aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥH πρωτοφανής διπλή «σφαλιάρα» στον Μπεργκ

H πρωτοφανής διπλή «σφαλιάρα» στον Μπεργκ

Τέλος στο αήττητο σερί 20 αγώνων της Ομόνοιας στο πρωτάθλημα έβαλε το βράδυ της Δευτέρας ο Απόλλων. Το γκολ του Τσάρλισον Μπένσχοπ στο 90+2’ του ντέρμπι στο Τσίρειο χάρισε στην ομάδα της Λεμεσού την πρώτη της νίκη στη φετινή σεζόν επί συνδιεκδικητή του τίτλου και έβαλε «φωτιά» στη μάχη της διεκδίκησης του πρωταθλήματος.

Τελευταία φορά που ηττήθηκε η Ομόνοια ήταν στις 22 Νοεμβρίου 2020, όταν έχασε με 2-1 από τη Νέα Σαλαμίνα στο «Αμμόχωστος» για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Εκ τότε το «τριφύλλι» πανηγύρισε 15 νίκες, ενώ πέντε φορές αναδείχθηκε ισόπαλο. Πορεία που έφερε την ανατροπή των δεδομένων και οι πράσινοι από το -7 βρέθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Διαβάστε επίσης: Ο Γκουίντα απέβαλε και δεύτερο Ομονοιάτη στο τέλος του αγώνα

Η ήττα στο Τσίρειο ήταν η τρίτη φετινή στο πρωτάθλημα για την Ομόνοια και η έβδομη σε εγχώριες διοργανώσεις από τη μέρα που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας ο Χένινγκ Μπεργκ. Ο Γιάννης Πετράκης πέτυχε κάτι πρωτοφανές, καθώς έγινε ο πρώτος προπονητής που κερδίζει δύο φορές τον Νορβηγό προπονητή στην Κύπρο και μάλιστα το πέτυχε μέσα σε μία σεζόν. Θυμίζουμε πως ο Ελλαδίτης είχε οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε νίκη 1-0 επί της Ομόνοιας στο Μακάρειο για την 9η αγωνιστική, με τέρμα του Κριστιάν Μανρίκε.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Όσα φέρνει η στιγμή, δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος

Άλλοι πέντε προπονητές μετρούν από μία νίκη απέναντι στον Χένινγκ Μπεργκ και την Ομόνοια. Πρόκειται για τους Ζέλικο Κόπιτς (Πάφος FC), Σωφρόνη Αυγουστή (Απόλλων), Ντιν Κλαφουριτς (Εθνικός), Σάββα Δαμιανού (Νέα Σαλαμίνα) και Σάββα Πουρσαϊτίδη (ΑΠΟΕΛ στο θεσμό του κυπέλλου).

Διαβάστε επίσης: Απόλλων: Η ιστορία από την ανάποδη!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ