετινή Ομόνοια και τον Μπεργκ, όμως αυτή τη φορά κρίνονται απαραίτητες, η μια είναι αναγκαστική.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ