aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΡάουφμαν: «Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια και γιατί δεν έγινα προπονητής»

Ράουφμαν: «Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια και γιατί δεν έγινα προπονητής»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ

Τους λόγους που κατά τη γνώμη του δεν του επέτρεψαν να κάνει καριέρα στη Γερμανία, ανέφερε ο Ράινερ Ράουφμαν στη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε το 2017 στη γερμανική ιστοσελίδα «spox.com» και αναδημοσιευται σήμερα. Ο «τρελός Γερμανός» που αγωνίστηκε στο «τριφύλλι» από το 1997 μέχρι το 2003 και πέτυχε ιστορικά ρεκόρ όσο αφορά το σκοράρισμα, τόνισε πως όταν ήταν στη Γερμανία ήταν… άστατος χαρακτήρας.

«Απλά ήθελα να ζήσω, να διασκεδάσω και να μη χάσω τίποτα. Έπαιζα χαρτιά με φίλους, έπινα μερικές μπύρες, πάντα κάπνιζα και δεν πήγαινα νωρίς για ύπνο. Κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι όλα αυτά δεν μπορούσαν να συνεχιστούν», είπε με νόημα, ενώ ερωτηθείς εάν μετανιώνει που δεν μπορούσε να κάνει μεγαλύτερη καριέρα στη Γερμανία είπε: «Δεν είμαι απογοητευμένος με τίποτα στη ζωή μου. Αυτές όλες ήταν εμπειρίες που έπρεπε να κάνω να γίνω αυτός που είμαι τώρα. Ο πρώην προπονητής και ο δάσκαλός μου Horst Ehrmantraut με βοήθησε πολύ, με καλούσε στο γραφείο του δύο φορές τη εβδομάδα (γέλια). Πρέπει να πίστευε ότι ποτέ δεν τον άκουσα, γιατί δεν έκανα πράξη τις συμβουλές του στην αρχή. Μόνο στην Κύπρο μπορούσα να υλοποιήσω το στόχο μου για σπουδαία καριέρα, κάτι που ήταν καλό για μένα».

Διαβάστε επίσης:

Η επόμενη ερώτηση που δέχθηκε από τον Γερμανό δημοσιογράφο ο Ράινερ Ράουφμαν, ήταν η ακόλουθη: Τελειώσατε την καριέρα σας το 2003 λόγω τραυματισμού στο γόνατο. Ένα χρόνο αργότερα, το Μάιο, ήρθε η ώρα για το αποχαιρετιστήριο παιχνίδι. Στη συνέχεια εργαστήκατε για ενάμισι χρόνο στο τιμ στην Ομόνοια και στη συνέχεια πήγατε στον Ολυμπιακό ως προπονητής. Γιατί αυτός είναι ο μοναδικός σας σταθμός ως προπονητής;

Και η απάντηση που πήρε ήταν η ακόλουθη: «Δεν έχω πάρει ποτέ δίπλωμα προπονητή. Ο βοηθός προπονητή μου στον Ολυμπιακό είχε το δίπλωμα. Σίγουρα ήθελα να το δοκιμάσω, αλλά τα παρατήρησα γιατί κατάλαβα ότι δεν είναι για εμένα. Μπορώ να εντοπίσω παίκτες γιατί έχω καλό μάτι, αλλά δεν είμαι αρκετά καλός ψυχολόγος για να μπορών ασχοληθώ με 20 διαφορετικούς χαρακτήρες».

Το 2013 επέστρεψες στην Ομόνοια. Τι έκανες τα τελευταία πέντε χρόνια; «Είχα σχολή ποδοσφαίρου για παιδιά κοντά στο σπίτι μου. Υπάρχουν σχεδόν 200 σχολές ποδοσφαίρου στην Κύπρο. Σχεδόν κάθε παιδί ηλικίας πέντε ή έξι ετών είναι εγγεγραμμένο σε σχολή και κάνει τρεις φορές την εβδομάδα προπόνηση, μία και μισή ώρα. Τα παιδιά παίζουν επίσης σε συλλόγους. Εγώ τα πάω καλά με τα παιδιά. Η σχολή εξακολουθεί να υπάρχει, αλλά έχω πουλήσει το μερίδιό μου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ