aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ – Ανόρθωση 1-1: Έγκλημα και τιμωρία! (vid)

ΑΕΚ – Ανόρθωση 1-1: Έγκλημα και τιμωρία! (vid)

Η ΑΕΚ έπαιξε με τη «φωτιά» και… κάηκε! Οι κιτρινοπράσινοι κρατούσαν στα χέρια τους ένα σπουδαίο τρίποντο κόντρα στην Ανόρθωση μέχρι το 90’+2, όταν ο Μακούν με ανάποδο ψαλιδάκι διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Το γκολ του Λόπες στο 15′ δεν ήταν αρκετό για τους γηπεδούχους, που σπατάλησαν όσες καλές ευκαιρίες τους παρουσιάστηκαν στη συνέχεια και τιμωρήθηκαν με τον χειρότερο για αυτούς τρόπο.

Η προσφυγική ομάδα πήγε στην «Αρένα» λαβωμένη, παρατάχθηκε με ενδεκάδα ανάγκης και χωρίς βαθμολογικό κίνητρο. Εμφανίστηκε όμως ψυχωμένη, πάλεψε μέχρι τέλους και τέλικα βρήκε το γκολ της ισοφάρισης.

Συνεπώς, οι Λαρνακείς θα πάνε στο ΓΣΠ το Σάββατο 11 Μαΐου για να αντιμετωπίσουν τον ΑΠΟΕΛ σε «τελικό» τίτλου και θέλουν μόνο νίκη, ώστε να κατακτήσουν το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία τους.

Το ματς

Φουριόζα μπήκε στην αναμέτρηση η ΑΕΚ. Οι κιτρινοπράσινοι πήραν τον έλεγχο από το ξεκίνημα και έψαξαν το γρήγορο γκολ. Στο 6ο λεπτό προειδοποίησαν με τον Φαράζ, ενώ στο 15’ εξαργύρωσαν την υπεροχή τους με τον Λόπες. Μετά από γύρισμα του Πονς από δεξιά, ο Μιχαήλ δεν μπόρεσε να απομακρύνει, με τον Λόπες να παίρνει την κεφαλιά από τον Μακούν και να σκοράρει προ κενής εστίας. Οι κυανόλευκοι διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ του Λόπες στον Βενεζουελάνο, όμως διαιτητής (Τσιμπέλι) και VAR (Φουρνό) συμφώνησαν πως δεν υπάρχει παράβαση.

Στο διάστημα που ακολούθησε και μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου ο ρυθμός έπεσε. Η Ανόρθωση προσπάθησε να βγάλει αντίδραση κυκλοφορώντας την μπάλα, με τους γηπεδούχους ωστόσο να διατηρούν ελαφρώς την κατοχή. Αμφότερες όμως, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά την αντίπαλη εστία.

Στον ίδιο ρυθμό κινήθηκε και το δεύτερο ημίχρονο. Οι Λαρνακείς είχαν την υπεροχή και προσπάθησαν να πετύχουν το δεύτερο γκολ που θα «τελείωνε» την αναμέτρηση. Δεν τα κατάφεραν και στο τέλος τιμωρήθηκαν, με τον Μακούν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων να σκοράρει ένα πανέμορφο ψαλιδάκι και να διαμορφώνει το τελικό 1-1.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΚ (Ραν Μπεν Σιμόν): Πίριτς, Ντιουνκού, Μιλίτσεβιτς, Ρομπέρζ, Γκαρσία (65′ Σάντσες), Πονς, Γκάμα (74′ Ναούμ), Τόνγκια, Φαράζ (55′ Γκιούρτσο), Σολ (74′ Σάντος), Λόπες (46′ Τρισκόφσκι).

Ανόρθωση (Γιάννος Οκκάς): Μιχαήλ, Κίκο, Κορρέα, Μακούν, Κορέια, Τεχέρα (87′ Κωνσταντίνου), Αρτυματάς, Χρυσοστόμου (72′ Τζουλίου), Γουαρίς (77′ Χαραλάμπους), Παρούτης, Καστέλ.

Σκόρερ: Λόπες 15′ / Μακούν 90’+2

Κίτρινες: Πονς / –

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΑΕΚ Αρένα

Διαιτητής: Λούκα Τσιμπέλι (Ελβετία)

Α’ Βοηθός: Ανδρέου Π. Ανδρέας

Β’ Βοηθός: Δημητριάδης Μάριος

4ος: Χριστοδούλου Ιωάννης

VAR: Φρανσέσκο Φουρνό (Ιταλία)

AVAR: Πέτρου Πέτρος

Παρατηρητής: Νικολάου Γιώργος

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

6′ Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Φαράζ μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

15′ ΓΚΟΛ 1-0 Ανοίγει το σκορ η ΑΕΚ με τον Ράφα Λόπες. Γύρισμα του Πονς από δεξιά, ο Μιχαήλ δεν μπόρεσε να απομακρύνει, με τον Πορτογάλο φορ να παίρνει την κεφαλιά από τον Μακούν και να σκοράρει προ κενής εστίας.

– Διαμαρτυρίες για φάουλ του Λόπες στον Μακούν από πλευράς Ανόρθωσης. Καμία παράβαση σύμφωνα με τον διαιτητή (Τσιμπέλι) και VAR (Φουρνό). Το γκολ μετράει κανονικά.


– Χωρίς καλή ευκαιρία το ντέρμπι από το γκολ και έπειτα.

– Τέσσερα λεπτά ο έξτρα χρόνος.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Τρισκόφσκι στη θέση του τραυματία Ράφα Λόπες.

49′ Ζήτησε πέναλτι η ΑΕΚ σε πτώση του Τόνγκια στην περιοχή. Καμία παράβαση αποφάσισε ο διαιτητής, συμφώνησε και το VAR.

51′ Κίτρινη στον Πονς.

55′ Νέα αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Γκιούρτσο στη θέση του τραυματία Φαράζ, που αποχώρησε υποβασταζόμενος.

58′ Μικρή διακοπή στο ματς, λόγω καπνογόνων που άναψαν οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ.

64′ Καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Τόνγκια σούταρε εντός περιοχής, ο Μιχαήλ έβγαλε με τα πόδια.

65′ Ο Σάντσες αντί του Άνχελ Γκαρσία.

69′ Ο Παρούτης απείλησε από πλάγια θέση, απομάκρυνε ο Πίριτς.

90’+2 ΓΚΟΛ 1-1 Ισοφαρίζει η Ανόρθωση με τον Μακούν. Μετά από εκτέλεση φάουλ, με ψαλιδάκι ο Βενεζουελάνος σκοράρει και σοκάρει την ΑΕΚ.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ