aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΚαταθέτουν γραπτώς Απόλλων και ΑΕΚ εντός χρονοδιαγράμματος – Μέγιστη ποινή ο μηδενισμός

Καταθέτουν γραπτώς Απόλλων και ΑΕΚ εντός χρονοδιαγράμματος – Μέγιστη ποινή ο μηδενισμός

Στο… γήπεδο του Αθλητικού Δικαστή, Αριστοτέλη Bρυωνίδη, θα δοθεί η συνέχεια του ντέρμπι κορυφής της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Απόλλωνα. Οι Λαρνακείς επικράτησαν 2-1 και πέρασαν στην κορυφή της βαθμολογίας, όμως οι γαλάζιοι της Λεμεσού κατέθεσαν ένσταση κατά του κύρους της αναμέτρησης για αντικανονική συμμετοχή των Ακοράν και Ροσάλες.

Οι δύο ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ διαγνώστηκαν με κορωνοϊό, όμως σύμφωνα με τους Λαρνακείς έγινε λάθος από το Χημείο. Στον Απόλλωνα αμφισβητούν τις διαδικασίες, υπογραμμίζουν στην ένστασή τους έγινε παραβίαση του πρωτοκόλλου, ενώ το Χημείο Α. Ευαγγέλου σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι θα λάμψει η αλήθεια και η διοίκηση της ΑΕΚ θα μείνει εκτεθειμένη.

Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν τα αποτελέσματα του τεστ DNA στα επίμαχα δείγματα των δύο παικτών της ΑΕΚ, τα οποία στάλθηκαν από το πρωί της Δευτέρας στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής για να τύχουν ανάλυσης και επαλήθευσης. Ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας έδωσε οδηγίες στη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη για τη διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας και όπως η ίδια δήλωσε στο Ράδιο Πρώτο διορίστηκε τετραμελής επιτροπή.

Ο Αθλητικός Δικαστής ζήτησε από τον Πειθαρχικό Εισαγγελέα να καταθέσουν γραπτώς τα δύο σωματεία για τα γεγονότα εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος και στη συνέχεια θα αρχίσει η εκδίκαση της υπόθεσης. Η ένσταση του Απόλλωνα κρίθηκε κατ’ επείγουσα και θα εξεταστεί το συντομότερο δυνατό, πιθανόν εντός της ερχόμενης βδομάδας.

Πάντως, από την στιγμή που υπάρχει αναθεωρημένο πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων της ΚΟΠ και το οποίο υπερισχύει της προκήρυξης είναι ξεκάθαρο πως μέγιστη ποινή που μπορεί να επιβληθεί, εφόσον φυσικά δικαιωθεί ο Απόλλων, είναι ο μηδενισμός της ΑΕΚ στο συγκεκριμένο παιχνίδι και δεν τίθεται θέμα αφαίρεσης βαθμών.

Τι αναφέρει το αναθεωρημένο πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων ΚΟΠ

Σε περίπτωση που Ομάδα χρησιμοποιήσει Ποδοσφαιριστή ο οποίος ήταν επιβεβαιωμένα θετικός στον ιό COVID-19 παρακάμπτοντας τις οδηγίες για απομόνωση για χρονικό διάστημα ως αυτό ορίζεται με βάση τις οδηγίες αποδέσμευσης από απομόνωσης θετικών στον SARS-CoV-2 του Υπουργείου Υγείας, θα παραπέμπετε στον Αθλητικό Δικαστή για μηδενισμό στον ή/και στους συγκεκριμένους αγώνες.

Σημειώνεται πως «τροποποιήσεις Κανονισμών και Προκηρύξεων των Πρωταθλημάτων Νοείται όπου και εκεί που παρουσιάζονται οποιεσδήποτε συγκρούσεις του πρωτοκόλλου με τις προκηρύξεις, υπερισχύει το πρωτόκολλο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ