aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΕθνικός – Καρμιώτισσα 2-1: Φύσηξε αέρας παραμονής στο Δάσακι (vid)

Εθνικός – Καρμιώτισσα 2-1: Φύσηξε αέρας παραμονής στο Δάσακι (vid)

Αποφασισμένοι να μην μπλεχτούν σε περιπέτειες για παραμονή στην Α’ Κατηγορία είναι στον Εθνικό και το αποδεικνύουν με κάθε τρόπο. Η ομάδα της Άχνας επικράτησε 2-1 με ανατροπή της Καρμιώτισσας στο Δασάκι, για την πρεμιέρα των πλέι άουτ και αναπνέει για τα καλά αέρα παραμονής. Η ομάδα του Μαρίνου Σατσιά με γκολ των Καμπρέρα (28’) και Λίπσκι (47’) πανηγύρισε μια σπουδαία επιτυχία, με την οποία πάτησε ακόμα πιο γερά στη 10η θέση με 29 βαθμούς και κοιτάει ακόμα ψηλότερα.

Η Καρμιώτισσα αν και προηγήθηκε με γκολ του Θεοδώρου από τα… αποδυτήρια (3’), δεν κατάφερε να αποφύγει την 17η ήττα της στο πρωτάθλημα, έμεινε στους 20 βαθμούς και πλέον νιώθει καυτή την ανάσα των ομάδων που βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη.

Το ματς

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες μοίρασαν το καρπούζι στη μέσα, αφού υπήρχε απόλυτη ισορροπία στα γκολ, τις ευκαιρίες (τέσσερις τελικές, δύο στον στόχο έκαστη), μέχρι και στην κατοχή της μπάλας (50%-50%)!

Η Καρμιώτισσα με το «καλημέρα» στην αναμέτρηση, μόλις στο 3’, ευτύχησε να πάρει κεφάλι στο σκορ στην πρώτη επιθετική της προσπάθεια. Μετά από κάθετη πάσα του Τσουκαλά ο Θεοδώρου κινήθηκε με ταχύτητα στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και με έξυπνο πλασέ με το αριστερό πόδι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπογκαντίνοφ. Το πέμπτο τέρμα του Κύπριου επιθετικού στο πρωτάθλημα έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Χρίστου Χαραλάμπους, όμως δεν ήταν αρκετό για να οδηγήσει τους πορτοκαλί σε τρίτη διαδοχική επιτυχία.

Για την ακρίβεια, δεν έφτασε καν για να αποκομίσει η ομάδα των Πολεμιδιών βαθμολογικό κέρδος στο Δασάκι! Οι μπλε του Μαρίνου Σατσιά έφεραν τα κάτω πάνω στην αναμέτρηση με γκολ των Καμπρέρα (28’) και Λίπσκι (47’). Μάλιστα, οι γηπεδούχοι ήταν εμφανώς καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο και θα μπορούσαν να εδραιώσουν το προβάδισμά τους εάν ο Καμπρέρα ήταν εύστοχος σε τρία τετ α τετ με τον Άντος (37’, 62’ και 82’) με τον Αυστριακό τερματοφύλακα να βγαίνει νικητής ισάριθμες φορές.


Η TAYTOTHTA TOY AΓΩΝΑ

Εθνικός (Μαρίνος Σατσιάς): Μπογκαντίνοφ, Στυλιανού, Ριστέφσκι, Λομοτέι, Ντε Ιριόντο, Λίπσκι (89′ Δ. Χριστοφή), Αγγελόπουλος (46′ Αρτυματάς), Πεχλιβάνης (78′ Μπίκερ), M. Ηλία (72′ Σπιρόφσκι), Μεσκίντα (46′ Μπέκερ), Καμπρέρα.

Καρμιώτισσα (Χρίστος Χαραλάμπους): Άντος, Γκραντινάρου, Πάβλοβετς, Μαλόνε, Κοβάσεβιτς, Νεοφύτου (72′ Ρόσι), Τσουκαλάς, Ψύχας (53′ Ουεσλάτι), Ντούμπια, Θεοδώρου (77′ Χαραλάμπους), Κατσαντώνης.

Σκόρερ: Kαμπρέρα 28′, Λίπσκι 47′ / Θεοδώρου 3′

Κίτρινες: Ντε Ιριόντο, Πεχλιβάνης / Τσουκαλάς, Ουεσλάτι

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Εθνικού Άχνας»

Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος

Α’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος

Β’ Βοηθός: Μεταξάς Μιχάλης

4ος: Τεχράνυ Ανδρέας

VAR: Νέιτς Καϊτάνοβιτς (Σλοβενία)

AVAR: Αντωνίου Μάριος

Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα.

3′ ΓΚΟΛ για την Καρμιώτισσα, 1-0 με τον Θεοδώρου! Πάσα του Τσουκαλά, πλασέ με το αριστερό από τον Κύπριο εξτρέμ και οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι στο σκορ στην πρώτη τους επιθετική προσπάθεια. Πέμπτο τέρμα του Θεοδώρου στο πρωτάθλημα.

19′ Σουτ του Ψύχα ο Μπογκαντίνοφ ήταν σε ετοιμότητα.

28′ ΓΚΟΛ για τον Εθνικό, 1-1 με τον Καμπρέρα! Σέντρα του Μάριου Ηλία, κεφαλιά του Καμπρέρα η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Άντος και κατέληξε στα δίχτυα παρά την προσπάθεια του Πάβλοβετς.

37′ O Άντος διάβασε σωστά τη φάση και με αποφασιστική έξοδο απέκρουσε τη μπάλα στο πλασέ του Καμπρέρα.

40′ Σουτ του Μάριου Ηλία η μπάλα έξω.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου

47′ ΓΚΟΛ για τον Εθνικό, 2-1 με τον Λίπσκι! Σέντρα του Πεχλιβάνη, πισινή κεφαλιά του Καμπρέρα ο Λίπσκι έκανε σουτ στην κίνηση, η μπάλα κόντραρε στον Μαλόνε άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα. Φέρνει “τούμπα” το ματς η ομάδα της Άχνας.

62′ Mεγάλη ευκαιρία για τον Εθνικό, ο Καμπρέρα έφυγε σε τετ α τετ με τον Άντος, ο οποίος απέκρουσε βγήκε νικητής στη μονομαχία με τον Αργεντινό.

76′ Νέα σωτήρια απόκρουση του Άντος σε κεφαλιά του Ριστέφσκι, μετά από εκτέλεση κόρνερ.

82′ Νέο τετ α τετ του Καμπρέρα με τον Άντος, ο Αυστριακός τερματοφύλακας είπε και πάλι όχι!

90′ Πέντε λεπτά ο επιπρόσθετος χρόνος.

Τέλος αγώνα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ